Kære ølentusiaster i Randers-afdelingen!

Efteråret har fået ordentligt fat i naturen. Det regner, rusker og bladene drysser af. Det kan være et smukt syn, at gå en tur igennem skoven eller parken, og vi skal glæde os over, at vi trods alt har fire årstider. Hver årstid har sin charme, sin særlige begivenhed, sin særlige stemning og ikke mindst sin særlige øl.

De seneste måneder har været travle og budt på mange arrangementer, men der er stadig mange tilbud til den aktive ølentusiast. Juleøllet er så småt kommet på hylderne i flere supermarkeder, men ellers er der tid for oktoberfest, og en sidste tår af de lyse og lette øl inden krydderierne helt tager over (-hånd).

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

1. Årsmøde

2. Næste ølsmagning.

3. Sidste ølsmagning.

4. Monrad og Rislund – nu med rabat

5. Rabat hos Prima Beer

 

1. Årsmøde

På torsdag den 23. oktober har vi årsmøde fra kl. 18.00 til 19.00 i Beboerhuset i Løvstræde. Man skal ikke tilmelde sig til årsmødet, men hvis man vil med til den efterfølgende ølsmagning, skal man tilmelde sig denne. Til årsmødet byder lokalafdelingen på en øl.

Vi skal vælge en formand og en næstformand, og kan derudover bruge alle de bestyrelsesmedlemmer, som har lyst til at være med. Dette er et vigtigt punkt på dagsordenen, da man skal have en formand, for at kunne have en lokalafdeling. Nuværende og undertegnede formand bliver nødt til at trække sig, efter blot et år på posten, da jeg er gravid, og skal føde til foråret.

Hvis der sidder nogen derude med et ønske om at komme ind i bestyrelsen, eller med et forslag om en anden interesseret, må I komme til mødet, eller skrive en mail til undertegnede senest onsdag kl. 18.00. Man er valgt for et år ad gangen, og lover hermed at deltage aktivt i bestyrelsens arbejde og lokalafdelingens aktiviteter, så vidt muligt.

Dagsorden:

1. Valg af dirigent

2. Beretning om lokalafdelingen

3. Valg af lokalafdelingsformand (Helle ønsker ikke genvalg)

4. Valg af lokalafdelings næstformand (Claus ønsker ikke genvalg)

5. Valg af bestyrelsesmedlemmer (John ønsker ikke genvalg)

6. Eventuelt

 

2. Næste ølsmagning.

Lige efter årsmødet holder vi en stor oktoberfest med alt, hvad dertil hører af øl, pynt, musik og pretzels. Udklædning er prisværdig, og man kan faktisk vinde en præmie, da vi trækker lod om et par præmier blandt de som er klædt i tøj der passer til lejligheden. Eksempelvis lederhosen, dirndl eller tyrolerhat. 
Vi skal smage oktoberfest øl fra nær og fjern, men også fra alle de officielle udbydere af øllet til den lidt større fest i München. Altså alle de bryggerier, der ligger inde i den ægte oktoberfest zone, og er de eneste, der må levere til festen i München. 

Som sædvanlig trækker vi lod om et par øl, og der vil ligeledes være quiz om, hvem der hjælper med opvasken.

Ølsmagningen finder sted torsdag den 23.oktober kl. 19.00-22.00 i Beboerhuset, Løvstræde 8B, 8900 Randers C.

Pris kr. 110,-. Tilmelding senest onsdag kl. 18.00 ved at svare på denne mail eller via begivenheden på Facebook. https://www.facebook.com/events/1534368410141410/ 

 

3. Sidste ølsmagning.

I september trak Ole Madsen fulde huse til lokalafdelingen, da han afholdt sin sjove blindsmagning.

Vi smagte 13 forskellige øl, som var hældt på kander, så man ikke kunne se, om øllet kom fra en dåse eller en flaske af en bestemt størrelse.

Alle fik udleveret en tipskupon, og skulle ved hver øl vælge blandt tre mulig eksempelvis hvilken humletype, hvilken øltype eller hvilket land øllen var fra. Ingen havde 13 rigtige, men flere havde 9 rigtige, og det må siges at være rigtigt flot. Vi har hermed bevist i lokalafdelingen, at vi har flere kendere, og derfor også en rig mulighed for at blande os til DM i blindsmagning i 2015. Jeg opfordrer hermed til at vi stiller et hold. Hvis du vil med på holdet, skal du henvende dig til din lokalformand, som står for tilmeldingen.

 

4. Monrad og Rislund – nu med rabat

Som beskrevet i juni måneds nyhedsbrev, kommer Monrad og Rislund til byen i november med deres show og ølsmagning den 15. november i Arena Randers https://abcolgabillet.tanteolga.dk/events/10740-MONRAD_RISLUND_Show_OElsmagning/ 

Undertegnede er ved at forhandle en rabataftale med arrangøren, så hvis du endnu ikke har købt din billet, kan du skrive en sms (41 62 15 18) eller Facebook-besked til mig, så du kan få de nærmere detaljer.

 

5. Rabat hos Prima Beer

Endnu en medlemsfordel er kommet i stand siden sidst. Nu kan du nemlig få 10 % rabat ved køb af øl hos Prima Beer i Hobro, når du fremviser et gyldigt medlemskort fra Danske Ølentusiaster.

Adressen er Brotorv 2, 9500 Hobro. Her er åbent torsdag, fredag og lørdag. Udvalget tæller mange hundrede øl fra hele verden. Du kan læse mere på http://www.primabeer.dk/ og https://www.facebook.com/primabeer/timeline , hvor de også fortæller om events og ølsmagninger.

Højt skum

Helle Gnudtzmann

Lokalformand Randers

Oktober

Kalenderen

23. oktober: årsmøde i lokalafdelingen

23. oktober: Oktoberfest

20. november: En hemmelighed lidt endnu - men værd at glæde sig til!

11. december: Julefrokost med juleøl

 

Blindsmagning i september