I dette nyhedsbrev kan du læse om;

  • Introduktion til det gode øl
  • De åbne Sjællandsmesterskaber i Håndbryg
  • Øllets dag på Det Lille Bryggeri
  • 26 til Rocket Brewing på Skema

Hvis du har kommentarer til smagningerne i Lokalafdeling Ringsted, forslag til kommende smagninger eller kommentarer til nyhedsbrevene, så skriv til:

lokalafdeling.ringsted@remove-this.ale.dk

eller "besvar" denne mail.

Ser nyhedsbrevet ikke for godt ud her, kan du læse det her

 

Introduktion til det gode øl

Næste smagning bliver tirsdag 29. september kl. 19-22 i Kulturhuset.

Vi har været så heldige at få René Hansen fra Det Lille Bryggeri til at holde en smagning for os.

Rene vil guide os gennem de forskellige stilarter indenfor øl.

Kom og få en introduktion til det gode øl, hvor vi foruden at smage nogle forskellige øltyper, vil høre om brygprocessen fra start til slut.

Pris: 125,-    Husk smageglas

Kender du nogen der kunne have interesse i at komme med, så kontakt Skjold: 23366687 eller skriv til: lokalafdeling.ringsted@remove-this.ale.dk

Tilmelding her

https://lokalafdelingringsted.nemtilmeld.dk/15/

 

De åbne Sjællandsmesterskaber i Håndbryg.

7. november 2015 - 10:00 til 17:00 på Haslev Bibliotek, Jernbanegade 62, 4690 Haslev

Sæt X i kalenderen – entréen bliver så lav som kr. 25,00 og med smagsprøver for en rund femmer.

Det er her gæsterne er med til at tage stilling til hvilke vinderbryg – der senere vil blive brygget kommercielt.


Se mere her

Hver brygger kan deltage med 2 øl. En under 6% og en over 6%.

Øllene skal følge DØE's stilartsdefinitioner.

Læs mere her

 

Øllets dag på Det Lille Bryggeri

5. september 2015
I anledning af øllets dag den 5. september 2015 indbyder Det Lille Bryggeri og Den Lille Gårdbutik til Rundvisning og ølsmagning.

Dagens program:

kl. 10-12 åbent hus i bryggeriet og gårdbutikken
Vi vil byde på et glas øl og fortælle lidt om os selv og vores øl.
Pris: Gratis

Kl. 12:00-13:30 Rundvisning og ølsmagning.
Her har du muligheden for at høre om bryggeriet, hvordan vi brygger øl samt smage 5 forskellige øl. (heriblandt en helt ny øl)
Pris: 80 kr. Begrænset antal pladser, så tilmeldning kan være en fordel.
Tilmelding kan ske på følgende måder: Telefon/SMS 5192 0333 email: kontakt@detlillebryggeri.dk eller i butikken på Egerupvej 16, Bringstrup, 4100 Ringsted.

Kl. 14:00-15:30 Rundvisning og ølsmagning.
Her har du muligheden for at høre om bryggeriet, hvordan vi brygger øl samt smage 5 forskellige øl. (heriblandt en helt ny øl)
Pris: 80 kr. Begrænset antal pladser, så tilmeldning kan være en fordel.
Tilmelding kan ske på følgende måder: Telefon/SMS 5192 0333 email: kontakt@detlillebryggeri.dk eller i butikken på Egerupvej 16, Bringstrup, 4100 Ringsted.

OBS: De 2 ølsmagninger er ikke identiske, ønsker du at deltage i begge smagninger er prisen for begge smagninger 120 kr.

På gensyn til en dejlig dag i øllets tegn
Randi og René

 

26 til Rocket Brewing på Skema

Thomas Schøn fra Rocket Brewing mødte op med 8 øl, hvoraf de 4 var på fad, hvilket er første gang, vi har prøvet til en smagning. Thomas fortalte, at alt deres øl er brygget sammen med vildgæren Brettanomyces og straks gik tankerne på meget surt øl (amerikansk smagning, farmhouse ale) men de tanker blev hurtigt gjort til skamme, da vi smagte noget dejligt velafbalanceret øl, hvor specielt de øl på fad, havde den rette afbalancering.

Thomas fortalte videre og bad os bare bryde ind, hvis vi havde nogen spørgsmål og det kan jo være farligt i Ringsted Lokalafdeling, hvor stemningen hurtig bliver høj og god, men der blev fundet et leje, hvor alle følte sig tilgodeset.

Vildgæren som Rocket Brewing benytter har den effekt, at den spiser alt det sukker som måtte være i øllen, hvilket godt kan gøre øllet en smule tør, hvilket dog ikke gjorde øllet dårligere.

Vi startede med at smage en Pale Ale med Citra ”Club Tropicana” navnet er taget efter Thomas store idoler WHAM (tror vi nok), hvilket er rigtig dejlig sommerøl. Herefter stod den på en Farmhouse Ale, ”Dejavu”, mente vi havde smagt den før. ”Sunlicker” Piney Pale Ale, ja en øl der bør nydes under solbadning og den blev bedre og bedre efter et par slurke og absolut en dejlig øl, ”Morpheus” (Matrix”) var en Brown Ale og måske den eneste, der ikke faldt i min smag.

Så kom turen til Star Trek med endnu en Farmhouse Ale (First Contact) ikke helt så god som den første Farmhouse men absolut et bekendtskab værd. Så kom vi til dagens vinder en Barley Wine ”Brett Zombie” som ifølge Thomas skal serveres ved minimum 10 grader, vi ser frem til at smage denne igen til årsmødet.

Så kom turen til de belgiske munke med denne triple øl ”Monks on Mars”, som var tilsat orange, hvilket ikke gjorde den mindre god. Til sidst og dagens nummer 2 sluttede vi af med en Oatmeal Stout ”Total Eclipse” hvilket var en god afslutning på dagen. Alt i alt var det en rigtig god dag med masser gode øl og gode historier og som i sikkert har bemærket, så bærer ølnavne og især etiketter præg af rumfartstemaet.

Afstemningen gav følgende resultat:

1.    Brett Zombie, Barley Wine 8,5%            46 stemmer
2.    Total Eclipse, Oatmeal stout 8,5%            36 stemmer
3.    First Contact, Farmhouse Ale 6,3%            18 stemmer
4.    Monks on Mars, Triple med orange 9,4%        14 stemmer
5.    Dejavu, Farmhouse Ale 7,3%            13 stemmer
6.    Morpheus, Brown Ale 6,7%            13 stemmer
7.    Sunlicker, Piney Pale Ale 5,2%            11 stemmer
8.    Club Tropicana, Pale Ale 5,6%              5 stemmer

Vi håber at se jer alle til næste smagning, hvor René fra Det Lille Bryggeri sætter os ind i øllets verden. Så hvis i har noget familie, venner eller andre, der går med tanker om at melde sig ind i De Danske Ølentusiaster, så var dette måske en gylden mulighed for at for indblik i øllets vidunderlige univers. Alt dette vil foregå i Ringsted Kulturhus, tirsdag den 29. september 2015, kl. 19.00

Arrangementer

  Listen kan ses her

Tilmelding

  til arrangementer her