28. september 2010

Amerikansk aften 2010

Det er efterhånden et par år siden, at lokalafdelingen sidst har afholdt amerikansk aften.
Derfor valgte bestyrelsen at afholde endnu et arrangmenent. og hvilket arrangment. Der var indtegnet 19 medlemmer til mødet og selv om det ikke var det sædvanlige antal, så kunne de øl, der skulle smages, rigeligt opveje det lidt mindre fremmøde.

Som fælles spisning blev der serveret "Alligatorgryde". En ret med svinekød, kidneybønner og en markant krydret sauce, hvor der ikke var lagt fingre imellem, da der skulle tilsættes chilli og peber...

Første øl var en amerikansk hefeweizen fra Flying Dog på beskedne 4,7 %. Den havde tydelige noter fra en tysk hvedegær og en tør, lidt syrlig smag. Lidt skumbanan i smagen kunne også fornemmes.Den fik dog ikke alle medlemmers udelte ros med på vejen. Hvedeøl er en øltype, der deler vandene.

Anden øl i rækken var en Hop Head Red Ale fra Green Flash Brewing Co.
I næsen fornemmedes tydeligt amarillohumle og øllen var præget af et godt stabilt skum. Øllen var tørhumlet. Der var fin sødme og og noter af lakrids.

Tredie øl var Great Divides Titan IPA på 6,8 %. En øl, der var præget af fed maltduft (ligesom duften af friskbrygget urt) og en behersket humledufrt. Der var dog god balance og lidt overraskende kunne der også opfanges noter af cacaao i næsen.

Nr. 4 var en IPA fra Green Flash Brewing Co. på 7,0 %. Øllen har en behagelig duft. Denne øl havde en let æbleagtig smag, hvor syren bidrog til et lettere anslag. Derpå kom en meget humlet smag. Dette skyldes uden tvivl de 95 IBu.

Nr. 5 var Dog Schwarz Smoked double Lager fra Flying Dog. Dette må nærmest betegnes som en blanding af flere stilarter. Der var tydelig smag af brændt malt og en mundfylde som en  schwartszbier skal have. Dertil kom røgsmagen og den kraftige fylde fra alkoholen. Alt i alt en positiv øl, der også glædede nye nydere af røgøl.

Øl nr. 6 var Flying Dogs Kerberos Tripple på 8,5 %. Mange smagere havde det svært ved denne øl og det var først ved tredie slurk at man kunne fornemme øllens fulde potentiale. Øllen var humlet til beskedne 27 IBU og som humle var der anvendt Saaz og East Kent Golding. Bryggeriet hævder at øllen er undergæret?. Den opleves som en fed tripple uden den sædvanlige tørhed, der normalt præger de belgiske udgaver.

Nr. 7 var en "Barleywine Style" på 9,2 % med navnet Hog Heaven fra velkendte Avery. Øllen var præget af en meget kraftig maltduft og en markant tørhumling med Columbus. Der var en endog meget fin balance mellem malt og humle og en enorm fylde fra alkoholen. En fornem øl.

Derpå kom en overraskelse i programmet idet medlem John Nielsen endnu en gang havde medbragt en hjemmelavet øl. Denne gang havde han valgt en Double IPA på 10,5 %. Efter sigende den stærkeste øl, der endnu er kommet ud af Johns køkkenbordsbryggeri.
Der var anvendt pilsner- og münchnermal samt en slat af endnu en malt, som John ikke kunne erindre på stående fod.Der var humlet med Pacific, amarillo og Nugget samt muligvis endnu en humle af den amerikanske slags. Der var humlet op til 103 IBU. Resultatet var blevet en meget fyldig IPA med en kraftig krop og en velafbalanceret bitterhed, så sødme og humlebitterhed gik hånd i hånd.
Der var stor ros til John for denne overraskelse.

Derpå fulgte en smagsbombe af rang. Fra Goose Island Co. kom en tøndelagret Bourbon County Stout på ikke mindre end 13. %. Det var en øl, hvor egetræslagringen og den kraftige stoutsmag med noter at cigar og chokolade og en anelse tjære fik fuld udfoldelse. Ved den efterfølgende kåring blev denne øl da også aftenens helt store vinder.

Endelig kunne vi sætte punktum med Averys Miphistoheles på intet mindre end 16 %. En øl med tæt, perlende stout smag. I næsen en kraftig duft af kaffe og ristet malt og tydeligt præget af den massive alkohol.
Selvom denne øl var fremragende, så blev det altså Bourbon County Stout, der havde flest tilhængere.

Alle øl (på nær John double IPA) kan købes i Superbrugsen i Fensmark. Det er dog varer, der skal spørges efter, da ikke alle øl normalt er at finde på hylderne i butikken, men de, der kender Hermann, ved nok hvordan man får lokket nogle flasker ud af ham...

Næste møde er Lokalafdelignens årsmøde, der afholdes den 26. oktober kl. 19:00 med indledende spisning. Se mere på arrangementssiden.