Fersken suppe med Porter og brød bagt med ølmæsk

5 personer.

50g smør
200g bacon i tern
200g finthakket løg
2 fed hvidløg, hakkes fint
3,5 dl grønsags bouillon
3 dl porter
1 dåse flåede hakkede tomater
1 dåse ferskner
2 dl Cremefraiche36 %
1-2 teske karry
¼ chili, hakkes meget fint
salt og peber
½ dl fint hakket persille


Smelt smørret, brun baconet og tag det op af gryden, lad fedtstoffet blive i gryden.
Svits karry i fedtstoffet, tilsæt løg/hvidløg og svits det til det er gyldent.
tilsæt bouillon, porter, chili, flåede tomater, ferskensaft. Småkoger 10-15 min.
Ferskentern og bacon tilsættes, varmes igennem uden at koge, smag til med salt og peber.
Suppen anrettes i varme dybe tallerkner med en skefuld cremefraiche på toppen og et drys fint hakket persille. Serveres med brød til.

Brød med Ølmæsk

½ pk. Gær
½ L øl
1 spsk. Olie
1 teske. Salt
1 teske sukker
1 dl ølmæsk
ca. 1 kg mel


Gæren røres ud i øllet, olie, salt og sukker tilsættes.
Halvdelen af melet røres i ølmæsken, røres godt sammen.
resten af melet kommes i og dejen køres i min 6 min på røremaskine.
Sættes til hævning i 12 timer i køleskab.
Ovnen sættes til 220oC.
Dejen æltes godt igennem, og deles til 16 boller/kurvertbrød efter fantasien.
Hæver ca. ½-1 time pensles evt. med lidt øl og drysses med frisk kværnet peber og bages til de lyder hule, når man banker på dem.