Kære ølentusiaster i Randers-afdelingen!

Så er sommeren vist ved at være ovre for denne gang. I hvert fald ifølge den meteorologiske oversigt og et blik ud ad vinduet. Jeg håber I havde en dejlig tid i sommerlandet med højt skummende øl. Nu hvor I har vendt næsen hjemad kan vi alligevel se ud i verden til vores næste ølsmagning, som allerede er om et par dage.

I dette nyhedsbrev kan I læse om:

1. Næste ølsmagning.

2. Sidste ølsmagning.

3. Øllets Dag 2014.

 

1. Næste ølsmagning.

Næste ølsmagning finder sted i Beboerhuset, Løvstræde 8B, 8900 Randers C på torsdag den 21. august kl. 19.00-22.00. Sidste frist for tilmelding er torsdag kl. 12.00 ved at svare på denne mail eller tilmelde via begivenheden på Facebook.

Temaet er ændret en smule, da flere leverandører har svigtet, og en enkelt desværre er gået konkurs. Derfor hedder det nu ikke irsk smagning men keltisk smagning. Vi skal altså smage både irsk og skotsk øl, imens vi lytter til traditionelt irsk musik (to af aftenens øl er ikke med på billederne herunder).

Konkurrence.

Der vil som altid være rengøringsquiz og lodtrækning om gode øl. Derudover vil der denne gang være en ekstra flot præmie, som trækkes blandt de deltagere, som klæder sig i irsk eller skotsk inspireret tøj. Det kan f.eks. være grønt, Guinness-tøj, kilt el.lign. 

 

2. Sidste ølsmagning.

I juli havde vi vores sommerferiesmagning. Desværre ikke så velbesøgt som sidste år, men garanteret lige så velsmagende og hyggelig.

Her er ingen karaktergivning for de hjembragte øl, da jeg ikke synes man kan finde en vinder blandt medlemmernes feriedestinationer. Til gengæld vurderede vi aftenens snack, som måske er en helt ny opfindelse.

Jeg fandt inspiration i den festlige og berusende vandmelon med spiritus, og forsøgte mig med fire typer øl, som hældtes over tern af vandmelon. Det skal ikke trække inden servering, men bare gennemvædes af øllet, hvorefter det kan hældes fra igen. Erfaring viser nu, at mørkt og gerne sød øl fungerer bedst, og kun en enkelt foretrak versionen med en frisk ipa.

1. Vandmelon i Thisted Bryghus - Limfjordsporter

2. Vandmelon i Raasted Bryghus – Imperial Stout

3. Vandmelon i Viborg Bryghus – Bock

4. Vandmelon i Ugly Duck Brewing co. – Hopfest

 

3. Øllets Dag 2014.

Igen i år afholdes Øllets Dag den første lørdag i September. I år markeres dagen to steder i vores lokalafdeling.

I Hobro udskænker Prima Beer smagsprøver i butikken fra kl. 10.00-14.00. Den forholdsvis nye butik søger et par frivillige til at udskænke og fortælle lidt om øllet i dette tidsrum. Der udloves et par øl som tak for hjælpen fra butikken. Hvis dette har interesse, kontakt da Frank på mobil 28 87 11 53, mail til frank@remove-this.primabeer.dk eller snak med ham i butikken, Viborg Landevej 82, 9500 Hobro.

I Randers gentager vi sidste års succes i samarbejde med Vinspecialisten. Arrangementet er endnu ikke helt programsat, men der vil igen i år være besøg fra to bryghuse, der udskænker gratis smagsprøver. Ligeledes vil der være en konkurrence med fine præmier. Her søges også frivillige til lidt af hvert. Giv besked til undertegnede eller meld dig i butikken. Også her belønnes frivillige med et par gode øl. Flere detaljer kommer med næste måneds nyhedsbrev og via Facebook.

 

Højt skum

Helle Gnudtzmann

Lokalformand Randers

Kalenderen

21. august: Keltisk aften

6. september: Øllets Dag

18. september: Blindsmagning med Ole Madsen

23. oktober: Årsmøde

23. oktober: Oktoberfest

20. november: Ølsmagning

11. december: Julefrokost med juleøl

Årsmøde

Hermed indkaldes til årsmøde i lokalafdeling Randers ifølge vedtægterne.

Arrangementet finder sted før vores Oktoberfest, men deltagelse i denne er ikke en betingelse. Der skal ikke tilmeldes til årsmødet, men det skal der til Oktoberfesten.

Årsmødet foregår i Beboerhuset i Løvstræde 8B, 8900 Randers C den 23. oktober 2014 kl 18.00. Her serveres en dejlig øl.

Dagsorden:

1. Valg af dirigent.

2. Beretning om lokalafdelingen.

3. Valg af lokalafdelingsformand.

4. valg af lokalafdelingsnæstformand.

5. valg af bestyrelsesmedlemmer.

6. Eventuelt