Nyhedsbrev 2015 nr. 2

Læs om:

  1. Besøg Bryggeriet Skands den 26. marts
  2. Kort om Rafle-øl den 9. februar
  3. Årets danske ølnyhed(er) 2014 - husk at stemme!
  4. Generalforsamling i Odense den 21. marts 
  5. Frivillig på ølfestival 2015

1. Besøg på Bryggeriet Skands 26. marts

Torsdag den 26. marts kl. 18.30 mødes vi til årets første bryggeribesøg på Bryggeriet Skands for at smage på nogle af Birthes fantastiske øl og høre historier om øllet og bryggeriet. Undervejs bliver vi trakteret med lækre sandwiches, ligesom vi kommer en tur rundt på bryggeriet for at se på mekanikken bag de gyldne dråber. Mon ikke også Birthe i løbet af aftenen fortæller lidt om sin fortid hos et større bryghus på Valby Bakke?

Adressen er Hesselager 21, 2605 Brøndby. Bus 300S standser ca. 400 meter fra bryggeriet.

Bindende tilmelding skal ske hurtigst muligt ved at sende en mail til lokalafdeling.roedovre@ale.dk og indbetale 120 kr. pr. person til foreningens konto reg.nr. 1551 konto-nr. 10136520, husk at anføre navn eller initialer samt medlemsnummer. Allersidste tilmeldingsfrist er søndag den 15. marts kl. 23.59, men vent nu ikke for længe – der er et begrænset antal pladser.

2. Kort om rafle-øl den 9. februar

En mandag i februar mødtes et beskedent antal (11 stk.) øl- og rafleentusiaster i Kulturhuset Kilden til et meget hyggeligt og anderledes arrangement, hvis idémand var et af lokalafdelingens medlemmer.

Hver deltager medbragte 2-3 øl, som alle havde én eller anden historie, og efter lidt opvarmning i form af Brewdogs Punk IPA kom der gang i terningerne. Der blev løjet til den helt store guldmedalje, og taberen i hver runde måtte gå den tunge gang til ølbordet for at hente én af de spændende flasker til fælles smagning ved spillebordet. I alt kom vi igennem langt over 25 forskellige øl, selvom det selvfølgelig ikke var alle som fik smagt hele sortimentet.

 

Det var en stor skam, at ikke flere valgte at deltage i denne hyggestund. I kan godt ærgre jer over at I ikke fik tilmeldt jer – til gengæld lover vi, at vi gentager denne type smagning ved en anden lejlighed ... 

3. Årets ølnyhed(er) 2014 - husk at stemme!

Tirsdag den 24. februar var 75 medlemmer af Danske Ølentusiaster fra de syv lokalafdelinger i Region København samlet hos lokalafdeling København Nord for at smage de 10 finalister til Årets Ølnyhed 2014. Favoritterne i kategorien op til 5,9 % var ved de fleste borde Herslev Mark Hø Øl og Hornbeer TopHop, og i kategorien over 6% Hornbeer Vladimir P og Munkebo Mikrobryg Alstærk Bourbon - men alt i alt et stærkt felt.

Både de af jer der var til stede og alle andre skal stadig huske at gå ind på ale.dk senest 28. februar og stemme på netop jeres favoritter blandt de 10 øl - det sker (efter login med medlemsnummer og pin fra medlemskortet) her

Må de(n) bedste øl vinde! 

4. Generalforsamling i Odense 21. marts

Danske Ølentusiasters Generalforsamling finder sted på Dalum Landbrugsskole i Odense lørdag den 21. marts 2015 klokken 11:00 - 17:00 med efterfølgende spisning og ølsmagning.

 

Sidste frist for tilmelding til Generalforsamling 2015 er mandag den 1. marts 2015 klokken 24:00

HUSK derfor at tilmelde dig her, hvis du vil være sikker på at der er en stol til dig.

Det er også her, du kan bestille en sandwich og tilmelde dig spisning og ølsmagning - og her kan du også melde dig som frivillig hjælper på Generalforsamlingen. 

Som de senere år har Region København arrangeret buskørsel til og fra Odense med afgang fra DGI-byen kl. 8.30 og hjemkomst senest kl. 23.59. Pris kr. tur-retur kun 100 kr. Du kan tilmelde dig ved betaling her.

 

5. Frivillig på ølfestival 28.-30 maj

Planlægningen af årets Ølfestival® har været i fuld gang et godt stykke tid. Der blev lukket og slukket i TAP1 med manér kan man vist roligt sige. Festivalledelsen har kun hørt positive tilbagemeldinger fra alle vores glade gæster, og det er især et stort skulderklap til alle vores udstillere og frivillige.

I 2015 flytter arrangementet til Lokomotivværkstedet, og vi har brug for din hjælp. Læs meget mere om stedet på www.beerfestival.dk og husk især at læse om mulighederne for at deltage som frivillig på årets største ølfest.

Og nu er det så tid til at spørge om netop du vil være med som frivillig ved årets Ølfest 2015? Det håber vi selvfølgelig du vil og vil smutte forbi på ale.nemvagt.dk og tilmelde dig.

Der er i år indgået et samarbejde med netop NemVagt, som er et program, der holder styr på alle vores frivillige og ikke mindst hvem der er på arbejde hvornår. Du skal i første omgang oprette dig som ny bruger ved at trykke på ”Opret ny bruger…” og udfylde det der bedes om. Derefter modtager du et login til din egen vagtplan. Efterfølgende kan du så (når din tilmelding er godkendt) vælge vagter i din egen vagtplan.

Al videre information vedrørende dine vagter vil så fremover komme direkte fra NemVagt systemet, hvor både Festivalledelsen og ikke mindst din Gruppeleder har mulighed for at informere både på mail og sms.

 

Vi håber virkelig du vil deltage (igen) og således oprette dig på hjemmesiden.

Vi ses i Lokomotivværkstedet i maj.

 

Smagninger mv. i 2015

Din lokalafdelings bestyrelse

har planlagt en række

velsmagende og anderledes

arrangementer i 2015,  

se hvilke i denne oversigt.

lokalafdelingens

Arrangementsside kan du

løbende følge med i om

fx arrangementsdatoen eller

-stedet senere er ændret. 

Arrangementssiden

for Region København

kan du se alle aktiviteter i

Rødovre og de nærtliggende

seks øvrige lokalafdelinger.

 

Fotos fra ølraflingen

 

.

De 10 finale-ølnyheder 2014

 

.

 

En lille reklame