Planlagte aktiviteter i første halvår 2011 - se nedenfor

 • 15/2 - Nordisk aften
 • 26/2 - Afstemning om årets ølnyhed 2010
 • 19/3 - Landsforeningens generalforsamling i Odense
 • 22/3 - Amager Bryghus på besøg
 • 16/4 - Med bus til tre bryggerier på Fyn
 • 30/4 - Mad med øl i skolekøkkenet
 • 5-8/5 - Ølrejse til Bruxelles

I næste nyhedsbrev følger info om disse arrangementer

 • 17/5 Besøg hos håndbryggere i Herlev (?)
 • 26-28/5 Ølfestival 2011 i København - se mere på www.ale.dk
 • 14/6 Pilsnersmagning
 • 25/6 Udflugt til Halsnæs Bryghus

.

 

15/2 Nordisk aften

Lokalafdelingen starter denne nordiske aften kl. 18.30 med en lækker bøf af oksemørbrad med dagens garniture og ølsauce a la Siesta. Øllet til maden sørger I selv for at købe i baren.

Kl. ca. 19.30 begynder smagningen, og den kan I godt glæde jer til. Vi skal smage øl fra Norge, Sverige og Island, og 5 af de øl vi skal smage er ”egen import”, da de ikke normalt kan fås i Danmark.

Smagelisten ser således ud:

•Smörpundet Porter alc. 5,9% fra Sverige
•East River Lager Alc. 5,2% fra Sverige
•Pale Ale Alc. 6,0 fra Nøgne Ø i Norge
•Mori Red Ale Alc. 5,5% fra Island
•Black October Alc. 5,0% fra Sverige
•Wit Alc. 4,5% fra Nøgne Ø i Norge
•Bötet Alc. 9,1 fra Sverige

Om det lige bliver i den rækkefølge ved jeg ikke – den bestemmer aftenens koordinator, Michael Kjær Jørgensen, som også er ham, der har skaffet øllet. Undervejs i forløbet vil der bliv en lille ølrelateret quiz med præmie til den dygtigste.

Pris for mad og smagning 249,00 kr. Pris for smagningen alene 119,00 kr. Tilmelding til normann.errebo@remove-this.ale.dk senest den 7/2.

 

26/2 Afstemning om årets ølnyhed 2010

Region København afholder arrangement med smagning af de 10 kandidater til Årets Ølnyhed 2010. Arrangementet vil starte kl. 14.00 med en frokostbuffet på Café de Lune i Glostrup Shoppingcenter,  og kl. 15.00-18.00 stilles der an med finalesmagning af de 10 kandidater. Læs alle detaljer om arrangementet i mail udsendt 7/2 2011 til alle regionens medlemmer.

Send din tilmelding til normann.errebo@remove-this.ale.dk med navn og medlemsnummer senest den 18/2, og hvis du vil være sikker på at få en billet meget gerne før, da der er begrænsning på deltagerantallet. Forudbetaling for deltagelse skal være registreret på vores ølkonto reg. 1551 kto. 10136520 senest den 21/2.

  

19/3 Landsforeningens generalforsamling 2011

Region København arrangerer igen i år fælles bustur til Danske Ølentusiasters Generalforsamling på Dalum Landbrugsskole i Odense. 

Program som følger:
kl.   8.00  Afgang DGI byen
kl.   9.00  Opsamling i Ringsted
kl. 11.00  Ankomst Dalum Landbrugsskole - ølsmagning
kl. 13.00  Generalforsamling
kl. 18.00  Aftensmad samt mere ølsmagning
kl. 21.00  Afgang Dalum Landbrugsskole

Det koster ikke noget at deltage i generalforsamlingen. Tilmelding til selve generalforsamlingen på http://www.ale.dk/index.php?id=4259

Prisen for transport til og fra Dalum er kr. 100. Der er begrænset antal pladser i bussen, som besættes efter "først til mølle" princippet. Tilmelding til busturen til regionsformanden på: mette.radza.jensen@remove-this.ale.dk

 

22/3 Amager Bryghus besøger Glostrup

Lokalafdelingen får besøg af én af de gode bryggere fra Amager Bryghus, som vil præsenterer deres øl, og det er noget, vi kan glæde os til. De af jer, der var med til vores stoutaften i  januar, kender allerede mindst én af deres frembringelser – Hr. Frederiksen – en Imperial Stout, der vil noget. Lur mig om ikke den er på programmet for denne aften også.

Arrangementet løber af stabelen kl. 18.30 i Café de Lune i Glostrup Shoppincenter, hvor vi starter med en 2-retters menu. Herefter vil Morten fra Amager præsentere 8 af de bedste øl fra bryggeriet, og det siger ikke så lidt når vi taler Amager Bryghus. De har fået mange hædersbevisninger for deres bryg i de omkring 5 år de har eksisteret, og de ligger helt fremme i formandens bevidsthed, når der tales yndlingsbryggerier. 

Tilmelding til normann.errebo@remove-this.ale.dk eller ring på 22635118. Det bliver lidt dyrere end normalt, da det jo er med ekstern foredragsholder, men prisen for smagning og menuen kan alligevel holdes på rimelige 299,00 kr., og på 169,00 kr. for smagningen alene.

Efter jeg havde skrevet ovenstående, har jeg set på beerticker.dk, at RateBeer Best 2011 listen har Amager Bryghus som det 23. bedste bryggeri i verden (op fra nr. 52 i 2010), og det dermed det bedst placerede bryggeri fra Danmark, hvor dog også Mikkeller (nr. 36) og BeerHere (nr. 44) er med i top 50. På listen over Best Beers in Denmark 2011 har Amager 3 øl med ( den ene brygget i samarbejde med Mikkeller) – så gå ikke glip af denne aften, men tilmeld dig straks, så du er sikker på at få en plads i solen.

 

16/4 bustur til fynske bryggerier

Region København ved lokalafdeling Lyngby arrangerer fælles bustur til Fyn, hvor vi besøger de tre bryggerier Refsvindinge, Indslev samt Midtfyn. Nærmere information følger ved e-mail fra regionen.  Du kan tilmelde dig allerede nu til normann.errebo@remove-this.ale.dk eller på telefon 22635118.

 

30/4 Mad med øl i skolekøkkenet

Lokalafdelingens skolekøkkendag på Holmegårdskolen i Hvidovre

IGEN, IGEN, IGEN er det os en glæde at kunne meddele, at vi gentager vores ølmaddag i skolekøkkenet på Holmegårdskolen i Hvidovre. Igen i år med venlig assistance fra Sussie, som har sørget for bookningen af lokalerne.

DELTAGER begrænsningen på arrangementet er 25 deltagere - tilmeld dig derfor allerede nu på e-mail normann.errebo@remove-this.ale.dk. Der er flere, der har forhåndstilmeldt sig på anbefaling fra de seneste års deltagere, så jeg er sikker på, at det igen i år bliver et tilløbsstykke med rift om pladserne.

Præcis hvordan arrangementet vil komme til at forløbe, ved jeg ikke endnu, men sidste år kreerede vi en fantastisk menu på i alt 6 retter mad plus det løse, og med dertil hørende og særligt udvalgte øl, sluttede vi af med selve spisningen. Arrangementet startede kl.1400 og sluttede ved 22-tiden. Deltagerne var enige om, at det gav for lidt tid til at nyde selve spisningen med det særligt udvalgte øl, og vi starter derfor i år kl. 1200, og det skulle gerne resultere i, at vi spiser lidt tidligere. Sluttidspunktet forventes at blive noget nær det sædvanlige, men denne gang uden at vi er blevet stresset unødigt.

PRIS: ikke over 220 kr. inkl. mad og øl – sidste år mener jeg, det blev ca. 150 kr., men prisen bliver først meddelt på dagen, når alle indkøbene er foretaget, og det endelige regnestykke kan gøres op. Deltagerne vil kunne betale kontant på dagen eller efterfølgende få tilsendt en mail med beløb og kontonummer, hvortil beløbet kan overføres.

Ligesom tidligere år efterlyses forslag til menuen, uden at det dog er sikkert, at alle forslag kommer med. Den samlede menu skal jo være harmonisk opbygget, og det skal også alt sammen være noget, som falder i lokalformandens smag. :-)

 

5-8/5 Ølrejse til Bruxelles

Lokalafdelingen drager til Bruxelles for at stifte nærmere bekendtskab med den belgiske ølkultur dér, hvor den er opstået – på turen kan der besøges både  bryggerier og særlige ølsteder, hvor vi vil smage på noget af det fremragende øl, der frembringes. Læs alt om turen samt hvordan og til hvem tilmelding skal ske her!

 

 

Højt skum!