Julefrokosten

19 medlemmer var mødt frem til et velsmagende julebord på Ferdinands Bøfhus.

Der var traditionelt julebord med sild, fiskefileter og rejer samt lune retter og ost.

Det blev skyllet ned med Dagmars Jul, der var på hanen og et par snapse skulle der også til.

Efter at bunden var lagt gik man i gang med smagningen.

Man lagde ud med Det lille Bryggeris Julebryg på 7,7 %. Den skulle egentlig have været lagt ind senere i rækken, men en læsefejl havde gjort at det var den første øl. Den fik mange fine tilkendegivelser med på vejen. Der var meget jul i den.

Herefter gik man over til at smage Mönchhof Weinachtsbier. En lys pilsnertype på 5,6 %. Der var en fed smag af korn i øllen, men meget julesmag kunne man nu ikke finde.

Som nr. 3 kom Klosterbryggeriet juleale. En typisk belgisk inspireret ale med tydelige noter af lakrids.

Herefter var det Bøgedals nr. 145 på 6,5 %. Den fremstod noget syrlig og lavt karboneret og med en smag af brændt malt.

Nu var det atter det Lille Bryggeris tur med en fantastisk juleporter på 7,7 % med fede noter af kanel, koriander og en dejlig julet smag.

Som nr. 6 smagte man så på Hornbeers jul, også på 7,7 %. En dejlig frisk juleøl med gode frugtnoter samt smag af lakrids og en lidt syrlig tør eftersmag.

Som nr. 7 smagte man på Ølfabrikkens hvid jul på 8,5 %. Denne øl skuffede lidt, idet der manglede jul i den. Faktisk var der flere, der mente at den passede bedre på en sommerdag med sin lette friske blondesmag.

Noget bedre gik det med den mørke variant fra Ølfabrikken på 8,5 %. En god mørk juleøl, der er tydeligt inspireret af f.eks. Gouden Carolus. Masser af lakrids i smagen.

Som nr. 9 smagte man på Willemoes Julebryg 2008 på hele 10,5 %. En herlig dobbeltbock, hvor alkoholen var godt skjult i den fede maltholdige smag.

Som rosinen i pølseenden smagte man på Mikkeler Santas Little Helper på 11 %. Tørhumlingen tilfører øllet en frisk finish der passer godt til den gode smag af lakrids.

Næste arrangement finder sted den 28. januar 2009. Her skal vi smage os igennem en række portere, stouts og andre stærke vinterøl. Læs mere om arrangmentet her.