I dette nyhedsbrev kan du læse om

 • Årsmøde og Vinderøl
 • Referat fra seneste arrangement

Årsmøde og Vinderøl

Så er der gået et år siden senste årsmøde, hvor vi besluttede at blive til en §14 afdeling med hvad dertil hører af regnskabsaflæggelse, momsregnskab m.v.

Årsmødet finder sted 2. oktober på Skema, kl. 19.00. Dagsorden er fremgår nedenfor.

Der vil under mødet blive serveret øl fra håndbrygger David Werner Hansen. Vi anbefaler dog at i som sædvanlig møder i god tid og nyder en øl fra Skemas store øludvalg mens i udveksler røverhistorier med de andre medlemmer.

Vi håber på at I møder talstærkt op, så vi kan få et godt og konstruktivt møde, hvor vi når bredest ud mellem vore medlemmer.

Det vil ikke være nødvendigt at tilmelde jer til årsmødet, da der er adgang for alle medlemmer af DØE Ringsted Lokalafdeling. Medlemmer fra andre lokalafdelinger som skal deltage i den efterfølgende smagning vil have mulighed for at deltage i mødet, men de vil ikke have stemmeret og hvis vi skulle have pladsmangel, så vil de blive bedt om at gå ind ved siden af mens vi afholder mødet.  

Dagsordenen på det lokale årsmøde for en afdeling med selvstændig økonomi skal mindst indeholde følgende punkter:

 • Valg af dirigent Beretning om lokalafdelingen
 • Aflæggelse af regnskab
 • Valg af Lokalafdelingsformand
 • Valg af Afdelingskasserer
 • Evt. valg af Afdelingsnæstformand
 • Beslutning om antal menige bestyrelsesmedlemmer og evt. valg af menige bestyrelsesmedlemmer
 • Valg af afdelingsrevisor og –suppleant
 • Eventuelt

Efter årsmødet vil vi vanen tro afholde smagning, hvor vi skal igennem alle vinderne fra årets smagninger og 2018/2019 var året, hvor vi virkelig kom langt omkring.

Vi havde følgende smagninger:   Sur/syrlig, Julebryg v/Carsten Bertelsen, Sort smagning v/Amager Bryghus, Øl med smag, DØE’s finalesmagning, Trappistsmagning v/Claus Wordenskjold, Ryder Cup, RØV samt sidst men absolut ikke mindst dameaften v/Mette Kjær.  

Til finalesmagningen er der tilmelding og det er med at være hurtigt ude, da der umiddelbart kun vil være 43 pladser til denne smagning, så skynd jer at komme til tasterne og tilmeld jer: https://lokalafdelingringsted.nemtilmeld.dk/55/ 

Referat fra seneste arrangement

Bestyrelsen har længe efterlyst, at der var nogen af vore medlemmer, som havde lyst til at stå for et arrangement og den 4. september 2019 var endelig dagen, hvor dette skete.

Mette og Camilla ville gerne lave en ”dameaften” men da vores arrangementer jo er for alle medlemmer, så blev vi mænd allernådigst inviteret med, hvilket vi var utroligt glade for.  

Da vi mødte frem var der dækket op med de lækreste små tapas retter, tallerkener og servietter og ud af de 22 fremmødte var fordelingen ca. 50/50 mellem mænd og kvinder, så dejligt at se så mange kvinder til smagningen.

Da alle havde sat sig blev der serveret en velkomstdrink bestående af lidt halvtør Prosecco blandet op med Guinness, hvilket var en dejlig oplevelse og kunne sagtens se det som en velkomstdrink ved sammenkomster måske med brug af en øl med lidt mere fylde og dybde end en Guinness – men dejligt.  

Så gik smagningen i gang og som Camilla og Mette forklarede, så var deres smagning lagt an på, at der ville komme mange førstegangsdeltagere, så de lagde vægt på 3 ting, nemlig at forklare hvordan man kom fra det såede korn til drikkeklare øl, fint illustreret med en tegning på smageskemaet. De ville også favne vidt omkring de forskellige øltyper, hvor vi smagte på 8 øl bestående af hvedeøl, pale ale, saison, Bock, IPA, Brown Ale, øl med frugt og lakrids samt sidst men ikke mindst en stout. Det 3. der blev lagt vægt på var at man skulle købe øllene i de danske supermarkeder, hvilket de med undtagelse af en håndbrygget øl overholdt.  

Vi gik stille og roligt i gang med smagningen, hvor Camilla og Mette fortalte lidt om øllene og hvad der forstås ved de forskellige øltyper og de havde sat sig godt ind i sagerne, så selv de rutinerede deltagere lærte nye ting, det var nogen rigtig gode indlæg og pigerne styrede showet med undtagelse af en øl, nemlig den håndbryggede øl Fannys Ale, som var brygget af Steffen Kjær og han fik derfor lov til at forklare om denne Brown Ale, hvordan han var kommet omkring hus og hjem for til sidst at ende i sommerhuset, som ligger på Fannys vej – en rigtig spændende øl. Camilla forklarede også om forskellen på over-/undergæret øl, vigtigheden ved at holde alt sterilt under brygningen samt andet der faldt hende ind under fremlæggelsen, som hverken var for kort eller for lang. Som sædvanligt gik der ikke lang tid før ind snakken gik lystigt hen over bordet og alle så ud til at have en rigtigt hyggelig aften.  

Følgende øl blev smagt:

 • Hoegaarden                        4,9% Hvedøl         6 stemmer
 • Dagmar Bryggeriet, Byens Øl         4,2% Pale Ale       7 stemmer
 • Jacobsen Sommertid                    6,2% Saison         7 stemmer
 • Rise Bryggeri, Valnød                   6,0% Bock 20 stemmer
 • Albani, Mosaic IPA                       5,7% IPA   14 stemmer
 • Håndbryg, Fannys Ale           5,1% Brown Ale   21 stemmer
 • DLB, Hindbær Lakrids Ale              7,7% Frugt Ale      7 stemmer
 • Thisted Bryghus, Limfjordsporter    7,9% Stout 34 stemmer  

Så aftenens suveræne vinder blev Limfjordsporter fra Thisted Bryghus.  

Vi vil gerne sige tak til Camilla og Mette for en rigtig udbytterig og hyggelig aften.