Den Regionale Ølpris 2012 gik til Kim Vaabengaard

 

Ved et arrangement i forretningen "Tønden" i Halsev den 1. september 2012 blev det afsløret, at Den Regionale Ølpris 2012 gik til Kim Vaabengaard, tidligere Stevns Bryghus.

I sin tale til modtageren kom Regionsformand Leif Mortensen blandt andet ind på, at Kim i flere år har været i front med udviklingen af nye og spændene øl - ikke mindst i kategorien krydret ale. Mange husker utvivlvsomt øllen Vaarbrud fra 2009 - en øl med store mængder lavendel.

Stevns Bryhus har oplevet en turbulent tid. Bryghuset oplevede at gå konkurs, men med tilførsel af frisk kapital lykkededes det igen at få blus under kedlerne. Kim blev så ansat som brygmester på sit eget livsværk. Kim har nu valgt at forlade Stevns Bryghus og afventer fremtiden for at den kan vise hvad Kim skal beskæftige sig med. Blandt Ølentusiaster håber man at det må blive noget med øl og man ser frem til, at der igen bliver øl, der bærer Kims signatur som brygger.

Med prisen fulgte en check på kr. 2500,-

I sin takketale kom Kim Vaabengaard ind på, at netop Vaarbrud er en af hans helt personlige favoritter. Han holder meget af netop den kraftige og kryderede smag i sit øl. Kim kunne iøvrigt oplyse, at han - ikke helt politisk korrekt - havde oplevet sin første rus i øl som 12-årig. Først senere genoptog han en regelmæssig nydelse af øl. En passion, der har varet ved lige siden.

Der var en hyggelig stemning i forretningen, hvor Michael Steindahl i dagens anledning havde 10 % rabat på alt øl i forretningen. Der var et godt fremmøde af både lokale ølentusiaster og almindelige gæster, der således fik lejlighed til at smage på de gratis smagsprøver af Stevns-øl, som Kim udskænkede. En af de øl, der var smagsprøver på var julebryggen Ru Klaas. Som ølentusiast må man desværre begræde, at netop en øl som Ru Klaas nu forsvinder. Den nye ledelse på Stevns Bryghus har ikke ønsket at fortsætte produktionen af den særdeles potente sag på 12 % alc. vol.

Fra venstre mod højre Regionsformand Leif Mortensen, Kim Vaabengaard og Lokalafdelingsformand Henning Palm ved overrækkelsen af Den Regionale Ølpris 2012 i Haslev