Den Store Trappistsmagning

Den store trappistsmagning.

Ikke mindre end 46 personer havde tilmeldt sig dette arrangement. Dette er ny rekord for deltagelse i et af lokalafdelingens arrangementer.

Programmet omfattede samtlige Trappistøl. Dog manglede der en enkelt, nemlig La Trappes Bock, der kun laves om efteråret og derfor ikke kunne skaffes. 

Ellers var der fuldt program og mange deltagere så det som en mulighed for endelig at prøve at smage disse fortræffelige øl. Niveauet blev hurtigt lagt, da man lagde ud med Achels Blond på 8 %. Der var mange, der fandt denne øl overordenlig behagelig. Smagningen var arrangeret, så de forskellige bryggerier blev taget i alfabetisk orden, men, hvor deltagerne havde mulighed for at smage øllene i selvvalgt rækkefølge.

Øllene var følgende:

Achel Blond 8%

Achel Bruin 8 %

Achelse Kluis 9,5 %

Chimay Rouge 7 %

Chimay Triple 8 %

Chimay Bleu 9 %

La Trappe Witte 5,5 %

La Trappe Blond 6,5 %

La Trappe Dubbel 7%

La Trappe Tripel 8 %

La Trappe Quadrupel 10 %

Orval 6,2 %

Rochefort 6 7,5 %

Rochefort 8 9,2 %

Rochefort 10 11,3 %

Westmalle Dubbel 6 %

Westmalle Tripel 9 %

westvleteren 6 5,6 %

Westvleteren 8 8,4 %

Westvleteren 12 10,8 %

På denne måde sluttede man med at smage alle 3 øl fra Westvleteren. Disse øl har opnået noget nær kultstatus og der er da også mange, der mener, at øllene måske er lidt overvurderet. Med en pris på omkring 65 kr. flasken (33 cl), er det rimeligt at sammenligne smagen med f eks. en Rochefort 10, der kan fås for omkring 23,- kr. Der var mange, der fandt denne øl mere kompleks og spændende. Under alle omstændigheder, kan deltagerne nu kalde sig blandt de mennesker, der har smagt øllene fra Westvleteren.

Næste arrangment finder sted den 24. maj 2008, hvor man skal rundt på veteranbustur og besøge 4 microbryggerier.