Lokalbladet

Lokalbladet tirsdag 10. december

Juleøl smagningen

Denne dejlige tirsdag aften mødte der 23 forventningsfulde ølentusiaster op i Ringsted Kulturcenter for at være med til kåre den bedste øl, som man har mulighed for at indkøbe i Ringsted og omegn. Vores 2 lokale bryggerier, Dagmarbryggeriet, der ligger i Nørregade deltog med deres Dagmars Jul og Det lille Bryggeri, der ligger i Bringstrup stillede med 2 øl, nemlig deres legendariske Julemandens Trøst, som de er kommet med i mange år og Vintage Julebryg 2013. Så vi som lokalafdeling må sige, at vi er godt tilfredse med, at vi i Ringsted kommune har hele 2 bryggerier og når det så er sagt, så har vi jo også vores egen håndbrygger John ”Bull” som i dagens anledning havde kreeret en dejlig Brown Ale, som skulle holde ca. 9%. Ud ver de 4 ovennævnte øl, hvor Johns Brown Ale ikke indgik i kåringen, så smagte vi yderligere 7 dejlige øl. Da de fleste julebryg jo indeholder en vis alkoholmængde og på trods det, at smagningen er på 10 cl. Af hver øl, så gik der ikke længe før at stemmebåndene var godt smurt. Da vi nåede til den 6 øl fik vi endvidere besøg af lokalpressen som ønskede at forevige kåringen i den lokale presse. Vi melder tilbage, når vi ved hvor og hvornår. Da klokken nærmede sig 21.15 var vi ved at være færdige med smagningen skulle entusiasterne nu til at afgive deres stemmer, hvor den bedste fik 10 point, nr. 2 fik 9 point og så videre. Herunder nævnes øllene i den rækkefølge, som de blev kåret med nr. 1 som den første. Endvidere nævnes det, hvor man kan indkøbe øllene her i Ringsted.                                                                                                                                         

Gouden Carolus Christmas 10,5% - Skjold Bourne (195)

Vintage Julebryg 10,1%, Det Lille Bryggeri og Stysiek (166)

Herslev Økologisk Stjernebryg 8%, Skjold Bourne (158)

Hornbeer Stjernenat 10%, Dagli’ Brugsen, Irma (144)

Julemandens Trøst 8,1%, Det lille Bryggeri og Stysiek (126)

Willemoes Baltic Porter 8,5%, Kvickly og Dagli’ Brugsen (124)

X-Mas Bruin 8%, Dagli’ Brugsen (123)

Rise Strong Rudolf 7%, Kvickly og Dagli’ Brugsen (103)

Herslev Økologisk Julebryg 6%, Skjold Bourne og Irma (69)

Dagmars Jul 5,8%, Dagmar Bryggeriet og Stysiek (57)

Det vil sige, at Gouden Carolus Christmas fra Het Anker i Belgien blev kåret til den bedste julebryg, som man kan indkøbe i Ringsted i 2013. Alle var dog enige om, at alle øllene var rigtigt gode og at de alle bestemt var en gensmagning værdig. I forbindelse med indkøb af øllene vil vi gerne takke specielt, Det Lille Bryggeri, Dagmar Bryggeriet, Herslev Bryggeri og Kvickly for deres donationer i forbindelse med smagningen.  Vi ser frem til et fremtidigt endnu mere spændende samarbejde.

Højt Skum

Kandidaterne

Bryggerdagen

I forbindelse med vores 10 års fødeselsdag, der jo bliver afholdt Lørdag 14. juni 2014, skal vi have brygget noget øl.

Det gør vi Lørdag 8. marts 2014 kl 10.00 hos Det Lille Brygegri i Bringstrup.

Det er menigen at de fremmødte medlemmer skal være med til at arbejde, så det helt er vores egen øl. René er der naturligvis så der ikke sker nogen fejl.

Der vil naturligvis blive mulihed for at smage noget godt øl på denne dag også, men mere om det senere.Det er også her at vi, hvis alt går vel, vil præsentere vores jubilæums glas.Sæt kryds i kalenderen nu, hvis i ikke allerede har gjort det.

 

Porter Stout Smagning

Du kan allerede nu tilmelde dig, hvis du vil være sikker på at komme med.

Den Sorte Smagning foregår tirsdag 21. januar kl 19-21:30 i kulturhuset.

lokalafdeling.ringsted@remove-this.ale.dk