Smagning af kandidaterne

Koncentrerede deltagere i gang med smagningen

27 forventningsfulde medlemmer var mødt frem på mødet den 27. februar for at få lejlighed til at smage samtlige kandidater.

Inden da var der spisning, hvor Guldbrand diskede op med en særdeles velsmagende kalvesteg stegt som vildt.

Således rustet til at smage de 10 kraftige kandidater, gik man igang. Allerede efter nogle få øl, kunne det fornemes, at der virkeligt var tale om sværvægtere - ikke blot i alkoholprocent, men også i smag.

Der blev afholdt en uformel afstemning og den øl, som fik flest stemmer var Midtfyns Imperial Stout. Den var dog tæt forfulgt af Monks Eliksir fra Mikkeler. På en ærefuld 3. plads kom bryggeriet Westfyen med deres Willemoes Porter.

Det er tydeligt at se i udvalget af de øl, der nåede til finalen, at det er de "store" landsdækkende bryggerier, der er rigest repræsenteret. På sigt kan det skabe problemer, idet udvalget til næste år sandsynligvis vil komme op på mere en 600 forskellige øl. Der er derfor øl, der ikke vil have en jordisk chance, selv om det er fortræffelig øl. Man må derfor håbe, at afstemningsmåden ændres, så også de mindre bryggerier har en chance for at være med fremme, hvor det sjove sker.

Næste arrangment finder sted søndag den 30. marts 2008 på Guldbrand. Her skal vi først spise påskefrokost og derefter smage forårs- og påskebryg. Mere herom senere.