Bryggeriet Flakhaven, Odense (2005- )

Ejere:

Kirsten Redder og Jørgen Pedersen (2005-2016)

Michael Sandal (2016- 2019)

Jesper Danielsen (2019)

René Bo Dyrvig (2019- )

Adresse:

Flakhaven 2

Hjemmesiden HER

Historien:

Efter langt  tids tilløb, åbnede Bryggeriet Flakhaven fredag 11. februar 2005. Husbryggeriet ligger i et hjørne af Odense Rådhus, så det var kun naturligt, at det var med borgmesteren i spidsen, at de første dråber øl blev skænket

Igangsætterne var restauratørparret Jørgen Pedersen og Kirsten Redder fra restauranten A Hereford Beefstouw, som nu kunne brygge og sælge øl lige overfor dén restaurant de havde drevet i over 30 år. Jørgen Pedersen bryggede øllet mens Kirsten Redder var daglig leder.

Brygværtshuset var et selvstændigt selskab ejet af restaurationsparret men samarbejdede med Apollo i København (1990), Sct. Clemens i Århus (1992) og Bryggeriet i Herning (1999). Man delte bl.a. avis/menukort. Bryggeriet Flakhaven havde to standardøl på programmet: En pilsner og en Ale. Herudover var der månedens øl samt af og til også en specialøl. Der var plads til 130 siddende gæster i Brygværtshuset, som i øvrigt 5 gange har modtaget Dansk Ølmærke fra Danske Ølentusiaster (2007, 2010, 2012, 2018 og 2020).

Restauranten er bygget op i to etager, som bindes sammen af det centralt placerede brygværk. Uanset om gæsterne sidder i restauranten i stueplanet eller kælderen, der også er indrettet med egen bar til større grupper, er det store 1000 liters brygværk i højpoleret kobber det samlende midtpunkt. Som det er tilfældet på Aage Damgaard-bryggerierne i København og Århus, har arkitekten Søren Damgaard stået for layoutet af lokalerne.

I maj 2016 overtog Michael Sandal Bryggeriet Flakhaven. Året før havde Sandal sig ind i kontraktbryggeriet Coisbo Beer og det var meningen at Anders Coisbo skulle brygge sine øl på Flakhaven. Men ikke alt gik efter planer og under megen rabalder, hvor parterne ikke var enige om ret meget, blev Coisbo Beer erklæret konkurs 26. september 2016 på begæring af Michael Sandal. Få dage efter solgte konkursboet retten til navnet, varelageret og andre værdier til et selskab ejet af Michael Sandal.

Øl med det registrerede varemærke "Coisbo" blev (og bliver) herefter brygget på Bryggeriet Flakhavens brygudstyr. Læs om Coisbo Beer på siden "Lukkede fynske bryggerier".

Michael Sandal solgte i 2019 hovedparten af aktierne i Bryggeriet Flakhaven til den daglige leder Jesper Danielsen, der samme år solgte aktierne videre til den nuværende ejer René Bo Dyrvig.

I 2020 rykkede restauranten Bgær ind på bryggeriet hvor man i kælderen nu (marts 2021) finder Beewino, som er en vin-, portvins- og øl bar. Der er små 20 haner til både bryghusets eget øl, Coisbo-branded og andre overvejende fynske øl.

Nyeste Brand er "Something Stupid Brewing", som er et samarbejde mellem Flakhaven, BarMalt og Tipsy Toad. Ejes af Flakhaven.

Har du yderligere oplysninger om Bryggeriet Flakhaven, så kontakt venligst Michael Gorm: mgorm55@gmail.com

Senest revideret 28. marts 2021