I dette nyhedsbrev kan du læse om

  • Ølfestival i Ringsted
  • Kommende smagninger
  • Referat fra seneste smagning

Ølfestival i Ringsted

Ringsteds første ølfestival er en realitet. Den arrangeres i samarbejde med Skema. Den løber af stabelen 17. august, og planen er, at vi skal have 10-12 bryggerier med her første gang.

Vi er meget på planlægningsstadiet, så der kommer meget mere om dette senere. Men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Kommende smagninger

Sort smagning, med Amager Bryghus

22. januar får vi besøg af Amager Bryghus. Det bliver én af deres første eksterne arrangementer efter, at de netop er blevet kåret til Årets Bryggeri 2018 af DØEs medlemmer. En afstemning, hvor vores eget lokale Det Lille Bryggeri i øvrigt fik en flot fjerdeplads.

Tilmelding sker lige her: https://lokalafdelingringsted.nemtilmeld.dk/48/

Øl med smag

 

20. februar bliver temaet Øl med smag. Vi har 5 kategorier (Kirsebær, Lakrids, Chili, Vanilje og Røg), hvor Jesper og Ib fra lokalbestyrelsen vælger hver sin øl fra alle kategorier, som sættes/smages op mod hinanden. 

Information om tilmelding følger senere

Trappistsmagning

22. marts indbyder vi igen til Trappistsmagning. Claus Wordenskjold kommer og leder os igennem trappistverdenen.

Han tager 15 forskellige trappistøl med. Vi skal både omkring de "gamle" kendte, men også omkring nogle af de nyere klosterøl. Blandt andet skal vi smage en Quadrubel fra Zondert, vi skal til det Amerikanske Spencer, vi skal en tur eller 2 til Belgien, og som sagt så nogle af de helt nye trappistøl.

Undervejs serveres der lidt mad, og information om tilmelding følger senere

 

Referat fra seneste smagning

Så blev det endelig den 5. december og 64 (arrangementsrekord) forventningsfulde medlemmer var mødt op for at høre Carsten Bertelsen begive sig gennem 4 vinterbryg og 3 julebryg.

Carsten har en utrolig evne til at fange publikum med sine mange anekdoter, viden om øl, henvisning til mad der passer til øllet samt ikke mindst hans ansigtsudtryk og små lyde, der udtrykker hans kærlighed til godt øl, som jo er helt i ånd med Ølentusiasterne.  

Carsten ligger meget vægt på, hvilken mad man kan nyde forskellige øl til og alle 7 øl som han havde medbragt her, mener han selv, er meget velegnede til det danske julebord og det er ikke op til mig at være uenig. Carsten fangede hurtigt (da vi først fik mikrofonen til at fungere) publikum og det varede ikke længe før, at der kom modspil fra salen til Carsten, hvilket gav mange gode og sjove dialoger.

Carsten delte mangfoldigt ud omkring hans store viden omkring hans øl og lavede selvfølgelig lidt reklame for sine bøger, han har udgivet de sidste 15 år blandt andet Ølrejsen til Prag og til Berlin, 50 øl du skal smage inden du dør med flere.   

Det er svært at gengive den følelse og oplevelse, som Carsten giver ved sine arrangementer – det skal opleves, dog kan det bemærkes ud fra de tilsagn, som de øvrige medlemmer kom med efter smagningen, at de alle følte sig utroligt godt underholdt og at det absolut ikke var sidste gang, at de deltog i et arrangement med Carsten Bertelsen. Carsten Bertelsen skal simpelthen opleves og det er ikke sidste gang, at vi entrerer med Carsten og hans store viden omkring øl – det kunne evt. være en belgisk ølrejse.  

Vi vil gerne sige tak til Carsten for den dejlige øloplevelse, hvor vi smagte nedenstående øl.  

  • Rulles Cuvée Meilleurs Voeux – 7,3 % 32 stemmer 
  • Paulaner Salvator – 7,5-7,9 % 44 stemmer 
  • Hancock Gambrinus Dark – 9,5 % 58 stemmer 
  • Barbãr Winter Bok – 8 % 43 stemmer 
  • Chouffe N’Ice – 10 % 37 stemmer 
  • Gouden Carolus Christmas – 10,5 % 62 stemmer 
  • Bush de Noël – 12 % 96 stemmer   

Så som i alle kan se, så blev aftenens sidste øl Bush de Noel en sikker vinder med 96 stemmer – den glæder vi os til igen til oktober.