Porter og stouts og vinterøl

Traditionene tro valgte et stort antal medlemmer, 31 ialt at møde op til årets første arrangement - porter og stoutsmagningen.

Først havde Marco kreeret en kraftig gryderet, hvor det møre kød var blevet krydret med nogle gode, stærke pepere og basis for saucen var ren stamurt fra den anden side gaden. Mange valgte at lade Dagmarbryggeriets porter ledsage den kraftige og nærende ret og den gav et tiltrængt pusterum til smagsløgene inden man gik i gang med selve smagningen:

1. Amager Bryghus Fru Frederiksen på 7 %. En let lettere udgave af bryggeriets kraftkarl af en porter, nemlig Hr. Frederiksen. Damen er lidt mere sød og knapt så brændt. Alligevel kan fruen holde de 60 IBU

2. Niels Oscar Imperial Stout 7 %. En klassisk Imperial stout som de kendes fra andre bryggerier. En "ren" smag med noter af chokolade, der gør den velegnet til østers og andre skaldyr.

3. Black Celebration 7,2 % fra Baggårdsbryggeriet. Med bryggeriets egne ord er det en videreudvikling af deresd øl Julefabel, blot uden kaffe.

4. Nøgne Ø Imperial Stout 7,5 %. Som alle Nøgne Øs produklter er der på ingen måde sparet på råvarerne. En herlig dessertøl eller blot til at nyde for sig selv i den gode stol...

5. Det Lille Bryggeri Oak Aged Porter 8,7 %. En stærk sag tilsat Amerettolikør og lagret på egechips. En fantastisk fyldig og velafbalanceret øl, der med bryggeriets egne ord har lagret på flaske i ½ år for at modnes. Det må formodes at denne øl kan udvikle sig yderligere ved forlænget lagring, hvis nogen altså kan få sig selv til at gemme den væk.

6. Flying Dog Gonzo 8,7 %. Endnu en kraftkarl med alle de gode klassiske porterdyder; ristet malt, sød kaffe, lakrids, bær og en meget let bitterhed.

7. Harvey and Sons Imperial Extra Double Stout 9 % En gammel opskrift til eksport til Rusland. Der er en helt speciel duft af vinøs frugt og læder, tobak, røget malt og lakrids i denne øl. En modningstid på 12 måneder er nødvendig for at fremkalde disse fantastiske dufte.

8 Raasted Imperial Stout 10 %. Til dato er det den kraftigste øl som Martin fra det jyske har fremstillet til almindeligt salg. En klassisk "amerikansk" smag, der stammer fra brugen af Chinook, Centennial, Amarillo og selvfølgelig Cascadehumle. Kan med held bruges til meget kraftige chokoladedesserter.

En blanding af såvel gode gamle kendinge, men iblandet nye og spændende typer, der alle gav medlemmerne en spændende og lærerig aften.

Leif Mortensen

Formand