September Nyt II

Kære medlem,

I dette nyhedsbrev kan du læse om,

  • Årsmøde 2016
  • Vinderøl smagning
  • Øllets dag
  • Fyn Rundt

Vi glæder os til at se jer til Årsmøde og vinderøl smagning tirsdag 4. oktober på Skema

Nyhedsbrevet kan også læses her

 

 

Årsmøde 2016

DØE Ringsted holder Årsmøde tirsdag 4. oktober kl. 19 på Skema. Under Årsmødet vil der være en lille smagsprøve på DØE Ringsteds fødselsdags øl. Tilmelding til Årsmødet er ikke nødvendig, men ønsker du at deltage i den efterfølgende smagning af vinderøl, skal du tilmelde dig nedenfor. 

Dagsorden:

1. Valg af dirigent

2. Beretning om Lokalafdelingen

3. Valg af Lokalafdelingsformand

4. Evt. Valg af Lokalafdelingsnæstformand

5. Beslutning om antal menige bestyrelsesmedlemmer og evt. valg af menige bestyrelsesmedlemmer

6. Eventuelt

Vi skal bl.a. tage afsked med 2 bestyrelsesmedlemmer. Så er der nogen der har lyst til at give et nap med i bestyrelsen, så giv gerne formanden et kald eller et skriv. Du behøver ikke have en stor indsigt i alt omkring øl. Lidt gode ideer, en håndsrækning ved smagningerne, er hvad det kræver. Kom frisk.

 

 

Vinderøl smagning

Efter årsmødet skal vi smage vinderøllene fra årets smagninger. En ganske unik smagning, hvor hurtig tilmelding tilrådes. Vi har øl til 38 deltagere, og der er i skrivende stund kun 15 pladser tilbage. Pris 125,- Husk smageglas. 

Tilmelding her

https://lokalafdelingringsted.nemtilmeld.dk/25/

 

 

 

 

Øllets dag

Der blev over hele landet holdt arrangementer på Øllets dag, første lørdag i september. Her et par stemnings billeder fra Dagli Brugsen i Høm, hvor der gavmildt blev skænket smagsprøver. Og nederst fra arrangementet på Det Lille Bryggeri.

 

 

Fyn Rundt

Kl. 19.00 startede vi turen Fyn Rundt og turen gik først til Haarby på Vestfyn, hvor vi stiftede bekendtskab med Stenbosgaards Märzen på 5,1%, hvilken hellere skulle have været nydt på terrassen, da det var en rigtig god sommerøl med en dejlig dybde i smagen. Fra Haarby begav vi os østpå gennem Odense og over til Refsvindinge, hvor den stod på Bock øl, nemlig Havgassens Bryg på 7,4%. Denne øl mangler måske lidt for at måle sig med de bedre tyske Bockøl, men til prisen er den absolut en god øl. Ja vi får bevæget os lidt frem og tilbage for herefter gik vestpå igen til Assens, hvor vi blev ført tilbage til juletiden, da vi smagte Frejdahls Juleøl, Skadi på 8%. Odense ville også være med og her havde vi besøg af Albani, som har ligget i midten af Odense siden 1859 og derfor er et af de ældre bryggerier på Fyn, ja i hele Danmark. Sort Giraf på 10%, som er en udvikling af den almindelige giraføl, der blev brygget i 1962 som følge af at Odense Zoo’s giraf Kalle var afgået ved døden og giraf-øllen blev produceret for at sponsere en ny giraf, blev hældt i glassene. Giraf-øllen er rigtig behagelig og smager slet ikke af, at den er på 10%. Så går turen sydpå til Vester Skerninge tæt ved Svendborg, hvor Gundestrup diskede op med en Valle Bock på 6,6%. Gundestrup laver også ost og det er biproduktet ”Valle” fra deres Svendborg Ost, der er brugt i forbindelse med brygningen af øllen, som var en meget behagelig, rund og sød Bock. Så gik turen op østpå til aftenens vinderøl med 31 stemmer fra Ørbæk, hvor Ørbæk Bryggeri serverede en Strong Ale på 9% og meget rammende havde de døbt denne øl for ”Højt Skum”, så man kan vel ikke andet end elske den. ”Højt Skum” fik 6 stemmer mere end nr. 2 og herefter var der kun en stemme mellem de næste 5 øl. Alle øl fik stemmer og de 2 der endte på sidstepladsen fik hver 6 stemmer. Efter Ørbæk hvor Ingolf og Asbjørn måske nok havde regnet med at vi ville finde vinderen imellem de 3 sidste øl, gik turen til Nr. Aaby på vestfyn, hvor Ugly Duck huserer. Her blev der forsigtigt skænket op af det, der nok er den dyreste øl serveret på en smagning målt på cl. Ugly Duck har sammen med De Moelen brygget en Stout på Whiskey Fad, der hedder Nothing But Trouble på 11%, hvilket absolut var en god øl, mener dog ikke at den er prisen værd i forhold til hvad der ellers findes på markedet. Efter Nr. Aaby gik turen en lille tur østpå, hvor Coisbo fra Vissenbjerg pøsede op af deres Barley Wine, Seven på 12,5%, hvilket jeg personligt synes var den bedste øl. Så var vi nået til turens endestation lidt syd for Odense i den lille by Årslev, hvor Eddie fra Midtfyn slår sine folder. Til denne afslutning var der fundet en Imperial Stout, Rum 1423, 2015 Edition på 12%, hvilket var en fremragende Imperial Stout lagret på rom fad – denne øl er absolut en gentagelse værd – Højt Skum til jer alle og Højt Skum til Ørbæk.