HERSLEV BRYGHUS TILDELT REGIONENS ØLPRIS 2004

Af regionsnæstformand Svend Poulsen

For andet år i træk uddeles der i region Midtvestsjælland den regionale ølpris. Prisen som sidste år gik til Roskilde Øl, uddeles til en person eller virksomhed i regionen, der har gjort en ekstraordinær indsats for at vise mangfoldigheden i øllets verden.

Herslev Bryghus og brygmester Tore Jørgensen har trods mikrobryggeriet først sendte sin første øl/ale på markedet i april måned, vist en stor forståelse for håndværket og en entusiasme for øllet, der har udmøntet sig i indtil videre øllene - Pale Ale, Hvede, Pilsner (Lager), Sommer Ale og sidst Høst Bryg Kirsebær samt en masse spændende foredrag og smagninger rundt omkring i lokalsamfundet. Bl.a. vandt Herslev Hvede over Maisel’s Weisse ved et uofficielt VM i Hvedøl i lokalafdeling Roskilde.

En brygkapacitet på 3.000 liter øl om ugen kræver store investeringer og mod på at gå i gang med projektet, men Tore og tilknyttede personer på Herslev Bryghus har troet på ideen og det er vi mange ølentusiaster, som er glade for.

Prisoverraskelsen fandt sted tirsdag aften den 21. september på mikrobryggeriet, hvor regionsformand Torsten Dam-Jensen kunne overrække prisen og check på kr. 2.500,-