Nyhedsbrev 2012 nr. 10

Læs om de kommende arrangementer ...

1) Rundvisning 22. september på Bryggeriet Braunstein

2) DM i blindsmagning 6. oktober i Roskilde

3) Lokalafdelingens årsmøde 23. oktober i Glostrup

... og om tidligere arrangementer:

4) Omtale og fotos - "Tour de Vestegnen" 2012

5) Omtale og fotos - Den regionale Ølpris

 

1) Rundvisning 22. september på Braunstein

Få en oplevelsesrig lørdag i Køge. Tag S-toget til Køge S-station, og når du står på perronen kan du mod sydøst se Bryghusets facade på havnen. Gåturen derhen tager cirka tre minutter. Det er velset, hvis alle er fremme i god tid før kl. 14, hvor rundvisningen begynder. Den afsluttes ca. 15.30 med en smagning af husets øl. Se mere på Bryghusets hjemmeside.

Efter rundvisningen kan du vælge at tage hjem, eller lade være og i stedet vandre med hen til det legendariske ølsted Hugo's Kælder, hvor der altid er masser af spændende danske og udenlandske øl på fade og flasker. Se mere på Hugo's hjemmeside.

Er der interesse for efterfølgende spisning hos Slagter Stig tilbyder Steen at bestille bord fx kl. 18. Se udvalget på Slagter Stigs hjemmeside, klik på Menukort.

Prisen for rundvisning og smagsprøver hos Braunstein er kun 150 kr., mens transport frem og tilbage og evt. besøg hos Hugo's og Slagter Stig er for egen regning. 

Tilmeld dig med det samme ved at sende en mail til steen.christiansen@remove-this.ale.dk. Rundvisningen gennemføres kun, hvis der er mindst 17 tilmeldte onsdag den 12. september kl. 14.00. Er der det sender Steen en mail med betalingsinformation til de tilmeldte.

 

2) DM i blindsmagning 6. oktober i Roskilde

Sidste år var det lokalafdeling Roskilde, der vandt DM i blindsmagning for ølentusiast-hold, og dette års DM afholdes derfor af samme afdeling, lørdag den 6. oktober fra kl. 14-18, på Bjergtrolden, Ringstedgade 30 i Roskilde city.

Hvert hold, bestående af tre deltagere, som alle skal være medlemmer af DØE, vil skulle smage sig igennem 13 kategorier med tre svarmuligheder for hver.

Tilmelding af hold skal ske senest 21. september til lokalafdeling Roskildes formand Povl Nielsen povl.nielsen@remove-this.ale.dk - husk at oplyse navnet på den lokalafdeling, som holdet repræsenterer. 

Prisen for deltagelse er 600 kr. for hvert tremandshold, og betaling skal ske senest 27. september til reg-nr. 5396 konto-nr. 0522533 i Arbejdernes Landsbank.

 

3) Lokalafdelingens årsmøde 23. oktober i Glostrup

Årsmødet holdes tirsdag den 23. oktober 2012 i Restaurant Siesta, Glostrup Shoppingcenter 208, 2600 Glostrup.

Indkaldelse med information om mulighed for fællesspisning, dagsorden for selve årsmødet samt temaet for den efterfølgende smagning vil fremgå af næste nyhedsbrev.

 

4) "Tour de Vestegnen" 18. august 2012

For fjerde år i træk holdt lokalafdelingen cykeltur en solrig lørdag i august.

Ganske uden skelen til landsforeningens Tour de Biere blev årets tur døbt Tour de Vestegnen.

Touren blev afviklet den 18. august, hvor 10 glade cyklister og en depotvogn kl. 13 lettede anker fra Hvidovre S-station.

1. etape bestod af en skyggefuld færd gennem Brøndbyskoven og langs Vestvolden frem til Brøndby Havn og det første pitstop på en p-plads.

Da sveden var tørret af panden og øllet drukket trillede hele holdet videre på 2. etape, hvis første del var på en lun sti langs strandparkens kystlinje frem til Ishøj.

Herfra blev styret vendt mod land, nærmere betegnet Tranegilde, som lagde grund til det næste pitstop.

Da mere sved var aftørret og mere øl drukket indledtes tourens 3. etape, som gik rundt om Tranegilde Mose og gennem Vallensbæk Landsby samt via Vallensbæk city til målet: Ny Mæglergårds Allé 40, bestyrelsesmedlem Kim Danøs have og hus.

Inden de 10 cyklister nåede frem skete her tourens eneste personskade, idet depotbilens chauffør faldt og slog hul på knæet, så han måtte på skadestuen (ingen fotos available).

De 10 cyklister beså først Kim Ds imponerende (indholdet, altså) ølskur inkl. ham selv i aktion.

Mange hjalp så til med at tilberede og dernæst indtage et lækkert 3 retters grill-måltid:

først grillede minioctopus med flute, så portermarinerede oksebøffer samt frankfurtere med en stor naturbuffet og til sidst grillede og flamberede bananer - mums!

Til maden blev drukket deltagernes medbragte i-en-trillebør-isafkølede øl (fotoet er ikke helt retvisende, det illustrerer beholdningen vel hen på aftenen), og så diskede Kim ellers op med to overraskelser: skøn cremet og kølig porter på fad fra Okkara (færøsk bryggeri) til fri afbenyttelse, og som rosinen i pølseenden også nogle smagsprøver på fadlagret rom af ikke helt ny dato.

Det blev en fantastisk dag og aften, og tilbage er kun at tilføje:

HØJT SKUM!

 

5) Øllets Dag og Den regionale Ølpris 2012

Så er Øllets Dag vel overstået for Lokalafdeling Rødovre, som havde fornøjelsen at lægge opland til modtageren af årets regionale Ølpris 2012. Den blev på dagen 1. september uddelt til Getränkeland i Frihedens Butikscenter af regionsformand Mette Razda.

 

Natasha og en glad butiksbestyrer samt 2 ditto lokalafdelingsmedlemmer.