Nyhedsbrev maj 2014

Kære ølentusiaster i Randers-afdelingen!

Så er græsset blevet slået et par gange og der har været rig mulighed for at slappe af på terrassen og altanen, og for mit vedkommende gerne med en god frugtøl, som passer fint til årstiden. I denne måned skal vi da også smage på en af slagsen, og mange andre spændende ting, som du kan læse mere om herunder.

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

1. Næste ølsmagning

2. Sidste måneds ølsmagning

3. Overrækkelse af Ølmærker

4. Nyt fra nær og fjern

5. Billeder fra Thisted

6. Reminder vedr. afstemningen om årets ølnyhed

 

1. Næste ølsmagning.

I denne måned skal vi smage krydret øl. Linda har bragt lidt forskelligt med hjem fra Belgien, og jeg har bl.a. fundet en i Thisted, men flere øl er under vejs. Øllet skiller sig denne gang ud ved at være særligt krydret eller tilsat f.eks. frugt for at give en spændende smag. Der vil være lidt for alle, og vi kommer vidt omkring denne aften.

Ølsmagningen finder sted i Beboerhuset i Løvstræde 8B, 8900 Randers C

Torsdag den 15. maj kl. 19.00 – 22.00.

Der vil som altid være rengøringsquiz og lodtrækning om et par gode øl.

Prisen er 110,-

Sidste frist for tilmelding er tirsdag den 13. maj kl 23.59. Enten ved at svare på denne mail eller ved at tilmelde via arrangementet på vores Facebook side.

 

 

2. Sidste måneds ølsmagning

I april var vi omkranset af røg og damp (røgøl og steambeer). Det blev en lidt speget affære, og vi skal en anden gang prøve at gå mere i dybden med røg, da øllet var en smule skuffende hvad røg angår. Måske fordi vi startede ud med en fra Schenkerla.

Der blev serveret ti øl, Først dem med damp, og så dem med røg. 17 har afleveret deres stemmeseddel, hvilket giver en potentiel topscorer på 170 point. Stemmerne fordeler sig som nedenfor med kommentarer fra deltagere:

1. Mikkeller: Beer Geek Bacon 7,5% 127 point. Meget ristet, fyldig, lidt for humlet, kaffe, ok røg, utydelig bacon

2. De Dochter van de Korenaar: Charbon 7% 114 p. Mangler karakter, god smag, sød vanilje smag, dejlig røgduft

3. Schlenkerla: Rauchweizen 5,2% 110 p. Røget sild, rar smag af røg, fin røg, behagelig, mums! Super dejlig, mild røg

4. Øbryg: Dampskibsøl 5,5% 109 p. God humlesmag, dejlig humlet, interessant, sødme/humle balance, humlet, bitter

4. Emelisse: Smoked Rye IPA 6,2% 109 p. Fantastisk ipa, begrænset røg, ikke megen røg, ok røg, spændende

6. To øl: Stalins Organ 6% 103 p. Ok øl, noget humlet, bitterhumlet, kedelig, ok, lidt hvedelignende, humlet, citrus

7. Hornbeer: Røgøl 5,7% 94 p. Tynd klon, svag røg, god, let røget, meget krydret, tilpas sødme, dejlig sort

8. Cairngorm: Black gold 4,4% 87 p. God stout, caramel, dejlig, meget sød, fin mild, ok, mørk blid, smag af frugt

9. Zwiezel: Dampfbier 5% 76 p. Let sød, metal, humle, banan, frugtagtig sød, sød, duft af banan, sød øl, flad smag

10. Nibe: Nordkraft 5% 69 p. Usandsynlig kedelig, marginalt bedre end vand, fin let drikkelig, ligegyldig, egentlig ok

 

 

3. Overrækkelse af ølmærker

Udover tidligere nævnte Bie´s Bryghus, som skal have ølmærket for at være et godt udskænkningssted i vores lokalafdeling, skal vi nu også give det første ølmærke til en butik.

Lørdag den 17. maj kl. 10.00 uddeles et diplom til Vinspecialisten i Dytmærsken, 8900 Randers C.

Her vil være verdenspremiere på en øl designet specielt til lejligheden i samarbejde mellem Randers Bryghus og Vinspecialisten. Den serveres på fad, og alle er velkomne til at komme ind og smage og overvære overrækkelsen af diplomet til butikkens indehaver Thomas Elle. Tilmelding ikke nødvendig. Arrangementet er gratis.

Turen til Hobro lader vente på sig. Det er utroligt svært at finde en dato i forbindelse med en weekend, som passer Bie´s, da de leverer mad til en del konfirmationer i denne tid. Sidste udkast fra dem var tæt på sommerferien, men der arbejdes videre på sagen lidt endnu.

 

4. Nyt fra nær og fjern.

Prima Beer

Prima Beer åbnede 1. maj en butik i Hobro på Brotorv 2. med et bredt sortiment af øl, vin, spiritus, kaffe, chokolade, tapenader, olier og andre delikatesser. Bag butikken står Frank Sørensen og Søren Kejser, der begge er kendte i branchen. Prima Beer har i nogle år solgt især Tjekkisk øl til andre specialbutikker, men med udvidet ejerkreds udvides også sortimentet og den 150 kvadratmeter store butik i hjertet af Hobro åbnes for salg torsdag, fredag og lørdag. Det forventes at hylderne skal fyldes med op imod 900 forskellige øl fra hele verden.

Den 2. maj er der i øvrigt open by night i Hobro, og her vil butikken syde af aktivitet og smagsprøver.

www.primabeer.dk og https://www.facebook.com/primabeer?fref=ts

Randers på Fermentoren, Aarhus.

Fredag den 9. maj kommer Jesper Petersen fra Randers Bryghus og præsenterer nogle sjældne nyheder på fad. Herunder The Artist og Bullfrog.

Der er åbent fra kl. 15.00 som sædvanlig, men disse nyheder kommer først på hanen og bliver præsenteret klokken 17.00. Der er kun et fad af hver, og de er altså her!

https://www.facebook.com/FermentorenAarhus?fref=ts 

Ølfestival Tap1.  

Ølfestival i København finder for sidste gang sted i Tap1 i dagene fra 22. til 24. maj. Hvis du vil nå at se hallen inden den endelig rages ned, så er chancen her altså nu. Der er mulighed for at koordinere kørsel ved at skrive til undertegnede. Bestyrelsen arbejder på et forslag til fælles overnatning, hvis nogen har interesse for dette, så skriv til undertegnede. Der er ligeledes mulighed for at arbejde som frivillig, og dermed komme gratis ind. Se mere på www.ale.dk 

 

5. Billeder fra Thisted.

Flere lokale tog imod tilbuddet om at komme med Limfjordsporterlauget til Thisted Bryghus, hvor der var arrangeret smagning af forskellige portere og ikke mindst Limfjordsporteren direkte fra tanken. Her var også rundvisning på bryghuset samt foredrag med den gamle brygger Peter Klemmensen og senere den nye brygger Antoni Aagaard Madsen.

Jeg lader billederne tale for sig selv.

 

6. Reminder vedr. afstemningen om årets ølnyhed.

Afstemning om årets ølnyhed har nu fundet sted siden 2003, og har ikke ændret sig væsentlig siden da. Dengang var der slet ikke den samme mængde øl at stemme om, og det er jo kun en glædelig udvikling. Til gengæld er mange af den overbevisning, at det nu er tid til nytænkning, og her bedes i alle komme med jeres forslag til, hvordan afstemningen i fremtiden skal forløbe, for at få en retfærdig afstemning, men også for at mange har lyst til at deltage i afstemningen. Sidder du med et guldkorn eller en anden tanke, så skriv den ned til undertegnede, så samler jeg alle forslag og sender videre til rette vedkommende. Forslag skal være mig i hænde senest den 3. maj.

Højt Skum!

Helle Gnudtzmann

Lokalformand Randers

Kalenderen

15.  maj: Krydret øl

17. maj: Ølmærke Vinspecialisten

22.-24. maj: Ølfestival Tap1

19. juni: Grillfest

1. august: Ferieøl

21. august: Irsk aften

18. september: Øl med Ole Madsen

23. oktober: Oktoberfest

20. november: Ølsmagning

11. december: julefrokost

Lokalbestyrelsen

Hvis du har spørgsmål, forslag ris eller ros, kan du altid tage fat i din lokalbestyrelse.

Formand
Næstformand
Kasserer
Linda Dellas
John Kold

Facebook

Find lokalafdelingen på Facebook

Danske Ølentusiaster - Randers

Billeder fra april