Januar Nyt

Kære medlem,

Dette års første smagning i Lokalafdeling Ringsted var Sort aften, og endnu en gang måtte vi hænge de røde lamper ud, og melde udsolgt. Vi ser frem mod næste arrangement, hvor vi onsdag 10. februar får besøg af bryggeren Anders Coisbo fra Coisbo beer. Anders har vundet mange priser for sit øl, og det er med stor glæde, at vi ser frem mod denne smagning. Bestyrelsen er i gavehumør og yder et lille tilskud, så det er muligt at holde billetprisen nede på 200,-

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

  • Invitation til Coisbo smagning
  • Årets danske ølnyhed 2015
  • Udsolgt til Sort aften

Du kan læse nyhedsbrevet i din browser her

 

Invitation til Coisbo smagning

Vi får besøg af Anders Coisbo fra Coisbo beer onsdag 10. februar kl. 19-22 i Kulturhuset. Øllene har vundet mange priser både i Danmark og i udlandet.

Vi skal smage en del af disse fortræffelige øl, og høre om øllene og bryggeriet.

Pris kun: 200,-  Husk smageglas

Tilmelding her

https://lokalafdelingringsted.nemtilmeld.dk/19/

Vi håber at se så mange af jer som muligt.

Højt skum

Bestyrelsen

 

Årets danske ølnyhed 2015

  - i to kategorier: øl under 6% & øl på 6% og over    

 For at stimulere de danske bryggerier til at sende nye øl på det danske marked kårer Danske Ølentusiaster - i lighed med tidligere år - de(n) bedste nye danske øl i året 2015, lige som sidste år er der to kategorier: øl under 6% ABV & øl på 6% ABV og derover. 

Der vil altså blive kåret to Årets danske Ølnyhed(er) 

I sidste halvdel af januar og i februar måned 2016 holdes denne afstemning blandt medlemmerne, således at de 5 øl med flest stemmer i hver kategori ved januars afstemning går videre til anden runde i februar -  resultaterne offentliggøres på foreningens Generalforsamling i Odense den 12. marts 2016.

   

 STEM OG VIND!

  

I begge runder af afstemningerne om Årets danske Ølnyhed 2015 trækkes der lod blandt de medlemmer der deltager i afstemningerne om gode præmier. 

I første runde trækkes der for begge kategorier lod om:

2 dagsbilletter med 10 poletter til Ølfestivalen. 

I anden runde trækkes der for begge kategorier lod om:

Et hotelophold på 1 overnatning med morgenmad for 2 personer 

samt 2 dagsbilletter med 10 poletter til Ølfestivalen. 

 ...så husk at stemme i begge kategorier i begge runder - du kunne jo være den heldige.

Du kan læse mere om afstemningen her

 

Udsolgt til Sort aften

Fra Søren Nielsens blog: "Tanker fra provinsen"

En nordisk aften i Ringsted

Ét af de mest traditionsrige arrangementer hos Danske Ølentusiasters Ringsted-afdeling er porter-/stout-smagningen. Eller Nordisk aften, som den gik under tirsdag aften på den hyggelige bar, Skema.

Et arrangement, der vanligvis er et stort tilløbsstykke blandt de lokale ølentusiaster, og det var også tilfældet i år. Så med 38 deltagere var de røde lygter tændte. Det forstår man jo godt, for porter og stout er nogle dejlige øltyper! 

Jeg var tovholder på arrangementet, hvor jeg havde fundet 9 øl frem - fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island. Alle mørke og tunge, som den nordiske vinter.

Til selve arrangementet blev jeg sekunderet af Leif Nygaard, hvor vi begge fortalte om de forskellige øl, bryggeriet bag med videre. 

Og mens, at vi gjorde det, steg stemningen ved bordene, hvor øllet flittigt blev diskuteret. Og som altid delte flere af øllene vandene. Eksempelvis Sjokolade & Kirsebærporter fra norske Austmann, der både havde porterens sødme og frugtøllens syrlighed. Jeg kunne godt lide den. 

Mørke fra danske Beer Here var også et spændende bekendtskab. Den havde en bitterhed, du sjældent oplever hos en porter.

Men mine egne favoritter var Konrad fra norske Lervig, What A Girl Wants fra svenske Beerbliotek og ikke mindst Hypnopompa fra Omnipollo, der ligeledes kommer fra Sverige. Et drøn af en imperial stout på 11%, med meget fylde og en velbalanceret sødme.

Den endte også med at vinde afstemningen om aftenens bedste øl - sammen med Imperial Rye Porter fra Nøgne Ø. Og endnu en gang fik alle øllene stemmer.

Alt i alt endnu et glimrende arrangement i regi af Danske Ølentusiasters Ringsted-afdeling. 

Skål!