Invitation til smagning af Kongebryg

Onsdag 1. oktober 19 - 21:30 i Kulturhuset, Søgade 3

Niels Formby Kiens fra Kongebryg kommer og holder smagning for os, fortæller om øllene, bryggeriet og meget andet.

"Niels er en øl-connaisseur af guds nåde, og skyer hverken midler eller omveje, for at finde vejen til øl i særklasse. Spørger du ind til øllet, ser du straks et lys i Niels’ øjne og en sand ordstrøm begynder at flyde. At du har med en sand entusiast at gøre kan, hvis det nogensinde har kunde, ikke længe betvivles. Bered dig på at høre om gærens særlige egenskaber, eller sukkerkædernes funktion og længde i byg."

Du kan læse mere om Kongebryg her

Pris for smagning og foredrag: Kun 150,-

Husk smageglas

Tilmeld dig ved at klikke her

lokalafdelingringsted.nemtilmeld.dk/5/

(senest torsdag 25.9)

 

SM i håndbryg

Region Københavns har påtaget sig at arrangere dette års Sjællandsmesterskab i håndbryg. Det er planlagt til lørdag den 8. november 2014 i Kulturhuset Kilden i Brøndbyøster, nær ved Brøndbyøster Station.

Alle ikke-professionelle håndbryggere kan deltage - medlemsskab af Danske Ølentusiaster er ikke påkrævet.  

Kender du en håndbrygger, som kunne være interesseret, eller er du måske selv håndbrygger, så opnås flere fordele ved at deltage:

1 - få bedømt dit øl af kompetente øldommere
2 - få lejlighed til at udveksle ideer med andre håndbryggere
3 - tjene en skilling på dit øl (ved salg af smagsprøver)
4 - vinde fine præmier
5 - smage andre håndbryggeres øl

Eventuelle spørgsmål om arrangementet samt tilmelding som håndbrygger sendes til Region Københavns formand lars.jespersen@remove-this.ale.dk

 

Øllets dag 6. september

Lokalafdeling Ringsteds program for Øllets Dag:
Klokken 11-15
står Lokalafdelingen foran Kvickly i "Pyramiden"
hvor vi sælger smageglas til 25.- kr. - derefter er der gratis smagsprøver.

31 medlemmer til Tysk aften

Denne smagning stod i det tyske tegn, hvor vi havde fået stor hjælp af Herman fra Superbrugsen i Fensmark til at finde frem til nogen tyske øl, man ikke normalt finder i de danske forretninger.

Ingolf havde æren af at starte ud med de første 5 øl, som strakte sig fra pilsnerøl over Schwartzbier til Dunkel og en Veldensteiner Zwickel, hvor det især var Altbairish Dunkel fra Brauerei Ayeing, der faldt i medlemmernes smag og den kom ind på en samlet 5. plads. De første 8 øl ligger på 4,5% til 5,9% og jeg længere vi kom frem i smagningen, jo mere smag var der i øllet.

Skjold havde æren af at fremlægge øl nr. 6 til 10 og her lagde vi ud med 2 øl fra et Håndbryggeri Brau-Manufacturen fra Frankfurt, som er ejet af Øtker-gruppen. Det var en mørk ”Darkon Elegantes Schwarzbier” og en Lys Colonia som de var lykkedes rigtigt godt med, dog kunne man godt have forventet lidt mere i forhold til prisen på disse 2 øl, så de sluttede som henholdsvis nr. 3 og 4. Herefter kom vi til den øl der blev nr. 2 i afstemningen og det var en Turmweisse på 5,9% fra Weissbierbrauerei Kuchlbauer og for en som ikke er den store Weissbierdrikker, så var denne øl en absolut dejlig oplevelse. Den 10. øl som alle måske på forhånd havde regnet med ville blive dagens vinder, var en stor skuffelse, hvor mange af øllene smagte som om, at der havde været fejl i brygget, da den trods alt fik 19 stemmer skyldes nok, at der var enkelte flasker, hvor øllet smagte nogenlunde. Øllen vi snakker om er en Schorzbock Dunkel på 13% fra Kleinbrauerei Schorzbrau, som også er kendt for lave øl over 50%. Dagens vinder blev en Coronator Doppelbock på 7,2% fra Grafliches Brauhaus Arcobrau.

Coronator Doppelbock, Grafliches Brauhaus Arcobrau, 36 stemmer
Turmweisse, Weissbierbrauerei Kuchlbauer, 32 stemmer
Darkon Elegantes Schwarzbier, Brau-Manufacturen, 30 stemmer

Lokalafdeling Ringsted på Facebook

Følg Lokalafdeling Ringsted på Facebook her

 

Øllets dag

Lørdag 6. september

11:00 - 15:00

Pyramiden v/Kvickly

Kongebryg

Onsdag 1. oktober

19:00 - 21:30

Kulturhuset

Årsmøde

Tirsdag 28. oktober

19:00 - 21:30

Kulturhuset

(Bemærk datoændring)

Julebryg smagning

Tirsdag 2. december

19:00 - 21:30

Kulturhuset

Porter - Stout

Onsdag 21. januar

19:00 - 21:30

Kulturhuset