Nyhedsbrev 2015 nr. 4

Læs her om:

  1. Øllets Dag den 5. september - vil du hjælpe?
  2. Ændring af planerne for september og oktober
  3. Kort om sommerfesten hos formanden den 20. juni

1. Øllets Dag 5. september - vil du hjælpe?

I år fejrer din lokalafdeling Øllets Dag med at udskænke smagsprøver på godt øl i to SuperBrugser i lokalafdelingens geografiske område: på Vallensbæk Stationstorv 80, 2665 Vallensbæk Strand, og på Ålekistevej 75, 2720 Vanløse. Alle er velkomne til at komme forbi!

Begge steder foregår det i tidsrummet kl. 10-15, hvor nogle af lokalafdelingens bestyrelsesmedlemmer vil stå for udskænkningen og forsøg på at hverve nye medlemmer ved at fortælle om vores velsmagende forening. 

Bestyrelsen vil sætte meget stor pris på at få nogle hjælpende hænder med udskænkningen, evt. bare i to-tre timer, og samtidig vil man få mulighed for at smage på selvvalgte øl fra butikken. 

Har du lyst til at hjælpe med i Vallensbæk Stationscenter, så kontakt Kim Danø senest 2. september på telefon 20 93 22 93 eller mail kim.danoe@remove-this.ale.dk - oplys i hvilket tidsrum du kan være med.

Har du lyst til at hjælpe på Ålekistevej, så kontakt Steen Christiansen senest 2. september på telefon 24 44 23 19 eller mail steen.christiansen@remove-this.ale.dk - oplys i hvilket tidsrum du kan være med.

 

2. Ændring af aktiviteter i september og oktober

Lokalafdelingens arrangementer i september og oktober bliver lidt anderledes end nævnt i årshjulet i højre-kolonnen:

I SEPTEMBER vil vi TIRSdag den 22. fra kl. 19:00 smage på Øøl (= øl fra danske øer, STORE såvel som små).

Arrangementet holdes på Rødovregaard, Kirkesvinget 1, 2610 Rødovre, i lokalet Vognporten. Pris for deltagelse kun 100 kr.

Ved tilmelding og betaling husk at angive navn og medlemsnummer. Send til melding til lokalafdeling.roedovre@remove-this.ale.dk, og betal til ølkontoen reg-nr. 1551 konto-nr. 10136520, frist for begge dele er torsdag den 15. september kl. 23.59.

- - - - - - 

I OKTOBER er årsmødet flyttet til torsdag den 22., og stedet er nu fastlagt til Restaurant Gårdhaven på IslevHUSvej. Som sidste år bliver der mulighed for at deltage i fællesspisning før årsmødet, og efter årsmødet vil formanden præsentere et udvalg af sine favorit-øl. 

Mere information om årsmødet følger i næste nyhedsmail.

3. Kort om sommerfesten hos formanden den 20. juni

Sommeren kom til Brøndby Strand lørdag den 20. juni, hvis ikke før så om eftermiddagen, da lokalformandens hus og have lagde fundamentet for den traditionelle øl- og grillsammenkomst.

 

I år blev der, før de kulinariske udskejelser røg på bordene indendøre, fortalt anekdoter af nogle af lokalafdelingens erfarne Tour de Biére–ryttere,  Bent Knudsen, Mette Radza Jensen, Mogens Sørensen, Normann Errebo og Torben Nielsen, som også serverede smagsprøver på nogen af de øl, de gennem årene har nydt ved bryggeri-besøg undervejs rundt i landet (her i alfabetisk bryghus-rækkefølge):

Aarup Bryghus: Brown Ale

Herslev: Mark Hø Øl

Holbæk Bryghus: Forårsbryg

Hornbeer: Grisk + Charlies Cool Porter

Midtfyns Bryghus: Chili Klaus (Ghost) + Go' Jul

Munkebo Bryghus: Alstærk Bourbon + Alstærk Scotsk Ale

Refsvindinge: Ball dels Diablos

WB (= Winther & Bargholz): Hylde Humle

+ special bonus (?): Flensburger Dunkel + Pilsener

Sådan så de ud (i tilfældig rækkefølge):

 

Derefter serveres der forskellig lækre retter, flertallet fra formandens grill/rygeovn. Menuen bestod bl.a. af portermarinerede oksebøffer, lammekølle, portobellosvampe med flødeost og flamberede bananer, og som bonus-dessert blev der bl.a. serveret en ølbaseret whisky fra det belgiske bryggeri Het Anker (dem med Gouden Carolus)”. Se fotos af maden, formanden og flere af deltagerne i kolonnen til højre.

 

Bonus-desserten skyldtes en flot donation til lokalafdelingen tidligere på året fra Ejler Larsen - den finansierede også dejligt fadøl fra Thy, dels en Classic, dels en Limfjordsporter, som blev nydt før, under og efter maden. 

 

Desuden havde Mogens (vistnok) medbragt nogle Arla-kasser med MEGET gamle øl, bl.a. Carlsberg Special Brew fra 80'erne, som de der havde lyst og turde, måtte rive låget af og nyde ... og DET var virkelig en ekstraordinær og velsmagende oplevelse, var der flere, som syntes.

 

Alt i alt blev det en fantastisk og hyggelig aften i godt selskab, og stor tak skal lyde til Kim Danø og hans søde hustru Susanne for at lægge hus og hjerterum til dette herlige arrangement. Og tak til Claus for fotos.

Højt skum!

Steen Christiansen

lokalnæstformand og -webredaktør

Smagninger mv. i 2015

Din lokalafdelings bestyrelse

har planlagt en række

velsmagende og anderledes

arrangementer i 2015,  

se hvilke i denne oversigt.

lokalafdelingens

Arrangementsside kan du

løbende følge med i om

fx arrangementsdatoen eller

-stedet senere er ændret. 

Arrangementssiden

for Region København

kan du se alle aktiviteter i

Rødovre og de nærtliggende

seks øvrige lokalafdelinger.

 

Fotos fra formandens palads 20. juni