Nyhedsbrev 2015 nr. 1

Læs om:

 1. Næste arrangement - ølrafling 9. februar
 2. Belgiske øl den 19. januar 
 3. Årets danske ølnyhed(er) 2014 - husk at stemme!
 4. Lokalafdelingens aktiviteter 2015

1. Terningerne er (snart) kastet

Lokalafdelingens næste arrangement bliver noget anderledes end sædvanligt. Deltagerne skal nemlig selv på banen, og aftenens tema er raflesmagning. 

Mandag den 9. februar kl. 18.30 starter løjerne med regelforklaring og holdopdeling. Deltagerne skal selv medbringe 2 sjove/gode/anderledes/favorit-/kvalitetsøl, som man ikke nødvendigvis selv får lov til at smage. Alle de medbragte øl bruges som ”præmier”, som de enkelte hold skal smage sammen.

Lyder det forvirrende? Mød selv op og se hvor nemt det er! Deltagerne skal desuden medbringe 1 SMAGEGLAS OG 1 RAFLEBÆGER INKL. 4 TERNINGER. Hav gerne en lille historie klar til dit medbragte øl, og medbring også en rund 20-er til ”husleje” samt måske lidt ekstra småpenge, så du kan læske ganen med lidt indkøbt ”start-øl”.

 

Nåh ja, det hele foregår i Kulturhuset Kilden, Nygårds Plads 31, 2605 Brøndby (2 minutter fra Brøndbyøster S-station). Af praktiske årsager vil vi gerne vide hvor mange deltagere der kommer, så tilmeld dig ved at sende en mail til lokalafdeling.roedovre@ale.dk senest 1. februar med angivelse af navn og medlemsnummer. 

 

2. Tilbageblik på en belgisk succes

Mandag den 19. januar mødtes ikke mindre end 31 tørstige og nysgerrige ølentusiaster til årets første arrangement i din lokalafdeling.

 

Denne aften havde vi et hårdt, men meget hyggeligt program. Lokalformanden havde medbragt 10 vældig sjældne øl, som han havde hentet hjem fra sin seneste tur til Belgien. Hovedparten af disse bryg kan ikke købes i Danmark, så selv garvede Belgien-smagere fik et par nye øloplevelser.

 

Første sæt bestod af:

 • Chouffe Soleil (6% - Brasserie d’Achouffe),
 • Seef Bier (6,5% - Antwerpse Brouw Compagnie),
 • Mystic (3,5% - Brasserie Haacht),
 • Ommegang (8% - Brasserie Haacht), og
 • Wolf 9 (9% - Brouwerij Wolf).

Efter en velfortjent pause fulgte anden halvleg af festfyrværkeriet med:

 • Martins IPA (6,9% - Anthony Martin),
 • Mont des Cats (7,6% - Abbaye de Scourmont),
 • Kanunnik Tripel (8,2% - Brouwerij Wilderen),
 • Buffalo Stout (9% - Brasserie van den Bossche), og slutteligt
 • Vleteren Bruin (12% - Deca Services)

Sidstnævnte var ikke identisk med den legendariske Westvleteren 12, men der var bred enighed om at den var helt på højde med de fantastiske quadrupler fra Trappistbryggerierne.

De mange deltagere gik glade hjem, og flere havde bestillinger klar til næste leverance fra formandens bagagerum, men hvis man vil nyde de lækre dråber, må man selv drage på øleventyr til øllets eget land! Men mon ikke vi gentager succesen ved en senere lejlighed?

 

3. Årets ølnyhed(er) 2014 - husk at stemme!

Så er første runde i afstemningen om årets danske ølnyhed i gang.

Skynd dig ind på ale.dk og stem på din favorit blandt ikke mindre end 1.059 nye øl! Husk at stemme i begge kategorier (op til og over 6 % alc.). 

Afstemningen slutter 31. januar, hvorefter de fem finalister i hver kategori kæmper om den ærefulde titel i løbet af februar måned.

Du kan finde vej til alle kandidaterne på siden her, hvor der også - oppe til højre - er link til afstemningen.

Må de(n) bedste øl vinde!

PS: oprindelig var det Region Københavns mål at holde finaleøl-smagning, ligesom sidste år. Det viste sig så, at der var plan om samme arrangement i lokalafdeling København Nord den 24. februar. Da København Nord har adgang til et stort lokale, har Region København valgt at bakke op om og samarbejde med lokalafdelingen om arrangementet. Vil du deltage, så tilmeld dig via København Nords arrangementsside her.

4. Arrangementer i 2015

Bestyrelsen har planlagt en række både velsmagende og anderledes arrangementer i 2015 - se hvilke i denne oversigt.

 

Fotos fra den belgiske succes

Forventningsfulde medlemmer
Lokalformanden in action
De hjælpsomme lokale bartendere
Den første stribe sjældne øl
Flere glade medlemmer
Og den anden stribe gode og sjældne øl