Oktober Nyt

Kære medlem,

I dette nyhedsbrev kan du læse om;

  • Invitation til Munkebo Mikrobryg
  • Åbne sjællandske mesterskaber i håndbryg
  • Årsmødet 2016

Nyhedsbrevet kan også læses her

 

Vi glæder os til at ser jer, når Claus fra Munkebo holder smagning for os onsdag 2. november i Kulturhuset

 

 

Invitation til Munkebo Mikrobryg

Onsdag 2. november får vi besøg af brygger Claus Christensen fra Munkebo Mikrobryg. Claus vil holde en smagning for os og fortælle om, hvordan han brygger sit øl og om hvordan han har udviklet sin egen gær. Munkebo er et af de mest fremgangsrige og innovative bryggerier i Danmark, og har vundet mange danske og udenlandske priser; bl.a. prisen for Årets danske Ølnyhed 2014 og Årets danske Bryggeri 2014. Du kan læse mere om Munkebo Mikrobryg her og her

 

Pris 185,- som inkluderer smagning, foredrag og et Munkebo smageglas

Du kan tilmelde dig her

 

https://lokalafdelingringsted.nemtilmeld.dk/26/

 

 

SM i håndbryg 5. november

SM i håndbryg den 5. november 2016 kl. 10.00 – 16.00 på Grønnegades kaserne, Kulturcenter, Gl. Ridehus, Grønnegade 10, 4700 Næstved

Publikum

Det er et offentligt arrangement med betaling 25 kr. for adgang, der udleveres smageglas og armbånd.

Formål

For at få så bredt og interessant udbud af nye øl som muligt, er håndbryggerne en stor inspirator i den danske øl-verden.

Betingelser

Den enkelte håndbrygger skal oplyse:

Navn (kontaktperson):

Adresse:

E-mail:

Tlf:

Evt. hjælpers navn:

Behov for el til fadøl / køleskab (håndbryggeren medbringer selv):

Til den/de tilmeldte øl skal følgende data oplyses:

OG:

FG:

Alkohol % (ABV):

Bitterhed (IBU):

Farve (EBC):

Malttyper:

Humle:

Særlige ingredienser:

Navnet på øllet:

Evt.  bemærkninger: Gerne henvisning til øl-stilarten / udenfor stilart

Konkurrence og kategorier

Vi har valgt igen at følge kategorierne som i ”Årets danske ølnyhed”, dvs der konkureres i 3 kategorier med følgende ABV opdeling:

0,0 – 4,0 % ABV

4,1 – 7,0 % ABV

7,1 % ABV og derover

Hver håndbrygger kan tilmelde max 2 øl i hver kategori.

Der skal afleveres 6 x ½ l øl i standardflaske uden etiket. Øl på standene (flaske / fad) bør have etiket mm. for oplysning til publikum.

Hver håndbrygger får gratis stillet et bord på 1 x 2 m til rådighed, der er plads mellem bordene. Der er adgang til strøm, så der er mulighed for fadøl / køleskab.

Der er adgang til gratis ”smør selv” frokost. Ønskes et ”større” måltid, henvises der til Café Grønnegade, link www.cafegroennegade.dk (egenbetaling).

Der afregnes for smagsprøve(r) direkte med den enkelte håndbrygger (5 kr. for 10 cl), besøgene har selv smageglas med (en del af adgangsbilletten sammen med armbånd).

Tilmelding pr. mail til: Regionsformand Søren Kjær, soren.kjaer@ale.dk

Senest den: 31.10.2016 kl. 16.00

PR

Region Storstrøm / lokalafdeling Næstved sikrer omtale i medierne og udarbejder oversigt over de tilmeldte håndbryggere og deres øl. 

 

38 deltog i Årsmødet

Tirsdag den 4. oktober blev der afholdt årsmøde i Ringsted Lokalafdeling, hvor der var mødt hele 38 medlemmer op for blandt andet at høre formandens beretning. Formanden bød velkommen og Jens Frilund blev valgt som dirigent og han erklærede årsmødet for rettidigt indkaldt og gav derefter ordet til formanden Skjold som læste årsberetningen op. Forsamlingen godkendte beretningen og herefter gik vi over til valg, hvor der var 2 bestyrelsesmedlemmer, der havde valgt at træde ud af bestyrelsen – nemlig Næstformand Leif Nygaard og medlem John Bull. Der var desværre kun et medlem, der havde meldt sin interesse i at melde sig ind i bestyrelsen og derfor blev Søren Nissen valgt som nyt bestyrelsesmedlem og Thomas Ulrich Larsen blev valgt som ny næstformand. Efter valgene gik vi over til eventuelt og her blev medlemmerne opfordret til dels at melde ind, hvis de har en god ide til en smagning eller andre tiltag, de synes kunne være interessante for DØE Ringsted og endvidere blev medlemmerne opfordret til at fortsætte den gode tendens, der er kommet med at man lige rydder op efter sig, når smagningen er færdig, således at det ikke er bestyrelsen, der står med det hele. Herefter takkede dirigenten for god ro og orden og det var herefter tid til at smage alle vinderøllene.

Der har i den netop afsluttede sæson været 6 smagninger, men da der var 2 vindere til Sort Smagning med nordisk snit så var der 7 øl med i smagningen for at kåre årets øl herudover var der vores fødselsdagsøl som kom på bordet under årsmødet. Det er en rigtig dejlig øl, som John Bull har brygget. Forventningen til vinderøl smagningen var skyhøj og der var for 4. gang i denne sæson meldt om udsolgt til arrangementet, hvilket må betyde, at vi gør et eller andet rigtigt. Stemningen var som sædvanlig rigtig god og snakken gik hurtigt lystigt og frejdigt mens vores afgående næstformand fortalte lidt omkring øllene med undtagelse af Kong Henrik og Højt Skum hvor han havde bedt Thomas om hjælp, da han desværre ikke havde kunnet deltage i disse 2 smagninger.

Vi startede med øllen fra pilsnersmagningen ”Kong Henrik” som alle synes var en rigtig god pilsner men desværre nok var kommet i et lidt for skrapt selskab og derfor fik 0 stemmer. Så kom turen til julebryg og her kom Nøgne Ø’s God Jul ind på en 5. plads med 25 stemmer, hvilket må siges at være et godt resultat. Højt Skum fra Ørbæk som var med i smagningen Fyn Rundt, hvor den nok for mange var en overraskende vinder, fik 12 stemmer og sluttede på næstsidstepladsen. Så kommer dagens vinderøl med 57 stemmer, 1 stemme mere end nr. 2, så det var rigtig tæt løb. Til sort smagning var der 2 vindere men til dagens smagning var Imperial Rye Porter fra Nøgne Ø klart bedre end sin medvinder, da den fik 17 stemmer mere. Så kom turen til vinderen af Masterclass, som var en Quadruple fra Birra Nursia, Italien nemlig en Extra 10%, som kom ind på en klar andenplads med 56 stemmer. Næste øl var også en sort øl, den var dog en del af smagningen som Anders fra Coisbo holdt og han havde medbragt sin Coisbo 1825, Russian Imperial Stout som sluttede på 4. pladsen med 38 stemmer. På 3. pladsen med 40 stemmer kom den anden vinderøl fra Sort Smagning som var en Hypnopompa Marshmellow Stout fra Omnipollo i Sverige.

Med alle disse fremragende øl ser vi frem til endnu en ny sæson og vi ser farvel til Leif og John og takker dem for det store arbejde, de har ydet og siger velkommen til Søren Nissen, som vi ser frem til at samarbejde med.