Nyhedsbrev 2013 nr. 11

Læs her om:

  1. en hilsen fra lokalafdelingsformanden
  2. lokalafdelingens planlagte arrangementer i 2014
  3. invitation til første medlemsmøde i 2014 - trappistøl 

1. en hilsen fra lokalafdelingsformanden

Lørdag den 14. december sluttede vi året af med en julefrokost hos Brewpub i København. Vi fik først en rundvisning i bryggeriet, hvor Jens fortalte om bryggeriet og om brygning af øl. Han sørgede også for nogle dejlige smagsprøver. Vi smagte på:

  • VesterWeisse, en sydtysk hvedeøl
  • BitterNissen, som er en Extra Special Ale, let bitter og ikke så krydret
  • Pacific, en godt humlet amerikansk IPA, og
  • Ellington, som er en porter med en dejlig fyldig smag.

Herefter fik vi en dejlig frokost i restauranten. 

Alle ølentusiaster ønskes en god jul og et godt nytår, vi ses til flere øloplevelser i 2014. Se hvilke arrangementer,  lokalafdelingens bestyrelse har i støbeskeen til næste år, i årsoversigten i næste punkt.

Højt juleskum!

Kim Müller

lokalafdelingsformand

2. lokalafdelingens arrangementsoversigt 2014

Årsoversigten finder I her.

Bemærk, at oversigten ikke indeholder dato for smagning af de cirka 10 øl, som kommer i finalen ved afstemningerne om årets ølnyheder 2013.

Denne smagning arrangeres af DØE Region København, og forventes holdt lørdag den 22. februar - invitation til arrangementet med endelig dato og sted vil senere blive sendt til alle medlemmer i lokalafdelingerne under DØE Region København. 

Bemærk også, at der ikke laves mad med øl i skolekøkkenet den 1. marts, som nævnt i nyhedsbrev 2013 nr. 10, men at arrangementet - også kaldet "skålekøkkenet" - er flyttet til lørdag den 26. april.

Bemærk endelig, at I løbende kan følge med i om der evt. sker ændringer af de planlagte datoer, steder e.lign. på lokalafdelingens side med Arrangementer.

 

3. invitation til trappist-ølsmagning 13. januar 2014

Årets første arrangement bliver en rigtig lækkerbisken ovenpå den fede julemad og -øl. Med udgangspunkt i nogle af Kim Danøs mange ture til Belgien og omegn skal vi smage på nogle af de mange skønne trappistøl.

 

Meeeeen – hvis du tror at der udelukkende bliver serveret belgisk dubbel og tripel, så må du tro om igen. De kære trappistmunke udvikler også nye øltyper, så du får lejlighed til at smage på et par af de mere ukendte trappister – og måske en beslægtet ”fætter”.

 

Hvor: Kulturhuset Brønden, Brøndby Strand Centrum 60 (lige ved siden af Brøndby Strand S-togsstation).

Hvornår: mandag den 13. januar 2014 kl. 18.30 (vi skal være ude kl. 20:45).

Pris: kr. 100,- pr. person.

Tilmelding: senest 6. januar kl. 23:59. Bindende tilmelding skal ske til formand Kim Müller på mailadressen kim.mueller@.ale.dk, og beløbet skal indbetales på reg-nr. 1551 konto-nr. 10136520 – husk at skrive medlemsnummer på indbetalingen.

PS: husk at medbringe dit smageglas.

 

Besøg hos Brewpub

Herunder følger nogle fotos fra rundvisningen og julefrokosten hos Brewpub 14. december 2013. Til sidst er der også enkelte fotos fra et efterfølgende besøg hos Bishops Arms (der desværre lukker ved årets udgang).

Der fortælles - af brygmester Jens
Der lyttes og smages - på BitterNissen
Der ventes spændt - på mad og drikke
Der spises - Brewpubs lækre juleplatter
Der skåles - i mere godt øl hos Bishops Arms