September Nyt

Kære medlem,

I dette korte nyhedsbrev kan du læse om;

  • Fyn Rundt
  • Den regionale ølpris 2016

Du kan også se nyhedsbrevet her

 

 

Fyn Rundt

Sidste udkald til den fynske smagning, vil du med, og er du ikke allerede tilmeldt, så haster det....sidste frist for tilmelding er tirsdag 6. september.

Glæd dig blandt meget andet godt til at smage disse 2 spændende fadlagrede øl: 

Ugly Duck/De Molen Nothing but Trouble Whiskey barrel og Midtfyn Imperial Stout Rum 1423, 2015 Edition 

Nothing but Trouble er et samarbejdsbryg mellen Ugly Duck og det højt anerkendte hollandske bryggeri De Molen, og scorer hele 99 point ud af 100 på Ratebeer.

I særudgaven af Midfyns Imperial Stout, har stouten fået lov til at trække på udvalgte single cask romfade, der tidligere har været brugt til modning af rom fra Jamaica, Cuba, Nicaragua og Barbados.

 

Tilmelding her

https://lokalafdelingringsted.nemtilmeld.dk/24/

 

 

Den regionale ølpris 2016

Den regionale ølpris er i år meget fortjent gået til Køge Øldag.

I forbindelse med Køge Øldag 2016 blev Den regionale Ølpris overrakt. 

Danske Ølentusiaster uddeler hvert år en pris til en person eller virksomhed i regionen, der har gjort en ekstraordinær indsats for at vise mangfoldigheden i øllets verden. Kriterierne for at modtage prisen bygger på de værdier som Danske Ølentusiaster kæmper og arbejder for, eksempelvis:

·         Gå forrest i lokalområdet for at vise nye sider af øllets verden,

·         Gjort en særlig indsats for at udbrede kendskabet til det gode øl, samt

·         Været med til at sikre, udvide og flytte den gængse opfattelse af, hvad øl er og kan anvendes til.  

Prismodtagere i 2016 er 2 x Thomas. Ensbye og Madsen. Thomas Ensbye tidligere formand for Danske Ølentusiaster og Thomas Madsen der står bag Sjællands allerbedste øloase, Hugo’s. 

Prisen blev overrakt til de 2 x Thomas med følgende ord:

”Vi har i Region Midtvestsjælland Danmarks næststørste ølfestival (Køge Øldag) som siden sin spæde start i 2011 har vokset sig større og større og festivalen udgør nu med sine flere end 2000 gæster et væsentligt regionalt pejlemærke med hensyn til at udbrede kendskabet til øllets verden”.

”Et bredt udvalg af lokale, nationale og internationale mikrobryggerier suppleret med lokale håndbryggere har sørget for at gæsterne kan få udvidet deres ølhorisont via alverdens øltyper – f.eks. tjekkiske IPA’er, dansk klosterbryg og lokalt fadlagret og syrlig øl. Det hyggelige middelalder gårdmiljø har igennem årene tiltrukket mange nye gæster som har fået deres første glimt af øllets forunderlige verden, samt introduceret erfarne ølentusiaster til nye initiativer såsom ny nordisk øl”.

”Bag etableringen og den konstante fornyelse af øldagen ligger der et meget stort stykke arbejde i det gode øl tjeneste - Thomas Ensbye & Thomas Madsen indstilles derfor til Den regionale Ølpris for deres store arbejde med at søsætte og etablere ”Køge Øldag”.

Prisen blev overrakt af regionsformand Henning Palm, og bag indstillingen til Den regionale Ølpris står lokalafdelingerne i Haslev, Roskilde, Køge, Ringsted, Holbæk og Slagelse.