Tilmelding til Dubbel smagning

Det er tid for tilmelding til den store Dubbel smagning.

Vi skal smage klassiske belgiske klosterbryg, både kendte og mere ukendte, men også varianter af dubbel fra bl.a. USA og Danmark.

Smagningen foregår onsdag 13. november kl 19 på Cafe Wagner og koster 100,- Husk smageglas.

Der vil kl. 18 være mulighed for spisning af en menu på Cafe Wagner, bestående af ølmarineret svinekam med kartofler og gemuse Pris 120,-

Tilmelding senest søndag 10. november (men meget gerne før) til

lokalafdeling.ringsted@ale.dk

(eller ved at besvare denne mail)

Husk at angive om du ønsker spisning

Vi glæder os til at se jer

Højt skum

Bestyrelsen

 

Årsmødet 2013

Den 8. oktober 2013 havde DØE Ringsted deres årlige generalforsamling, hvor der var et flot fremmøde på 24 medlemmer herunder var også Poul Erik fra hovedbestyrelsen mødt frem. Jens Frilund blev valgt som dirigent og Thomas U. Larsen blev valgt som referant. Efter at dirigenten havde sørget for at alle formalia var i orden gav han ordet videre til afdelingens formand Skjold Haxgarth, som fremlagde bestyrelsens årsberetning. Beretningen vil være at finde på hjemmesiden, så her ridses kun lige de vigtigste ting op. Bestyrelsen har været bekymrede for fremmødet til smagningerne, hvor vi desværre ofte har ligget under 20 fremmødte og det har været bestyrelsens klare mål at finde årsagen til det lave fremmøde. Vi har gjort forskellige tiltag og fremmødet har været støt stigende og de sidste smagninger har vi været omkring 25 fremmødte, hvilket bestyrelsen anser som særdeles tilfredsstillende. Den vigtigste begivenhed i det år der kommer er vores 10 års fødselsdag, som afholdes den 14. juni 2014, så sæt allerede X i kalenderen nu. Der vil også være et arrangement den 8. marts 2014, som har forbindelse til fødselsdagen, så der burde i også sætte et kryds. Der vil senere følge meget mere information omkring fødselsdagen og det er bestyrelsens mål, at vi skal have et brag af en fødselsdag, hvorfor medlemmerne hele tiden vil blive opdateret med begivenhedernes gang. De fremmødte medlemmer godkendte beretningen og alle var stort set tilfredse med det arbejde som bestyrelsen havde udført i det forgangne år. Efter årsberetningen var der valg af bestyrelse og hele bestyrelsen modtog genvalg og blev valgt, så bestyrelsen hedder stadig: Formand Skjold Haxgart, Næstformand Leif Nygaard, Ingolf Jørgensen, John Nielsen og Thomas Ulrich Larsen. Herefter sluttede dirigenten generalforsamlingen og vi kunne gå i gang med selve smagning.

Ingolf havde været en tur i det jyske for at finde nogen spændende øl, men han påpegede dog at alle øllene kunne købes på Sjælland. Ingolf havde fundet i alt 9 øl fra 6 forskellige Jyske Bryggerier. Øllet havde et stort spekter og strakte sig over hvede og havreøl brygget efter gamle traditioner, til en frugtig øl med karamelsmag, Engelsk porter, Belgisk Abbey Ale, Dubbeløl, IPA, en stærk belgisk ale og sidst men ikke mindst en mørk ale baseret p et mix af belgisk trappist gær. Ingolf fortalte kort om hver enkelt øl og stemningen var som sædvanlig god og livlig og jeg tror at alle havde en rigtig god dag. Som sædvanlig var der stor spredning i medlemmernes valg af dagens bedste øl, dog var der en enkelt som stod klart ud i forhold til de andre øl. Øllet er listet efter hvor mange stemmer de modtog til smagningen.

Agenten fra Syndikatet IPA 7,5%, 8 stemmer

Nonne fra Syndikatet Belgisk Abbey Ale 6,6%, 5 stemmer

Direktøren fra Syndikatet Mørk Ale med trappistgær, 8,5%, 4 stemmer

Bundgarn fra Skagens Bryghus Engelsk Porter 6,5%, 3 stemmer

Big Ben fra Warwik frugtig øl med karamelsmag 4,8%, 2 stemmer

Kane øl fra Vadehavsbryggeriet Dubbel 7,2%, 2 stemmer

Sluse øl fra Vadehavsbryggeriet, stærk belgisk ale 7,5%, 0 stemmer

Havre øl fra Klosterbryggeriet 6%, 0 stemmer

Hvede øl fra Klosterbryggeriet 5%, 0 stemmer

 

Som i kan se var det øllene fra Syndikatet der faldt bedst i medlemmernes smag, da de tilsammen fik hele 17 af de 24 stemmer. Som noget nyt vil vi til næste års smagning servere alle vinderne fra de forskellige smagninger, så alle dem der ikke var med til smagningen vil få mulighed for at smage IPA’en fra Syndikatet endnu en gang.