Ølsmagning ”Tour de Bière 2017” m/ Ole og Tommy

Grete byder velkommen, vi er i dag 38 tilmeldt, heraf 3 prøvemedlemmer. Navneopråb.

Grete orienterer om, at Vinspecialisten i Nyborg gerne vil i dialog med os ift at tilbyde et bredere sortiment af specialøl. Grete tager kontakt og giver input til dem.

Herefter gives ordene til Tommy og Ole.

Tommy fortæller lidt om hvad touren går ud på: Cykeltur rundt i landet for Ølentusiaster – med indbyggede besøg på bryggerier. Det er 8. gang touren køres – 3. gang Ole og Tommy er med. Kun én kvindelig deltager – næste år er der 2 !!! Ole og Tommy har også tilmeldt sig 2018 touren.

Ole Madsen, redaktør på Ølentusiasten (medlemsblad) startede cykelløbet i sin tid.

I 2017 deltog der 33 cyklister og 3 servicebiler. Alt er minutiøst tilrettelagt.

Dag 1.

Starter i Århus, hvor der er 4 stop: ”Handwerk” i Århus, Gjellerupplanen, bryglaug fra 1970. Tredje  stop er på Hopking`s bryggeri vest for Århus, hvor aftenens

Øl 1 smages: Porse Ale, 6,7%. Krydret ale. Kan købes i Kvickly i Middelfart.

Fjerde stop er Lisbjerg ”Brew 42”.

Mange skolelærere brygger øl. Første dag slutter i Himmerrigsgården. Spejderhytte til overnatning. Der er kun eet toilet – måske lige i underkanten…

Der køres 49 km den 1. dag – i godt vejr.

Dag 2.

Starter altid dagen med en morgensang. Dagen har 6 stop: Cafe Albert ”Tidens farver”, Skanderborg Bryghus, hvor aftenens

Øl 2 smages: 6660, 6% . En hyldest til byen Skanderborg. Klassisk ale. Bryggeriet drives på frivillig basis.

Næste stop er Ejer Bavnehøj, hvor Tommy punkterer, og kommer med følgevognen. Her serveres sandwich og godt øl. Herefter ankommer de til Lundumsskov Bryghus, nyt bryghus, som har brygget øl siden 2013. Kunne ikke købe noget af deres god øl.

Herefter Ølsted Bryghus, kunne heller ikke her få noget øl med.

Kører hjem til Ole Madsen, redaktør på Ølentusiasten, hvor der bliver serveret Carlsberg ”Nordic” – alkoholfri øl. JJ

Sidste stop på 2. dagen er Hundslev Skole, hvor der serveres 3 øl m/ 3 oste, der passer sammen, og herefter 3 øl m/3 chokolader. Sover på skolen.

Cykler 100 km denne dag.

Dag 3.

Afgang kl. 9.15 efter morgenmad og –sang.

3 stop denne dag. Starter på Stormgården håndbryg, som ligger i Halling, 3 km fra Hov. Her smages aftenens

Øl 3. ”Fyrpasserens søn”, 7,7%. Undergæret Porter.

Stormgården er en smagfuld gårdbutik, og kan anbefales at aflægge et besøg.

Sejler herefter fra Hov til Samsø. På færgen indtages en Albani IPA.

På Samsø cykles der norpå til Samsø Bryghus, som er en gård med 11 standardøl + div årstidsbestemte øl. 3. stop er Ballen, hvor der ventes på overnatning….

Cykler 58,8 km på dag 3.

Dag 4.

Afgang kl. 7.30 efter morgenmad og –sang.

På denne dag er der 4 stop. Første er Giklinge Bryghus, herefter Jenslev Håndbryggeri, et meget lille håndbryggeri med en meget entusiastisk og begejstret brygger J

3.stop er Frederikssund Bryghus, hvortil  der ankommes lidt  for tidligt, så tiden slås ihjel på Irsk Pub forinden.

Øl 4. ”Forest Berry Weizen”, 5%, fra det århusianske bryggeri Brew 42.

Sidste stop på denne dag 4 er iflg. Ole og Tommy turens højdepunkt. Hoppes Garagebryg. Vejr, mennesker og øl er i top!!! J Herfra smages aftenens

Øl 5. ”Devil hopped Dubbel”, 8% fra Røde Port. Mørk belgisk ale.

Øllen brygges på Randers bryghus, dvs Røde Port er et såkaldt Fantombryggeri.

Dagens cykeldistance er 94 km + 2 km gang…

Dag 5.

4 stop denne dag: Musicon Mikrobryggeri, Roskilde. Ladager Bryghus, som ligger i nærheden af Køge. ”Hoppe Beer”, Sorø Landsby, samt håndbryggeri i Greve, Højvej 31.

Kørt 97,4 km på denne 5.dag.

Dag 6.

Afgang kl. 8.15, med 4 ventende destinationer. 1. stop Nørrebro Bryghus, som blev stiftet af Anders Kissmeyer. Cykelholdet føler sig meget velkommen her. Fra Nørrebro bryghus smages aftenens

Øl 6. ”Pisner”, 5%. Brygget  af byg fra markerne omkring Roskildefestivalen. Disse marker er gødet med urin fra festivallen J

Næste stop er blot 900 m fra Bryghuset: Dansk Retursystem. Der er et overskud på flere millioner. Ejes af Carlsberg. ”Vi nød vandet og bananerne!!”, cit.: Ole J

Derefter gøres stop ved ”Dry and Bitter”, her er der ingen servering…

Sidste stop denne dag er Herlev Bryghus, hvor holdet modtages med flag og menukort. Overnatter i Brøndby Idrætscenter de sidste 4 nætter. Fra Herlev Bryghus smages aftenens

Øl 7. ”Juleøl”, Herlev Bryghus.

Dagens tilbagelægning er 102,3 km.

Dag 7.

Starter kl. 7.30. 3 stop denne dag. Først ”Bies bryglab” på Nordsjælland. Herefter Danmarks Tekniske Universitet, hvor der gives meget teknisk viden, forskes i øl.

Så regner det !!!! Rundtur i København og havner i Sydhavnen ”Mellemfortet” Øldepotet fra Hankock i Skive.  Næste stop er ”Spy Brew”, som åbnede i 2014. Regner stadig ad H….. til

Så kommer vi til aftenens sidste øl…

Øl 8. ”Dark Pepper Wheat”, 5,6 %, fra Ladager Bryghus. Hvedeøl, en sjælden sammensætning.

Kan bruges til at marinere svineskank i – inden stegning…. Siges at smage rigtig godt.

Dag 8 – sidste dag.

Første stop er Storm P museum. Storm P opfandt ordet HØJT SKUM.

Herefter Femøren på Amager, kører til Amager Bryghus, hvor der er Amar`kanerfest J

Sidste stop er ”Jernbanecafeen” i Istedgade. Cafeen var Storm P`s stamværtshus.

Kører herefter til Brøndby, hvor der desværre sker et uheld, hvor en af cyklisterne køres ned.

62 km  tilbagelægges den sidste dag.

DET VAR SÅ DET…. Ca. 700 km i alt.

TUSIND TAK TIL OLE OG TOMMY FOR EN MEGET FIN, OPLYSENDE OG IKKE MINDST MORSOM  BERETNING OM EN SUPER CYKELTUR PÅ LINJE MED TOUR DE FRANCE.

 

Sluttelig orienterer Grete om de kommende 2 arrangementer:

20.2. kl. 19: Afstemning om årets (2017) nominerede ølnyheder.

21.3.: Øl til og i maden på Teglværksskoven.

 

Således hørt og refereret af

Hanne A.