Nyhedsbrev 2013 nr. 2
  • 1) afstemning om årets ølnyheder 2012
  • 2) smagning af de 10 finalister 19. februar 2013
  • 3) Rødovremesterskab i blindsmagning 22. januar 2013
  • 4) ølfestivalen 23.-25. maj 2013

1) afstemning om årets ølnyheder 2012

Afstemningernes første runde er i gang og løber frem til den 31. januar 2013. De fem øl som, i hver kategori, har fået flest stemmer går videre til anden runde, som starter fredag den 1. februar og løber frem til torsdag den 28. februar, hvor de endelige Årets danske Ølnyhed(er) 2012 bliver valgt. Resultatet offentliggøres på foreningens Generalforsamling i Odense lørdag den 16. marts 2013. 

Ganske som sidste år stemmes der i to kategorier: ølnyheder under 6% og ølnyheder på 6% og derover.

Afstemningerne om Årets danske Ølnyhed(er) 2012 finder du her - hvor du også finder lister over kandidaterne sorteret efter såvel navn som bryggeri. 

Med 312 øl i kategorien under 6 % og 436 øl i kategorien på 6 % og derover skulle der være rigeligt at vælge imellem, men det er væsentlig at du som medlem logger ind og stemmer på netop dine favoritter, så vi får de helt rigtige kandidater valgt til anden runde. 

Medlemmer af foreningen har én stemme i hver kategori i hver afstemning - dvs. der skal afgives 2 stemmer i januar og 2 stemmer i februar! 

 

2) årets ølnyheder 2012 - smagning 19. februar 2013

Bestyrelsen i Region København har besluttet at lave et fælles arrangement for sine lokalafdelinger, hvor vi smager på de ti finalister i valget af Årets Ølnyhed(er) 2012. For god ordens skyld understreges, at vi vil gøre vores yderste for at skaffe de ti finalister, men i skrivende stund ved vi ikke hvilke ti øl det drejer sig om, og det kan vise sig at være umuligt at skaffe dem. Så det er med forbehold.

 

Arrangementet vil foregå tirsdag den 19. februar kl. 19.30 hos Bishops Arms, Ny Østergade 14, København K. Det koster 100 kr. pr. person at deltage. Her har vi gamblet lidt med foreningens begrænsede midler, da vi jo ikke ved hvor mange der vil deltage, og hvor mange øl vi skal købe. Men mon ikke det går? Vi forsøger også at lave lidt underholdning i løbet af aftenen.

Tilmelding sker til mig ved at du sender en mail til kim.mueller@ale.dk. I mailen bedes du skrive dit navn og medlemsnr. Tilmelding skal ske senest tirsdag den 12. februar kl. 23.59.

 

Du bedes samtidig indbetale de 100 kr. på vores konto, som er reg. nr. 1551, konto nr. 10136520. Du bedes skrive medlemsnr. og navn i meddelelsesfeltet ved overførslen.

 

Højt skum!

Kim Müller

Formand, Rødovre lokalafdeling

3) Rødovremesterskab i blindsmagning 22. januar 2013

På trods af det beskedne deltagerantal blev årets første Rødovre-arrangement en stor succes. De blot 10 deltagere i blindsmagningen – fordelt på 4 hold – smagte og gættede sig igennem 13 forskellige øl, og det var bestemt ikke nogen nem, men til gengæld en meget fornøjelig, opgave.

Da holdene havde kæmpet sig igennem alle smagsprøverne, delte to hold førstepladsen, så der måtte et wildcard til for at afgøre dysten. De to hold fik serveret Indslev Bryggeris hvede-IPA og skulle gætte på øltype, alkoholstyrke, produktionsland, bryggeri og navnet på øllet.

Efter en meget tæt votering, hvor en korrekt gættet alkoholstyrke blev afgørende, kunne Ejler Larsen og Kurt Carlsen udråbes som vinderholdet, som skal repræsentere Rødovre lokalafdeling til DM i Blindsmagning på Bjergtrolden i Roskilde lørdag den 9. februar. Da vinderholdet kun bestod af to personer, har Ejler og Kurt besluttet at Kurts hustru, som var forhindret i at deltage, bliver den tredje deltager til DM.

 

 

Fik jeg nævnt, at vinderholdet fik ”hele” 3 rigtige ud af 13 mulige? Et bevis på, at blindsmagning ikke er nogen nem disciplin – men alle deltagerne var enige om at man fik brugt smagssansen meget mere end til en normal ølsmagning.

Højt skum!

Kim Danø Kristensen

PS - de 13 smagte øl var:

Stella Artois pilsner

Weihenstephan Hefeweizen

Zubr Classic

Stronzo Blonde Ale

Innis & Gunn Original

Indslev Sort Hvede

Brooklyn East India Pale Ale

Fuglsang Hvid Bock

Skovlyst Bøgebryg

Svaneke Stout

Leffe Brune

Djævlebryg Pride of Nekron

La Trappe Quadrupel

- og Indslev Hvede-IPA som wildcard

 

.

4) lidt om ølfestivalen 23.-25. maj 2013

Så er der allerede masser af information klar om årets største begivenhed for ølentusiater - se mere på festivalsiderne her

Har du lyst til at få en sjov oplevelse af festivalen på en anden måde, kan du melde dig som frivillig - læs mere her.