Den Regionale Ølpris
Fra venstre er det Thomas Hansen, Det Lille Bryggeri, Butikschef Karsten Jensen, Kvickly og regionsformand Leif Mortensen

Den Regionale Ølpris gik til Det Lille Bryggeri

Lørdag den 4. september 2010 på selve Øllets Dag, blev Den Regionale Ølpris for Region Midt-Vestsjælland overrakt til Thomas Hansen fra Det Lille Bryggeri.

Om baggrunden for at tildele prisen til Det Lille Bryggeri kunne regionsformand Leif Mortensen oplyse, at begrundelsen for at tildele prisen til Det Lille Bryggeri er, at Det Lille Bryggeri/Roskilde Øl gennem en årrække har været førende i at udbrede såvel tanker som selve det gode øl. Roskilde Øl blev i 2003 tildelt Den regionale Ølpris. Dengang var det for et imponerende udvalg af importøl samt øl fra de daværende spirende danske mikrobryggerier.

Siden er fokus skiftet til egenproduktion og Det Lille Bryggeri har fra starten gjort sig bemærket med en række fortræffelige produkter af en meget høj kvalitet. Således er det ofte en førsteplads, der kommer bryggeriets produkter til del, når der foretages blindsmagninger i magasinet ”Smag og Behag”

For nylig nåede man op på bryg nummer 100 på eget anlæg. Dette blev fejret med en Imperial Stout brygget med tilsætning af kaffe, vanilje og portvin.

Bryggeriets produkter er præget af stor fantasi og en gennemført kvalitet. Der er således fremstillet så forskellige produkter som øl med chilli, æbler, skovmærke og stjerneanis. Alle øl har en ganske udmærket holdbarhed selv om de ikke er pasteuriseret. Bryggeriet evner også at lave produkter, hvor balancen mellem maltsødme og humlebitterhed går hånd i hånd. Bryggeriet tilbyder desuden produktion af mindre serier af øl til private og foreninger – gerne efter egne opskrifter og med egne etiketter.

Arrangementet fandt sted i Kvickly Ringsted, hvor varehuschef Karsten Jensen i dagens anledning havde ekstra gode tilbud på det gode øl. Således var der 30 % rabat på alt specialøl i forretningen. Da der i forvejen var tilbud på flere af de gode øl fra Willemoes-serien, blev besparelsen særlig stor.

Som en ekstra event, havde forretningen udloddet en hel palle øl fra et større bryggeri på Fredericia-egnen. Butikkens kunder havde i dagene op til Øllets Dag kunne købe lodder i form af af en nøgle, der i fald, den passede til låsen, kunne berige vinderen med den omfangsrige gave. Mange benyttede chancen og det blev en af byens sønner, der kunne drage hjem med gaven og mon ikke at han vil have nemt ved at invitere sine venner det kommende stykke tid?

For Ølentusiasterne var dagen en succes. Der blev uddelt en hel del smagsprøver og man fik rigtig mange interesserede peroner i tale. Man havde valgt at tilbyde on-line indmeldelse med betaling via kreditkort. Dette var der der 5 personer, der benyttede sig af. Der blev også uddelt en del indmeldelsesblanketter med henblik på senere indmeldelse.

Højt Skum

Leif Mortensen