Pressemeddelsen udsendt efter SM

Hjemmebrygger laver også godt øl.

Lørdag den 16/11 blev der afholdt Sjællands mesterskaberne i håndbryg. Endnu en gang har nogle at de danske håndbrygger vist at de kan brygge gode øl.

Det hele forgik på Telefonfabrikken i Gladsaxe, hvor Danske Ølenusiaster Region København, havde inviteret 13 håndbrygger til at præsenter deres øl, dels for publikum, men også for et panel af Danske Øldommer.

Som øldommerne kunne sige efter de havde brugt det meste af dagen på at smage sig gennem de mange øl i konkurrencen. Var at der generelt var øl at høj kvalitet der var serveret for dem.

Mens øldommerne sad for sig selv og lavet en faglig bedømmelse af øllende, kunne offentligheden gå rundt blandt håndbryggerne og smage på deres øl.

Der kom omkring 125 gæster for at bruge denne regn fulde lørdag på at smage hvad folk havde produceret i deres hjemmebryggeri. Der var øl af næsten alle typer, men konkursens var delt således at der var 2 kategorier. En for øl op til og med 6,0% og så en på øl 6,1% og opefter.

Således valgte øldommerne Raspberry Milk Stout, 5% fra Kapslen (Attila Deik og Jan Mottlau) i kategorien under 6% og Lakrids Stout, 8% fra Gl. Lundby Bryggeri (Bent Nørgaard), til de bedste øl blandt de mange indleveret øl. Men øldommerne havde været meget imponerede over den høje standard.
Præminen til de 2 brygger var gavekort til Maltbazaren, således at de forsat kan købe ind til at lave nogle rigtig gode øl.

Men ikke nok med det havde Kongebryg, som selv er startede som håndbrygger valgt at støtte en af de 2 vinder med en gave. Kongebryg valgte så ledes efter at have smagt på de 2 vinder øl, og sige at den øl de kunne se mest potentiale i ret forretningsmæssigt, var Raspberry Milk Stout fra Kapslen. Derfor valgte Kongebryg at give Kapslen lov til at komme og få den brygget på deres 700 liters anlæg, mod at Kongebryg kunne tage nogle fade og sælge i deres bar.

Så en kæmpe mulighed for kapslen for at få produceret en ordentlig mænge af deres gode øl, og samtidigt for den bredt ud til mange mennesker.

Men nu var det ikke kun øldommerne der skulle bedømme øllene, men også publikum. Her var det de 2 øl fra O2 Brew (Niels Oehlenschlæger og Jan Overgaard), NEIPA Juice, 6,0% og Dark Matter, 12,3% som løb med præmierne, som også var gavekort til Maltbazaren.

Sidst men ikke mindst vandt 2 af de publikummer, der havde afgivet deres stemme, et gave kort til BrygSelv. Og 2 andre vandt en fribillet til Danske Ølentusiasters Ølfestival 2020.

På den måde sluttet en dejlig dag i håndbrygs tegn, hvor en Tak til styregruppen, de frivillige, øldommerne, håndbryggerne, Region København, gæsterne og sidst men ikke mindst vore sponsorer (Kongebryg, Maltbazaren, Bryg Selv, Skovlyst Production, Lyngbeer, Bryghuset Røde Port og Danske Ølentusiaster) for at gøre arrangementet til en god oplevelse.

Det blev også givet udtryk for at SM i Håndbryg skal blive en årlig begivenhed, og det er sikkert at de 4 regioner vil arbejde videre med at få det afviklet igen i 2020.

Pressemeddelsen udsendt før SM

Sjællandske Mesterskaberi håndbryg 2019

Rigtigt mange af dem der i dag er bryggere på danske mikrobryggerier, startede som håndbryggere. Flere og flere er begyndt at brygge øl hjemme. Mange har gjort det længe. I Danske Ølentusiaster vil vi gerne opmuntre folk til selv at brygge øl og det er derfor med stor fornøjelse, at Danske Ølentusiaste Region København, inviterer alle til at komme og smage på noget af det bedste håndbryggede øl i Danmark.

Hvornår foregår det? Lørdag den 16.11.2019, kl. 12.00 – 17.00.

Hvor foregår der? Telefonfabrikken, Telefonvej 8, 2860 Søborg.

Hvad sker der? Danske Ølentusiaster har indbudt håndbryggere af øl til at præsenterederes bryg og få det bedømt, dels af øldommere fra Dansk Øldommerforening, dels afpublikum. 15 håndbryggere har tilmeldt sig. Der vil være fine præmier både til bryggerne og til publikum.

For kun kr. 50,00 får man adgang til lokalet med håndbryggerne, får udleveret et program og et smageglas, som man gerne må tage med hjem samt mulighed for at stemme om, hvilken øl man synes bedst om i de to kategorier 1) øl under 6% og 2) øl over 6%. Der trækkes lod om fine præmier til publikum. Arrangementet er åbent for alle, og er altså ikke kun for medlemmer af Danske Ølentusiaster.

En smagsprøve på typisk 10 cl. koster kr. 5,00 og afregnes direkte med bryggerne.

Danske Ølentusiaster er en uafhængig forbrugerorganisation med omkring 8700 medlemmer fordelt på 51 lokalafdelinger, der siden stiftelsen i 1998 har arbejdet for udbredelse af og kendskabet til kvalitetsøl og ølkultur.


Yderligere informationer:
Lars B.Jespersen, larsbjespersen@remove-this.gmail.dk tlf. 20 70 17 48

Vi takker vores sponsorer: