• 9 års fødselsdag 8. juni
  • Referat af Amager Bryghus smagningen
  • Årets bryggeri 2012
  • Ølfestival 2013

9 års fødselsdag

Vi holder fødselsdag 8. juni kl. 14:00 på Cafe Wagner. Deltagelse koster 250,- for mad, øl til maden og en ølsmagning. Nærmere detaljer kommer senere, men du kan allerede nu tilmelde dig på lokalafdeling.ringsted@remove-this.ale.dk
(eller ved at besvare denne mail)

 

Amager Bryghus

Tirsdag den 16. april 2013 var der mødt 19 forventningsfulde øl-entusiaster op i Kulturhuset.

Henrik Papsø fra Amager Bryghus var mødt op for at give os en indsigt i Amager Bryghus visioner for fremtiden.

Amager Bryghus har gang i rigtig meget spændende i øjeblikket og der er hele tiden planlagt bryg af øl i minimum en måned ud i fremtiden, de eksporter til mere end 40 lande og det giver mange spændende udfordringer, hvor den største er at følge med i at producere øllet selv om de har dobbelt deres produktionsmuligheder indenfor det seneste år. Hvad der også har vist at være et problem er deres labels, hvor de specielt ved eksport til Sveriges Systembolaget har observeret store problemer med at få godkendt deres labels. Da Amager Bryghus ikke vil lave om på deres labels, har de valgt at beholde etiketten men male det sort, som der ikke kunne godkendes. Det har især været deres nye øl LUST, som har givet problemer.

Tilbage til smagningen.

Henrik startede med at spørge, hvordan smagningen skulle foregå, om der skulle være 2 eller 3 om en flaske, jeg tror at det blev lidt der imellem.

Vi smagte følgende øl og i denne rækkefølge: 

Lust 9,2% som er en utrolig lækker Strong Belgian Ale 6/6 stjerner i Ekstrabladet

Greed 4,6% En utrolig frisk pilsner som rigtig kom til sin ret oven på den søde Lust

Canadian Winter 6,5% En IPA med stærk smag af kanel, nellikker og Laurblade, der er lavet sammen med Garrison Brewery.

Rugporter 8,5%, som er en utrolig velsmagende Imperial Porter 99/100 på ratebeer

Kååd 6,0% Dette er en IPA, men man har gjort vandet mindre tungt, således at IPA’en blev virkelig lækker, siger en der ellers ikke er til IPA

Hr. Frederiksen 10,5% Imperial Stout med meget bitterhed ratebeer 100/100 blev serveret sammen med Pride

Pride 10% imperial Stout rige chokoladetoner og afbalanceret bitterhed ratebeer 98/100. De 2 Imperial Stout havde hver sin charme og kan begge anbefales

Hr. Papsø in Black 5,5% er endnu ikke blevet frigivet, så det var premiere for alle og denne øl kan absolut anbefales.

Som i kan læse af ovenstående var det rigt varieret smagning, der ramte alles smag og derfor var der stort set stemmer til alle øllene med undtagelse af Canadian Winter og Rugporter – ja man kan kun stemme på en øl.

Vinderen af dagens smagning blev LUST med 9 stemmer, så den fik ca halvdelen af stemmerne.

 

De 8 øl

Årets bryggeri

Afstemningen om årets danske bryggeri 2012 er i gang. Hvis du ikke allerede har stemt, så husk at gøre det. Afstemningen løber frem til den 30. april 2013 klokken 24:00.
Det man stemmer om kan formuleres således:

Hvilket dansk bryggeri har gjort det mest positive indtryk på den danske øl-scene i det forgangne år?

Afstemningen finder du her

 

Ølfestival 2013

Der er ølfestival i København 23.-25. maj i TAP 1.

Det er med glæde at Danske Ølentusiaster indbyder til Ølfestival i København som igen vil byde på en lang række nye og spændende tiltag. Disse nye tiltag er kommet i stand efter en konstruktiv dialog med en række af festivalens interessenter og skulle gøre festivalen attraktiv for udstillerne og festivalens mange gæster.

Efter Ølfestivalerne i TAP1 i 2010, 2011 og 2012 har der ikke været tvivl om at TAP1 er den rigtige placering til den årlige ølfestival i København.

Ølfestival København 2013 bliver derfor også afholdt i de 'historiske' lokaler i en af den gamle tappehaller på Carlsberg, TAP1.

Du kan lære mere her