Nyhedsbrev 2013/11

Kære ølentusiaster i Randers-afdelingen!
Efteråret er over os, den første storm har rykket på sig og sneen er faldet, men der sker stadig nye og spændende ting i din lokalafdeling.

I dette nyhedsbrev kan I læse om følgende:

1. November måneds ølsmagning
2. Årsmødet og præsentation af den nye bestyrelse.
3. Referat fra sidste smagning.
4. Ølmærket 2014
5. Julefrokost

1. November måneds ølsmagning

Næste medlemsmøde bliver med fadlagrede øl. Gitta og Erik har været på Sjælland og købe flere fra bl.a. Mikkeller og To øl, og denne aften vil der være et bredt udvalg af øl lagret på forskellige fade. Senere kommer der et billede på Facebook af hele udvalget, som I kan finde ved at følge linket: https://www.facebook.com/groups/164040577880/
Mødet finder sted torsdag den 14. november kl. 19.00 i Beboerhuset, Løvstræde 8B, 8900 Randers C.
Pris kr. 100,-
Sidste frist for tilmelding er tirsdag den 12. november til midnat af hensyn til indkøb af snacks.
Fremover skal tilmelding ske til helle.gnudtzmann@remove-this.ale.dk, men denne gang er det også ok at besvare mailen som I plejer, eller at tilmelde via Facebook.

2. Årsmødet og præsentation af den nye bestyrelse.

Den 10. oktober afholdtes årsmødet i Randers-afdelingen, og her var et fint fremmøde.  Før årsmødet var der et tilbud om at spise dagens ret fra Hos Anne- Marie, som var stegt flæsk med kartofler og persillesovs.
Formanden fremlagde beretning, og fortalte om de aktiviteter og tilbud vi har haft i det forgangne år, og det har været et meget aktivt år, med flere tilbud om bryggeri besøg, og en ekstra ølsmagning i forbindelse med sommerferien: Juleøl, julefrokost med egne øl, vintervarmere, kandidater til årets ølnyhed 2012, påskeøl, generalforsamling i Odense, Fyn er fin, landsdelskamp, sommergrill, kør-selv-tur til Bies Bryghus, for at heppe på Tour de Biérè, øl fra sommerferien, ølsmagninger i Bryggerteltet i Randers Ugen, håndbrygger aften, Øllets Dag i samarbejde med Vinspecialisten, Randers Bryghus og Syndikatet, lær din øl at kende med besøg på Randers Bryghus og senest kør-selv-tur til WinterCoat, der modtog Den Regionale Ølpris.
Ifølge regnskabet har vi et fint lille overskud på kr. 1956, som går videre til indkøb til næste års medlemsmøder, så mød op til smagningerne, hvis du vil have del i dette overskud.
Til årsmødet måtte vi tage afsked med 4 ud af 5 bestyrelsesmedlemmer.
Henri Hansen valgte at gå af som formand, efter mange år på posten, men vil dog hjælpe med at opdatere hjemmeside og udsende nyhedsbrev indtil login osv. er opdateret og kan bruges af bl.a. undertegnede. Dag Amund Helstad sagde farvel til både lokalbestyrelse og regionsbestyrelsen. Erling Glenstrup satte pengekassen på hylden og Per Skalski opgav også sin post i bestyrelsen, men lover at han stadig vil være behjælpelig med at leje vores billige mødested.
De fire medlemmer har alle siddet mange år i bestyrelsen, og var efterhånden løbet tør for energi og nye ideer. De fire modtog alle en lille gave med godt øl, og herfra skal lyde en stor tak for indsatsen igennem de mange år.
Heldigvis var det ikke svært at finde nye medlemmer til bestyrelsen, og 4 nye medlemmer kom ind. Den nye bestyrelse har for nylig konstitueret sig, og fik fordelt opgaverne imellem sig, så vi trygt kan holde ølsmagninger resten af året, hvorefter det nye program skal søsættes. Faktisk har vi allerede 18 egnede emner til 2014, men sidder der nogen derude med endnu en idé, skal den helst være bestyrelsen i hænde inden december, så den kan komme med i planlægningen af det nye år.
På årsmødet blev der valgt en ny lokalafdelingsformand. Det blev Helle Gnudtzmann der blev forfremmet fra næstformand. Ved den senere konstituering blev Claus Sommer Larsen udpeget til ny næstformand. På årsmødet valgte Michael Norsker at gribe pengekassen, og vil fremover være kasserer. Linda Dellas blev til det konstituerende bestyrelsesmøde valgt til regionsbestyrelsen for Randers afdelingen i stedet for Dag, hvor Helle i øvrigt bliver siddende på sin post. Sidst men ikke mindst valgtes John Kold ind i lokalbestyrelsen. Velkommen til de fire nye medlemmer!

3. Referat fra sidste smagning.

Efter årsmødet blev der afholdt ølsmagning med øl der af en eller anden årsag er blevet forbudt et sted i verden. 18 havde afleveret deres stemmeseddel, og vinderen blev suverænt den originale Rough Snuff brygget af Erik Nielsen fra Ø-Bryg med 160 point ud af 180 mulige. Øllen er forbudt i Danmark, fordi den indeholder snus, så nu laves den i en lovlig udgave, som dog ikke smager nær så krydret. Denne kom ind på en 3. plads kun et point efter nummer to som blev Lust fra Amager Bryghus. De resterende øl havde en meget tæt fordeling, hvor kun få point skilte dem ad, lige bortset fra den dårligst placerede, som haltede langt bagud.
Den samlede stilling med deltagernes kommentarer ses nedenfor:
1. Ø-Bryg: Rough Snuff, 9,5%, 160 point. Snusfornuftig, super lakrids, super, skarp og virkelig god.
2. Amager Bryghus: Lust, 9,2%, 135 point. Sød, stærk, super sød, dejlig, lækker, lidt skuffende.
3. Midtfyns Bryghus: Rough Snuff II, 9,5%, 134 point. Mangler lakrids, wanna be, knap så god som nr. 1.
4. Hornbeer: Grisk, 6,4%, 118 point. Humlet, fantastisk, ok, mangler bitterhed, skøn smag, god IPA.
5. Lagunitas: Censored, 6,75%, 109 point. Dejlig sødme, gylden, rund, god humle, tør eftersmag.
6. Amager Bryghus: Kååd og Modern IPA, 6%, 107 point. Humle, lækker duft, afstemt, humle, humle, håmle.
7. Amager Bryghus: Hr. Papsø in Black, 5,5%, 104 point. Jævn, fin duft, super, god bitterhed, sort humlet.
8. CigarCity: Papsø´s Passionfruit Porter, 6%, 100 point. Lidt frugtagtig, ommer, sød, speciel, rigelig brus.
9. Robinson Brewery: Trooper, 4,7%, 68 point. Kedelig, gylden industriøl, tynd, flad, ordinær, kedelig.

4. Dansk Ølmærke 2014

Dansk Ølmærke skal uddeles for 6. gang, og der er brug for jeres hjælp.
Hver lokalafdeling kan indsende et udskænkningssted til indstilling af Dansk Ølmærke 2014, og dette skal så endeligt godkendes af Landsbestyrelsen. Gode indkøbssteder kan hædres med et diplom.
Formålet med Dansk Ølmærke er, at oplyse foreningens medlemmer og andre om, hvor man kan få en ekstraordinær øloplevelse i området, samt give disse steder en anerkendelse og opmuntring til at fortsætte og udvide indsatsen for det gode øl. Derudover vil Dansk Ølmærke være med til at øge synligheden af Danske Ølentusiaster og de gode udskænkningssteder i Danmark. 
I forbindelse med uddeling af Dansk Ølmærke udgives ”Vejen til godt øl”, som er en lille opslagsbog i lommeformat. I denne vil man udover beskrivelsen af de enkelte modtagere også kunne finde en liste over de indkøbssteder lokalafdelingen anbefaler samt de udskænkningssteder der ikke modtog mærket, men lokalafdelingen alligevel anbefaler. Diplomer og” Vejen til godt øl” vil være klar til marts.
Nu er det så, at der er brug for medlemmernes meninger. Jeg har været inde og opdatere oplysningerne om udskænkningssteder og indkøbssteder i hele Randers-afdelingen, og nu kan I logge ind på ale.dk og kommentere de udskænkningssteder der er nævnt (desværre ikke indkøbssteder også). Inden 1. december læser jeg alle kommentarer igennem og anbefaler herudfra et sted der skal indstilles til Dansk Ølmærke 2014.
Sådan gør du:
- Følg linket og log ind med dit medlemsnummer og den kode der står på dit medlemskort. http://ale.dk/
- Vælg ”regioner og lokalafdelinger” fra den grønne bjælke øverst på siden.
- Vælg den lokalafdeling du vil ind og skrive kommentarer til fra bjælken til højre.
- Når du har valgt lokalafdeling, skal du vælge ”Udskænkningssteder”.
- Tryk på ”se kommentarer” under det udskænkningssted, som du har lyst til at kommentere.
- Find den hvide boks, og skriv en titel samt kommentar og tryk til sidst på send. Det er ikke muligt at slette igen, så vær omhyggelig og læs kommentaren igennem inden du trykker på send.
Man kan skrive lige så mange kommentarer, som man vil, også ved andre lokalafdelingers udskænkningssteder.
Indstillingen skal være indsendt inden 1. december, så jeres respons skal være udfyldt inden da.

5. Julefrokost

Årets sidste ølsmagning er allerede under forberedelse. De to nye bestyrelsesmedlemmer Claus og John har påtaget sig indkøb af juleøl, og Linda er ved at indhente tilbud på mad. Sæt kryds i kalenderen allerede nu, for der plejer at være rift om pladserne denne aften.
Mødet afholdes torsdag den 5. december og starter med spisning kl. 18.00. Vi laver pakkeleg som sædvanlig, og alle bedes medbringe en pakke til en værdi af 20 kroner. Mødet er tidligt i december, så vi åbner derfor tilmeldingen allerede nu, og lukker for tilmelding mandag den 2. december. Menu samt prisen for mad, er dog endnu ikke fastsat! Tilmeldingen er bindende, så vent med at tilmelde til du er helt sikker på, at du kan og vil komme! Skriv venligst i din mail hvilket medlemsmøde du tilmelder dig til! 

Højt skum
Helle Gnudtzmann
Lokalformand Randers

Danske Ølentusiaster – Randers
er naturligvis på Facebook.
Her kan du læse om arrangementer,
deltage i debat og se billeder fra
vores lokalafdeling. Måske er der
allerede et billede af dig.
Find gruppen her:
https://www.facebook.com/
groups/164040577880/