Figner glaseret i mørk kraftig ale fra 2010

med Mascarpone creme tilsmagt med lime

Opskriften er beregnet til 4 personer
Ingredienser
200g tørrede figner
33 cl Fanø Vadehav
100g sukker
50g smør
250g Mascarpone ost
2 stk. lime
30 g flormelis
2 dl vand

Fremgangsmåde


Figner

Hæld 2dl vand, øl og figner op i en gryde og lad dem simre i 8-10min. stil dem til side og lad dem trække 1 times tid.

Fignerne tages op af lagen og denne koges ind med sukker, til det danner en tynd karamel, kom smørret i og lad det bruse af, før fignerne tilsættes, tag gryden fra varmen og vend fignerne et par gange. Lad det hele køle af.

Mascarpone creme

Limen vaskes godt og tørres i papir, riv skallen fint og saften presse af.
bland Mascarpone, skal, saft, og flormelis, og lad det trække et par timer på køl.


Anrettes på tallerken
Fignerne tages op af gryden, afdryppes let og anbringes midt på tallerken med creme kørt let over halvdelen af fignerne, pyntes evt. med lidt limeskal i fine strimler, citronmelise.