Krenkerup Bryggeri fik årets regionale ølpris 2012

Lørdag d. 25 August havde Krenkerup inviteret til høstfest.

Eventmager Jannie Røngaard, havde sørget for både gamle tærskeværk, ponyridning, fåreklipning og meget andet (ja man kunne også smage øl!). Der var i løbet af dagen ca. 900 gæster, hvoraf de første 500 blev udstyret med et Krenkerup Høstfest Årsglas, samt 2 poletter til en øl, for den beskedne pris af 70 kr.

Festen havde dog kun været i gang ganske få timer før Regionsformand i region Storstrøm (og formand i lokaladdeling Maribo), sammen med et par bestyrelsesmedlemmer fra Maribo, indfandt sig med noget af en overraskelse til Godsejer Patrick Reventlow-Grinling, der som de fleste måske ved er ejer af Krenkerup bryggeri.

Det var lykkedes, sammen med Jannie Røngaard, at få Patrick til at indfinde sig kl. 13.00. kun med den besked, at han skulle bare være der!

På trods af et meget stramt program på dagen, kom Patrick som aftalt. Normalt bryder Patrick sig ikke om overraskelser, og han havde da også flere gange forsøgt at udflette den stakkels Jannie om, hvad det var han skulle.

 

Smilet og glæden, ville dog næsten ingen ende tage, da det gik op for Patrick, at Regionsformand Brian Friis medbragte den regionale ølpris for region Storstrøm. Straks måtte Brygmester Constantin Förtner også hentes, så han sammen med den glade godsejer kunne hyldes. Som Patrick så rigtigt sagde: Det er jo ligeså meget Constantins fortjeneste.

 

Regionsformand Brian Friis kunne da også med glæde i stemmen konstatere, at det var da på tide at Krenkerup fik denne hæder.

 

I indstillingen fra regionen hed det Bl.a.:

 

Krenkerup har siden den spæde start i 2008, udviklet sig sammen med lokalsamfundet og er i dag en levende del af Lolland Falster.

 

De tager medansvar for det gode øl, og medvirker ved alle tænkelige arrangementer, både lokalt og regionalt.

 

Deres samarbejde med de lokale afdelinger af øl entusiasterne, spænder fra indbydelser til prøvesmagninger af nye øl over deltagelse ved øllets dag, og til hjælp til nye håndbryggere, der altid kan få råd og vejledning, samt lidt malt med hjem.

 

Der er absolut ingen tvivl om, at Krenkerup fuldt ud har fortjent at få den regionale øl pris.

 

Vi håber at Patrick og Constantin fremover kan høste flere priser, og hvem ved! Måske kan de også løbe med titlen årets øl til næste år (deres Rauch bier blev jo en meget pæn nr. 2 i år, i kategorien op til 6,5%).

 

Vi venter med spænding

 

Brian Friis

Regionsformand

 

Lidt billeder fra den dejlige høstfest