Nyhedsbrev 2015 nr. 7

Læs her om:

  1. Rundvisning, smagning og julefrokost på Brewpub 12. december
  2. Juleølsmagning ved Carsten Berthelsen den 17. november
  3. Lokalafdelingens arrangementer i 2016

1. Invitation til årets julefrokost mv. på Brewpub

Lørdag den 12. december er det tid til Rødovres sidste medlemsarrangement i år – den traditionelle julefrokost i København.

Vi mødes på Brewpub, Vestergade 29, gerne i god tid før kl. 13.00, hvor vi får en rundvisning i det lille bryggeri. Indehaveren Jens Mortensen vil fortælle om Brewpub og deres forskellige øltyper. Undervejs bliver der serveret et par smagsprøver på husets glimrende bryg.

Når rundvisning/smagning er vel overstået ca. kl. 14.00 går vi ned i kælderrestauranten, hvor der bydes på det traditionelle julebræt med et skønsomt udvalg af velsmagende og anderledes småretter – selvfølgelig serveret med lækkert hjemmebagt brød. Øllet fra de mange haner (og måske en hjemmelavet snaps?) til maden er for egen regning. Når måltidet er fortæret, og vi har hygget færdig (senest kl. 17.00), bliver der mulighed for at bevæge sig en kort tur til én af hovedstadens utallige velassorterede vandhuller. Hvor selskabet drager hen, er ikke besluttet endnu – måske har nogen et godt forslag på dagen?

Prisen for rundvisning, smagning og julefrokostplatte er 150 kr. pr. person. Bindende tilmelding skal som vanligt ske ved at sende en tilmeldingsmail til lokalafdeling.roedovre@ale.dk, og ved at indbetale deltagerbeløbet til ølkontoen reg-nr. 1551 konto-nr. 10136520 - husk at angive navn og medlemsnummer på begge dele. Vær opmærksom på at der er begrænset antal pladser og en kort tilmeldingsfrist – sidste chance er torsdag den 3. december kl. 23.59.

Vel mødt!

Steen Christiansen

Lokalafdelingsnæstformand

 

2. Fuldt hus til juleølsmagningen!

Tirsdag den 17. november deltog 40 nysgerrige og forventningsfulde ølentusiaster i den meget vellykkede juleølsmagning med Carsten Berthelsen sammen med vores to værter på Marinegården, Erik og Frank.

Ridder Carsten havde varslet en smagning med seks juleøl af forskellig oprindelse, men da han er en gavmild herre (og på grund af en ”fejlleverance”), endte det med at vi mæskede os i otte forskellige mesterværker. Carsten Berthelsen er om nogen ”medskyldig” i udbredelsen af det gode øl, og hans mange, mange foredrag i virksomheder, klubber og foreninger har været medvirkende til at flere vælger en velproduceret øl i stedet for vin til maden.

Vi smagte følgende øl i løbet af Carstens eminente foredrag:

  • Old Peculier (Theakston, Storbritanien) – Old Ale 5,6 % 
  • Golden Pride (Griffin Brewery, Storbritanien) – Strong Pale Ale 8,5 % 
  • Winterporter (Hornbeer, Danmark) – Porter med honing 8,6 % 
  • Grelotte (Grain Dorge, Belgien) – Dubbel 9,0 % 
  • Gouden Carolus Christmas (Brouwerij Het Anker, Belgien) – Massieve Ale 10,5% 
  • Gouden Carolus Cuvée van de Keizer (Brouwerij Het Anker, Belgien) – Belgian Strong Ale 11% 
  • Bush de Noël (Brasserie Dubuisson, Belgien) – Barley Wine 12% 

Det er vel unødvendigt at nævne, at samtlige deltagere gik velfornøjede hjem fra Marinegården, og mon ikke vi også får udsolgt næste gang hr. Berthelsen besøger vores lokalafdeling?

 

Højt juleskum!

 

Kim Danø

Lokalafdelingsformand

3. Lokalafdelingens aktiviteter i 2016

Bestyrelsen har holdt et længere og et kort planlægningsmøde, og forventer at have en fyldig plan for arrangementerne i første halvdel af det nye år klar inden udgangen af 2015.

Allerede nu kan dog afsløres, at der sigtes mod at årets første medlemsmøde bliver onsdag den 20. januar med et for årstiden yderst velvalgt tema "vinterøl", og holdt et sted, hvor vi aldrig har været før. Så reserver hellere aftenen i kalenderen med det samme.

Glædelig forjul fra bestyrelsen i 

Rødovre lokalafdeling 

 

Smagninger mv. i 2016

Her vil du i næste nyhedsbrev

forhåbentlig kunne finde en

oversigt over Rødovre

lokalafdelings arrangementer

i det kommende år.

lokalafdelingens

Arrangementside kan du

løbende følge med i om

fx arrangementdatoen eller

-stedet senere er ændret. 

Arrangementsiden

for Region København

kan du se medlemsaktiviteterne

i regionens syv lokalafdelinger.

.

 

Fotos fra juleølsmagningen med Carsten B