Nyhedsbrev 2011 nr. 3
  • 1) siden sidst
  • 2) arrangementer i sensommeren/efteråret
  • 3) en invitation

1) siden sidst

Det sidste større arrangement var i april til vores skolekøkkendag, hvor vi overgik os selv med 9 retter mad med øl - en fantastisk vellykket dag, der var fuldt booket. Stor tak til John Jessen som i år stod for opskrifter og styring af holdene hen mod svendestykket - de færdige retter - der blev indtaget i skolens lærerværelse. Også tak til Sussie der havde sørget for at booke skolekøkkenet og til Henrik Skovborg der stod for valget af de øl, vi indtog til maden.

I maj var vi en meget lille flok (6 personer) der drog til Bruxelles og Brugge for at se nærmere på den belgiske ølkultur. Jeg kan kun sige een ting: Det var synd for alle jer der ikke var med, for det var en fantastisk vellykket tur, hvor formålet til fulde blev opfyldt - og vi nøjedes dog ikke med at kigge på øllet, skulle jeg hilse og sige. Det er ikke sidste gang formanden har været på studietur i Bruxelles.

I juli var vi så nogen stykker fra lokalafdelingen, der deltog i årets Tour de Biére, hvor ialt 26 deltagere kørte hele touren - Rødovre afdelingen havde det største team i feltet med 6 deltagere og een følgebil med chaffør, og Rødovre kørte både i prikket og gult på dele af turen. Se eventuelt mere på ale.dk hvor touren har sine egne sider med referater, billeder, links, mv. Hvis du efter at have kigget nærmere på disse sider skulle overveje at køre med til næste år, skal du nok beslutte dig allerede nu, da de fleste, jeg har talt med, synes, det var så fedt, at de vil med igen til næste år, og tourfeltet kan maksimalt være på 30 deltagere.

 

2.a) lørdag 20. august - årets cykeltur

Vi mødes ved Glostrup station kl. 13:00. Der planlægges en rute på cirka 20 km, primært ad stier og gennem grønne områder, og der vil som sædvanlig være indlagt små pauser, hvor vi smager på diverse øl, som afdelingen sørger for.

Turen slutter ved Den Tatoverede Enke i København ved 17-tiden, og for dem der ønsker det vil det være med indtagelse af aftensmaden på en nærliggende restaurant. Formanden sørger for at bestille bord til dem der ønsker at afslutte dagen med aftensmad.

Prisen for deltagelse i cykelturen er 60 kr. - betal til reg-nr. 1551 konto-nr. 10136520.

Betaling og tilmelding til formanden på normann.errebo@remove-this.ale.dk - husk ved tilmelding at oplyse om der skal bestilles bord til dig.

 

2.b) lørdag den 3. september - Øllets dag

Traditionen tro stiller Rødovreafdelingen op forskellige steder i lokalområdet for at leve op til en del af foreningens formål: At udbrede kendskabet til det gode øl og samtidig prøve at hverve flere medlemmer.

Det ligger fast at vi får en stand hos forholdsvis nyåbnede Skovgård Vine i Brøndby. De har ialt 2000 kvadratmeter med vin, øl og spiritus. Vinen udgør langt den største del, men deres ølsortiment er også fornuftigt, og de er bestemt et besøg værd.

Glostrup Shoppingcenter og Superbrugsen i Vallensbæk er også på programmet , og der arbejdes pt. også på en aftale med Rødovre Centrum.

Der SØGES FRIVILLIGE til at bemande stande til udskænkning af det gode øl. Så kom ud af busken og meld dig under fanerne  til et par fornøjelige timer i selskab med ligesindede og vær med til samtidig at slå et slag for det gode øl.


Henvendelse snarest til normann.errebo@remove-this.ale.dk - angiv gerne hvilke af de nævnte steder du ønsker at være med.


2.c) onsdag den 13. september - øludfordring

I år er det lokalafdeling Rødovre, der udfordrer lokalafdeling København.

Arrangementet afvikles ligesom sidste år som en blindsmagning, og der dystes i hold på 3-4 personer. Man kan både tilmelde sig som et hold eller som enkeltpersoner.

De vindende hold fra hver afdeling kvalificerer sig samtidig til deltagelse i DM i blindsmagning for hold, der løber af stabelen 19. november.  

Prisen for deltagelse forventes at ende på omkring 200,00 kr. , som kan betales til reg-nr. 1551 konto-nr. 10136520.

Tilmelding til formanden normann.errebo@remove-this.ale.dk senest 4. september.

 

2.d) besøg på Bryghuset Braunstein

Bestyrelsen planlægger - dato og tidspunkt er ikke helt på plads endnu - et besøg på Bryghuset Braunstein i Køge, hvor vi vil få en rundvisning efterfulgt af en smagning med nogle af bryghusets øl.

Før og/eller efter vil de, som har lyst, kunne besøge det legendariske sted Hugo's Vinkælder, som ifølge deres hjemmeside har et sortiment på mindst 150 øl - se selv på www.hugos.dk.

Hvis nogen er interesserede vil formanden gerne bestille bord på restaurant Slagter Stig, hvor alt - øl og mad - afregnes efter hvor meget man selv hælder op. 

Tilmelding og betaling - se mere i næste nyhedsbrev.

 

2.e) tirsdag 25. oktober - årsmøde

Årsmødet holdes i Restaurant Siesta i Glostrup Shoppingcenter. Arrangementet består af tre dele:

kl. 18:30 - 19:30 vil det være muligt at spise i restauranten - øl er for egen regning.

kl. 19:30 - 20:15 årsmøde med dagsorden ifølge vedtægterne. Der vil være et udvalg af tiloversblevne øl fra tidligere arrangementer. Deltagelse alene i denne del er gratis.

Ifølge vedtægterne er hele bestyrelsen  inkl. formand og næstformand på valg. Desværre kan formanden ikke genopstille, da han er flyttet til Kirke Såby, der ligger i en anden region, men du kan roligt deltage i årsmødet alligevel – bestyrelsen har forslag til alle poster. Det betyder ikke, at man ikke kan opstille, og vi modtager gerne henvendelser fra folk, der er villige til at gøre en indsats for vores velsmagende forening. Der er heller ikke længere en binding mht. anatallet af bestyrelsesmedlemmer – det er nu op til de enkelte lokalafdelinger at beslutte, hvor stor en bestyrelse man vil have.

kl. 20:15 - 22:15 ølsmagning med temaet engelsk øl. Claus har lovet at finde et passende antal af de gode.

Pris for mad og ølsmagning er 250 kr., som bedes indbetalt til reg-nr. 1551 konto-nr. 10136520.

Betaling og tilmelding til normann.errebo@remove-this.ale.dk senest 16. oktober.

  

 

3) en invitation fra lokalafdeling Ballerup

Lokalafdeling Ballerup har inviteret afdelingen til at deltage i en smagning lørdag den 22. oktober kl. 15:00 - 18:00 i Tapeten med Jan Paul fra Svaneke Bryghus.

Jan Paul har i fem år været brygmester på det bornholmske bryghus, og han er mester for mere end 25 forskellige variationer af Svaneke Bryg -  tænk bare på: Mørk Guld, Choco Stout, Sweet Mary, Stærke Preben, Sejler øl, Sommernat, Den udødelige hest, Salmecykel m.fl. 

Jan Paul vil medbringe en række af de bedste bryg fra Svaneke - detaljer om pris, tilmelding m.m. kommer senere, men ved du allerede nu, at du vil med, kan du sende en mail til henrik.suhr@remove-this.ale.dk.