Kære ølentusiaster i Randers- afdelingen

Så ruger den første høne herhjemme, og det tegner til travle tider i hønsegården.  Men travle tider er det også for den aktive Ølentusiast, som søger gode arrangementer. Dette nyhedsbrev er spækket med forslag til jer alle. Husk også at hvis du skal på påskeferie, ja så kan du være med til at præge vores ferieøl-smagning i august ved at bidrage med øl fra din destination – spørg undertegnede om de nærmere detaljer.

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

1. Denne måneds ølsmagning

2. Sidste måneds ølsmagning

3. Påske hos Vinspecialisten

4. Snarlig tur til Bies.

5. Tur med Limfjordsporter Lauget.

6. Nyt fra Macale

7. Nyt om afstemningen til Årets Ølnyhed

8. Hvad der ellers sker med links. 

 

1. Denne måneds ølsmagning

I denne måned har vi ølsmagning i røg og damp. Altså røg øl og steambeer, og historierne bag. Vær opmærksom, der er kun en uge til!

Ølsmagningen finder sted i Beboerhuset i Løvstræde 8B, 8900 Randers C

Torsdag den 10. april kl. 19.00 – 22.00.

Der vil som altid være rengøringsquiz og lodtrækning om et par gode øl.

Prisen er 110,-

Sidste frist for tilmelding er onsdag den 9. april til midnat (altså op til torsdag). Enten ved at svare på denne mail eller ved at tilmelde via arrangementet på ores Facebook side.

 

2. Sidste måneds ølsmagning

I marts havde vi Michael Norsker til at købe Bock fra nær og fjern. Der var som sædvanligt udleveret en stemmeseddel, hvor der kunne gives op til 10 point pr. øl, og stemmerne fordeler sig som følger nedenfor med kommentarer fra deltagerne. 23 har afleveret sin stemmeseddel og lidt sjov statistisk udregning viser at hver øl gennemsnitligt har fået 6,3 point i snit. Det kan derfor udledes at have været en ølsmagning med øl der lå pænt over gennemsnittet, så måske vi skal fokusere lidt på bock en anden gang. Deltagerne fik ovenikøbet serveret hele 11 øl denne aften.

1. Faust Eisbock, Brauhaus Faust 11%. Skøn eisbock, aftenens højdepunkt, forrygende, god ballast, lang dejlig smag, nice, den er god, meget stærk.

2. Ator 20, Brauhau Riegele 7,5%. Udmærket, ristet, mørk, dejlig duft, fin, flad eftersmag, uhm, god, mørk.

3. Faust Jahrgangsbock, Brauhaus Faust, 7,2%. Ret lækker, lige ud af landevejen, fantastisk! Rigtig lækker, fin bock-agtig.

4. Imperator, Gievitzer Braumanufaktur 8,5%. Ikke bock, fad er ikke godt integreret, smager ikke af whiskeyfad, smager lidt gammel, bliver måske bedre med tiden.

5. Salvator, Paulaner 7,5%. Klassisk, lys, klassikeren, syrlig, lidt tung.

6. Schlenkerla Eiche, Schlenkerla 8%. Røget! Ikke dårlig, sikkert ok, men dårlig smag, bål, brand, sød og billig bacon, dejlig duft af røg- lidt makrel.

7. Aass Bock, Aass Bryggeri 6%. Mild, masser af karamel, god, klassisk, bitter, ikke noget særligt.

8. Galaxy Bock, Kärners Hausbrauerei 7%. Spændende øl, som lys lager, lækker, rigtig lækker, men ikke bock, glimrende øl, blomstrende, sødlig.

9. Hornbock, Hornbeer 7%. Fin, god bock, velsmagende og velbrygget, bitter.

10. Bolværksbock, Nibe Bryghus 5,8%. Ikke særlig bockagtig, ikke bestået, i virkeligheden ingen bock, almindelig drikbar.

11. Vulkan Bourbon Barrel, Vulkan Brauerei 9,8%. Syrlig oxideret, I like it!, sjov, spændende, syrlig, men lidt for meget, for meget alkohol, for sprittet, syrlig på en frugtagtig måde.

 

3. Påske hos Vinspecialisten

Som tidligere nævnt afholder Vinspecialisten i Dytmærsken ølfest i dagene op til påske med gratis smagsprøver fra udvalgte bryghuse. Her har ølentusiasterne en stand, og jeg søger et par frivillige til at hjælpe enten på vores stand eller ved en af bryghusenes stande. Tilmelding som frivillig sker til undertegnede snarest muligt. Man får øl for at hjælpe J. Arrangementet foregår fredag den 11. april fra 14-17.30 og lørdag den 12. april fra 11- 14.00.

Arrangementet kan I læse mere om her: https://www.facebook.com/events/1429843760589435/

 

4. Snarlig tur til Bie´s Bryghus.

Nu er det officielt, at Ølmærket for første gang skal uddeles til et udskænkningssted i vores lokalafdeling.

Bie´s Bryghus blev nomineret og det landsdækkende udvalg har udnævnt dem sammen med 70 andre til at få et diplom og en side i den kommende udgave af ”Vejen til godt øl 2014-15”, som snart kommer på gaden.

I den forbindelse skal diplomet overrækkes en gang efter påske. Jeg afventer stadig en dato fra Bryghuset, men forventer at vi kan komme op og få en ølsmagning og forhåbentlig også rundvisning i de historiske bygninger i Hobro. Der kommer et nyhedsbrev inden med nærmere info.

 

5. Tur med Limfjordsporter Lauget.

Imens vi venter på en tur til Bie´s Bryghus har vi fået tilbud om at komme med Limfjordsporter Lauget til Thisted Bryghus.

Limfjordsporter Lauget er stiftet på Ølfestivalen i København for et par år siden, og her mødes medlemmerne en gang om året og nyder sammen en Limfjordsporter. Nu har de arrangeret deres første event derud over, og alle fans af Limfjordsporteren er velkomne.

Arrangementet finder sted lørdag den 26. april kl. 15.00 og evt. helt til næste dag, hvis man vælger at overnatte på Thisted Camping ligesom de andre.

Prisen er 500,- for arrangementet, men hertil kommer altså overnatningen, som man selv skal booke.

Tilmelding sker til kjeldvanglauritsen@remove-this.lfplauget.dk  og kr. 500,- skal indsættes på reg. 4663 kontonr. 4784264033 senest 9. april.

Programmet er som følger:

15.00 Velkomst

15.15 Rundvisning

16.30 Foredrag med Peter Klemmensen om Limfjordsporteren. Der vil være smagsprøve direkte fra tanken plus en overraskelse.

18.30 Spisning (to retter)

20.00 Foredrag med Brygmester Antoni Aagaard Madsen, som serverer 5-6 portere, som han mener, er inspireret af Limfjordsporteren.

23.00 Slut

Søndag (Hvis man overnatter)

10.00 Morgenmad på Bryghuset

11. Farvel og tak.

 

6. Nyt fra MacAle

Leif Bressum henvendte sig for nylig med en nyhed, som måske interesserer flere i lokalafdelingen. Nu hvor det store telt i Randers Ugen er blevet nedlagt har han valgt at prioritere arrangementer henover året, som han synes er sjove. Det første der er planlagt er en ølsmagning med Pladderballe Bryghus, hvor Monrad og Riislund står for underholdningen med et af deres vanlige shows. Herefter vil man kunne købe øl med derfra, og de to herrer har lovet, at man kan få signeret etiketten.

Arrangementet finder sted den 15. november i Arena Randers og koster kr. 275,- der er plads til 600 deltagere.

 

7. Nyt om afstemningen til årets ølnyhed.

Afstemning om årets ølnyhed har nu fundet sted siden 2003, og har ikke ændret sig væsentlig siden da. Dengang var der slet ikke den samme mængde øl at stemme om, og det er jo kun en glædelig udvikling. Til gengæld er mange af den overbevisning, at det nu er tid til nytænkning, og her bedes i alle komme med jeres forslag til, hvordan afstemningen i fremtiden skal forløbe, for at få en retfærdig afstemning, men også for at mange har lyst til at deltage i afstemningen. Sidder du med et guldkorn eller en anden tanke, så skriv den ned til undertegnede, så samler jeg alle forslag og sender videre til rette vedkommende. Forslag skal være mig i hænde senest den 3. maj.

I år vandt i øvrigt Ugly Duck Brewing co. med Amarillo & Citra IPA i kategorien op til 5,9% og Hornbeer med deres Viking Chili Stout i kategorien over 6%.

 

8. Hvad der ellers sker med links.

Jeg har jo nok ikke fået hints om alt hvad der sker, men jeg lægger gerne et godt ord ind for lidt spændende nyt.

Læs f.eks. seneste indlæg om øl i pingvinnyt http://www.hadsten-pingvinnyt.dk/Members/LarsManager/nyhed.2014-03-26.9279011138/view

Fermentoren i København har fået en lillebror. Den åbner således i Aarhus allerede på fredag den 4. april kl. 15.00 med masser af godt øl på hanerne. Baren ligger på Nørregade 24, 8000 Aarhus C https://www.facebook.com/FermentorenAarhus

Så er der også øldage i Salling Super, men det er på samme tid som arrangementet hos Vinspecialisten, men I skal selvfølgelig ikke snydes for tilbuddet, hvis I kan klare to ting på en dag. Som jeg kan se er det fredag den 11. april kl. 12-18 og lørdag den 12. april kl. 12-16. http://www.salling.dk/

Ølfestival i København finder for sidste gang sted i Tap1. Hvis du vil nå at se den gamle tappehal inden den endegyldigt rages ned, så er chancen her altså nu. Der er mulighed for at koordinere kørsel ved at skrive til undertegnede. Bestyrelsen arbejder på et forslag til fælles overnatning, hvis nogen har interesse for dette. Der er ligeledes mulighed for at arbejde som frivillig, og dermed komme gratis ind. Se mere på ale.dk.

Festivallen finder sted torsdag den 22. maj til lørdag den 24. maj.  http://www.ale.dk/index.php?id=731

Højt Skum og god påske!

Helle Gnudtzmann

Lokalformand Randers

Kalenderen

10. april: I røg og damp
15. maj: Krydret øl 
19. juni: Grillfest 
1. august: ferieøl 
21. august: irsk aften 
18. september: Ølsmagning 
23. oktober: oktoberfest 
20. november: ølsmagning 
11. december: julefrokost med juleøl 

Bock i marts

Udvalget
Bock i brunst måske
En del af inventaret
Feinsmeckeri
Lars og Erling
Nogle billeder siger bare mere end 1000 ord.
Trætheden melder sig måske
Rosinen i pølseenden.