• Bock smagning
  • Referat af smagning af finaleøl

 

Bock smagning

Næste smagning er tirsdag 19. marts kl. 18 for dem der både vil nyde mad og øl samt kl. 19 for dem der bare ser frem til at smage rigtigt dejligt øl.

Det hele foregår hos Café Wagner, Tinggade 12, 4100 Ringsted.

Maden vil være en veltilberedt svinekotelet med tilhørende grønsager samt en til lejligheden ølsauce, hvortil der bliver brugt en af de øl, der skal smages senere på aftenen.

Smagningen er Bock øl. Her vil der være et udvalg af danske, tyske og måske andre landes Bockøl, herudover vil vores eget bestyrelsesmedlem John Bull stille med en af ham fremstillet Bock og efter hvad vi kan høre på John bliver det en lækker sag, som han regner med kommer til at ligge på omkring 6,5%.

 Den store bock smagning

Tirsdag 19. marts 19:00 til 21:30

Mulighed for spisning 18:00 til 19:00

Bock smagning 125,-   Spisning 100,-   Husk Smageglas

Tilmelding senest onsdag d. 13.3 

lokalafdeling.ringsted@remove-this.ale.dk

(eller ved at besvare denne mail)

Husk at angive om du tilmelder dig både smagning og spisning.

Hvis du kender nogen, der gerne vil med, så kontakt Skjold (23366687)

Vi kan sige, at der allerede er tilmeldt 13 medlemmer til smagningen, så hvis man vil være sikker på at få en af de eftertragtede pladser, er det med at være hurtig på tasterne.

 

 

Finalesmagning

18 glade og forventningsfulde DØE’ere mødte om til smagning i Ringsted Kulturhus, hvor der var lagt op til en smagning af de 12 øl, som er med i slutspurten om at blive årets øl, som jo kåres for øl under 6% og øl over 6%. Af øllene under 6% var der stemmelighed i den store landsdækkende afstemning, hvilket har betydet, at der var 7 øl, der var med i finalerunden altså 2 øl mere end forventet. Øllene der nåede gennem nåleøjet er følgende, Stemmer ():

Chokolade Chili Porter, Det Lille Bryggeri, Desværre udsolgt

Eskil, Hornbeer (3)

Hoppy Christmas, Ugly Duck Brewing (1)

Jule Grisk,Hornbeer (7)

Kakerlakpuler, Pladderballe Bryghus (1)

Mørk Hvede, Indslev Bryggeri, Desværre udsolgt

Simcoe & Chinook IPA, Ugly Duck Brewing (6)

Af ovenstående 7 øl var det desværre ikke muligt at fremskaffe Chokolade Chilli Porter og Mørk Hvede, hvorfor vi kun fik smagt på 5 af øllene.

Efter smagningen af de 5 øl, blev der foretaget en afstemning af de fremmødte medlemmer og alle øl fik mindst 1 stemme. Fordelingen af stemmerne fordeler sig som følger: se ovenfor.

Efter øllene under 6% kom turen til øllene over 6% og her var forventningerne store. Der var 5 øl i finalen og det var heldigvis lykkedes bestyrelsen at fremskaffe alle 5, så der var lagt op til en forrygende smagning. De 5 øl, der nåede til finalen, er som følger:

Christmas Ale, Fur Bryghus (8)

Grisk, Hornbeer (3)

Hopfest, Ugly Duck Brewing  (0)

Imperial Vanilla Porter, Ugly Duck Brewing (6)

Willemoes Jul 2012, Bryggeriet Vestfyen (1)


Ved smagningen af disse dejlige øl, var der især 2 øl som skilte sig ud og det var Christmas Ale og Imperial Vanilla Coffee Porter som til sammen stod for 14 af stemmerne med med 8 stemmer til Christmas Ale og 6 stemmer til Imperial Vanilla Coffee Porter.

Stort set alle omkring bordet var enige om, at hvis der ikke havde været en katagori under 6%, så ville ingen af disse være nået med i finalen. Vi var dog også enige i, at det er godt, at det ikke kun er det tunge og stærke øl, der går videre, da man sagtens kan skabe nogen forrygende smage med lav alkoholprocent.

Det var en rigtig god og hyggelig aften, der sluttede med dagens surprise fra Det Lille Bryggeri. Da vi blev ”snydt” for 2 af finaleøllene, blev det besluttet, at der skulle serveres en lille overraskelse efter, at den officielle smagning var forbi. Da vi gennem jungletrommerne havde hørt, at vores altid hjælpsomme brygger René ude på Det Lille Bryggeri netop havde lanceret sin Black Gold, tænkte vi at dette måtte lige være sagen. Ja, hvad kan vi sige! Denne sorte, lidt røgede sag faldt absolut i de flestes smag og til alle jer, der desværre ikke var med til smagningen (i gik glip af en dejlig aften) vil vi kun sige – skynd jer at erhverve en Black Gold mens de stadig er der – for Gold er den rigtige betegnelse for denne øl.

 

Sidste frist for at stemme er torsdag 28.2

Du kan afgive din stemme her

April smagning

Amager Bryghus. Henrik Papsø fra Amager Bryghus kommer og fortæller og holder ølsmagning. Tirsdag 16. april i Ringsted Kulturhus.