Kunstbryggeriet Far & Søn Aps (2010- )

Ejer:

Bo Rino Christiansen og Fabian Xander Norup Nørregaard (2010-2016)

Fabian Xander Norup Nørregaard & Helle Skovgaard Jørgensen (2016-2017)

Helle Skovgaard Jørgensen (2017- )

 

Adresse:

Hundstrupvej, Hundstrup (2010-2015)

Vestergade 24, Svendborg (2015- )

 

Hjemmessiden HER

 

Historien:

"Far & Søn" er Bo Rino Christiansen og Fabian Xander Norup Nørregaard. Bo bryggede øl i sin skurvogn ved boligen i den selvforsynende landsby Hundslev. Mest  til sig selv og familie og venner.Men øllet blev rost og drukket af mange og ideen til et Kunstbryggeri blev realiseret.

Kunstbryggeriet Far & Søn har siden foråret 2015 haft til huse i en RUSTIK OG hyggelig baggård til et ældre byhus i Svendborg.

En egentlig restaurant i tilknytning til bryggeriet blev etableret med Fabian som kok i 2016. Den lukkede året efter.

At Kunstbryggeriet Far & Søn er et kunstbryggeri ligger der flere ting i. Det mest markante er tilgangsmåden til ølbrygningen, hvor øllene enten tager udgangspunkt i en tekst eller danner grundlag for en. Bo bryggede før kunstbryggeriet blev et kunstbryggeri al øllet til kollektivet, og fortæller at det tit blev noget med ”hvad fanden skal vi nu brygge” før en tilfældig stilart blev valgt. Med teksterne skal øllet spilles op mod ordene. Det højpandede litterære, skal spilles op mod det fladpandede i en bajer, som Bo så smukt formulerer det. Da projektet startede op leverede digteren og forfatteren Vagn Remme, der også bor i den selvforsynende landsby fem tekster til Bo. Bo fik noget at arbejde med, og projektet afhjalp Vagn med en skriveblokering. Bo brygger sideløbende med kunstbryggeriet stadig alt øllet til kollektivet.

Siden er det blevet til over 20 kunstbryg. Jens Blendstrup blev til en Kölsch, Alberte Windings tekst rummede frugt, så det blev fremtryllet i brygget og så fremdeles.

Fast Sortiment (april 2021):

  • Tripple Ale
  • Svendborg Digte (Kölsch)
  • Saison
  • Farmhouse Ale
  • Barley Wine

Hertil en række sæsonøl og eksperimenterende øl i "små oplag".

Har du yderligere oplysninger om Kunstbryggeriet Far & Søn, så kontakt venligst Michael Gorm: mgorm55@gmail.com

 

Senest opdateret 29. april 2021

Far & Søn