Nyhedsbrev 2014 nr. 9

Læs om:

  1. Invitation til juleølsmagning 20. november
  2. Referat fra årsmødet 20. oktober
  3. Husk: SM i håndbryg 8. november 2014
  4. Årets sidste arrangement - julefrokost
  5. Lokalafdelingens aktiviteter i 2015

1. Invitation til juleølsmagning 20. november

Nu kan vi endelig annoncere lokalafdelingens traditionelle juleølsmagning, og i år er det Karsten og Claus fra lokalafdelingens bestyrelse, der præsenterer en stribe velsmagende juleøl. Smagningen starter kl. 19 og slutter inden kl. 22. Der vil også være et lille julelotteri med præmier.

Arrangementet kommer for første gang i mange år til at foregå i 2610 Rødovre, i Rødovregaards lokale Hestestalden, Kirkesvinget 1. Nærmeste offentlige transportmidler er Movia bus 13 og 132.

Prisen for deltagelse er 120 kr.

Tilmelding til lokalafdeling.roedovre@ale.dk med oplysning om medlemsnummer OG betaling til ølkontoen, reg-nr. 1551 og konto-nr. 10136520, husk at anføre medlemsnummer og navn, senest mandag den 10. november kl. 23:59. 

NB! tilmeldings- og betalingsfristen er meget kort, det skyldes at vi først nu har fundet et erstatningslokale for det oprindeligt planlagte.

Husk at medbringe smageglas samt småpenge til lotteriet.

Højt juleskum!

Bestyrelsen 

 

2. Referat fra årsmødet 20. oktober

Som nævnt i nyhedsbrev nr. 8 havde vi også et lokaleproblem i forbindelse med årsmødet, men det blev heldigvis løst i tide, og Restaurant Gaardhaven i Vanløse viste sig at være et fortrinligt alternativ. Dels tilbød stedet en to-retters menu, til de der måtte have lyst til fælles spisning før årsmødet, til en meget fordelagtig pris, dels var der et velegnet mødelokale til os på 1. etage.

Menuen viste sig at bestå af en lækker kartoffel/porresuppe med bacon samt en velvoksen portion skipperlabskovs med sædvanligt tilbehør, og med det indenbords var bunden lagt for et godt møde.

Læs referatet fra årsmødet her

Mødet forløb i god ro og orden, måske til dels fordi mange så meget frem til den efterfølgende smagning af mørke øl, som (fortsat) formand Kim Danø præsenterede derefter:

1 Bryggerigårdens: Sorte Nat (schwartzbier)

2 Palo Alto Brewing Co: Barley Legal (coconut porter)

3 Rocket Brewing Co: Oatmeal Stout (ditto)

4 Skovlyst: Kaffe Stout (ditto)

5 The Brueri: Tart Of Darkness (sour stout)

6 Amager Bryghus: Black Nitro (black IPA)

7 Grauballe Bryghus: Sort Sol (stout)

8 Hornbeer: Helge (barley wine med kirsebær)

9 Revelation Cat: Death Star (double imperial stout)

Især den lambic-smagende nr. 5 affødte en del syrlige (!) kommentarer, men da de øvrige øl også var pænt kraftige og smagfulde, og der var noget for enhver smag, var humøret godt og højt, da alle drog hjem. 

 

3. Kort om SM i Håndbryg 8. november

Så er det på lørdag den 8. november, der er SjællandsMesterskab i Håndbryg, hvor 18 håndbryggere og deres medbragte 40 hjemmebryg vil konkurrere indbyrdes om pæne præmier. 

Entréen er kun 25 kr., og for det får man armbånd, smageglas, program og stemmeseddel, samt mulighed for at købe smagsprøver af håndbryggernes øl for kun 5 kr. pr. stk.

DØE Region København står bag arrangementet, som foregår fra kl. 11 til 17 i Kulturhuset Kilden i Brøndbyøster, nær ved Brøndbyøster Station. 

Læs alt om arrangementet på Region Københavns hjemmeside om SM i håndbryg.

Lad den bedste øl vinde!

 

4. Årets sidste arrangement - julefrokost

Der er nu lavet aftale om julefrokosten den 13. december, og det bliver samme sted som sidste år, nemlig Brewpub i Vestergade i København.

Prisen for deltagelse i en rundvisning og efterfølgende frokost bliver 150 kr., drikkevarer er for egen regning. Der er et begrænset antal pladser.

Invitation følger i næste nyhedsbrev, men sæt allerede nu kryds i kalenderen, så du ikke misser dette hyggelige arrangement.

 

5. Lokalafdelingens aktiviteter i 2015

Ugen efter årsmødet holdt bestyrelsen møde for at lægge en foreløbig plan for det kommende års aktiviteter og arrangementer.

Vi er nu igang med at indgå aftaler, og forventer at kunne præsentere en færdig plan for første halvår af 2015 i næste nyhedsbrev.

Sløret kan dog allerede nu løftes for det nye års første smagning: Belgiske øl, som de færreste (danskere) har smagt. I kan roligt glæde jer!

Højt skum!

Steen Christiansen

lokal webredaktør

Foreløbig årsplan 2014

Her finder du oversigten over lokalafdelingens planlagte aktiviteter frem til dette års udgang.

Det anbefales altid at tjekke lokalafdelingens arrangementskalender, før du tilmelder dig et arrangement, for at se om der er sket ændringer i dato, tid, sted eller andet.

Fotos fra årsmødet 20. oktober

Kartoffel/porresuppen med bacon
Ejlers flotte donation ...
... som her er i aktion
Så er der årsmøde
Og en kort pause inden ...
... disse skønne øl kom på bordene