Nyhedsbrev 2016 nr. 1

Udsendt 7. januar - læs her om:

  1. Næste medlemsmøde 20. januar: Vinterøl 
  2. Snart er det tid at klare stemmerne: Årets ølnyhed (er) 2015
  3. Finaleøl-smagning 27. februar 2016
  4. Julefrokosten 12. december 2015
  5. Lokalafdelingens aktiviteter det næste ½ år

1. Næste medlemsmøde 20. januar: Vinterøl

Først ønskes alle medlemmer et godt og velsmagende nytår! Og så til det mere seriøse:

Hermed invitation til den første 2016-smagning, som på flere måder bliver anderledes end tidligere:

 

For det første holdes arrangementet et hidtil uprøvet sted i lokalafdelingens pastorat: sydpå i Hvidovre, nærmere betegnet i spejderhytten på Hvidovre Strandvej 13. Mere om hytte og spejdergruppe kan ses her: https://www.facebook.com/hvidovresyd. 

 

For det andet indledes arrangementet kl. 18.30 med en lækker sandwichbolle fra Slagter Bob.

 

For det tredje er aftenens smagetema hidtil uprøvet: vinterøl, som ikke = juleøl (og hvad er det mon så?). I hvert fald passende, når vi nu har fået frost efter et meeeeget langt efterår.

 

Pris for sandwich og vinterøl bagefter (mindst 8 forskellige) er 150 kr. 

 

Mad-øl til sandwichen er ikke inkluderet. Du er velkommen til at medbringe egen favorit-madøl, eller du kan købe af arrangørerne, som vil have lidt til salg - forvent dog ikke et udvalg som da vi besøgte Marinegården.

Huske at medbringe lidt kontanter/småpenge, hvis du vil købe øl, samt smageglas.

TILMELDING pr. mail til lokalafdeling.roedovre@remove-this.ale.dk, oplys navn og medlemsnummer på alle tilmeldte, og BETALING til reg.nr. 1551 konto-nr. 10136520, anfør navn/initialer og medlemsnummer. Frist for tilmelding og betaling er torsdag den 14. januar kl. 23.59.

 

2. Snart skal stemmerne klares ... Årets ølnyhed (er) 2015

Så er det nær de tider, hvor alle foreningens medlemmer kan stemme på de nye danske øl fra sidste år, de synes fortjener titlen som Årets danske ølnyhed (er) 2015.

På siden her vil du senest 15. januar finde to lister med alle ølnyhederne, som frem til den 31. januar kan stemmes i finalen. Den ene liste er med øl på op til 5,9 % og den anden er med øl på 6% og opefter.

På samme side kan du i perioden 1.-29. februar finde en oversigt over de 10 øl - 5 i hver af de 2 kategorier - som er endt i finalen, og dermed har mulighed for at blive Årets danske ølnyhed (er) 2015, valgt af foreningens medlemmer.

Husk at stemme både i semifinalen og i finalen, for hvem ved ... måske vinder DIN favorit?!

 

3. Finaleøl-smagning den 27. februar

Som seneste år har Lokalafdeling København Nord tilbudt Region København at organisere en smagning af de 10 øl (i det omfang, de er til at skaffe), der 1. februar er nået til finalen om Årets danske ølnyhed 2015.

Smagningen finder sted lørdag den 27. februar kl. 14-17 i lokalet kaldet Fællesrummet i Telefonfabrikken, Telefonvej 8 i Søborg.

Det koster 100 kr. at deltage, og du kan tilmelde dig og betale på siden her.

Husk smageglas - og må den bedste øl vinde!

 

4. Kort om julefrokosten 12. december

I fint solskin lørdag den 12. december mødtes 24 glade ølentusiaster op til det efterhånden traditionsrige julearrangement på Brewpub i Vestergade.

Kort efter kl. 13 dukkede Jens op og fortalte om ølproduktionen i det lille bryggeri og dets historie.

Undervejs blev udskænket tre smagsprøver, og Jens svarede beredvilligt på spørgsmål fra både håndbryggere og andet godtfolk.

Åndeligt beriget begav alle sig herefter ned i pubben, hvor der var dækket fint op. Efter en hurtig velkomst fik alle serveret en meget indbydende og smagfuld anretning, bestående af både fugl, fisk og firbenede dyr samt friskbagt brød med mæsk fra ølproduktionen som en ingrediens.

De fleste nød Brewpubs øl til maden, og nogle nåede en ekstra bagefter, før opbrud kl. 16.30.

Ligesom i 2014 (endnu en tradition?) fulgte mange herefter vejviseren til Taphouse og deres 61 fadølshaner, hvoraf en stor del indeholdt julebryg fra ind- og udland.

Det forekom mig at alle medvirkende var i højt humør fra start til slut, eller var det kanske en anelse højere til sidst? Uanset hvad så tak for en rigtig hyggelig eftermiddag og aften til alle deltagerne. 

Højt skum!

Steen Christiansen

Lokalnæstformand

 

5. Lokalafdelingens aktiviteter det næste ½ år

En lovet plan for de kommende arrangementer er af forskellige grunde desværre ikke færdig endnu. Derfor er herunder medtaget en punktliste med de aktiviteter, lokalbestyrelsen p.t. har på tegnebrættet. De fremgår også af lokalafdelingens Arrangement-kalender, der opdateres af og til.

  • onsdag den 20. januar: Vinterøl - se punkt 1 ovenfor
  • lørdag den 27. februar: finaleøl-smagning - se punkt 3 ovenfor
  • tirsdag den 8. marts: øl og rafling 
  • lørdag den 9. april: skole-/skålekøkken (et nyt sted)
  • lørdag den 18. juni: øl og grill hos formanden

I Region Københavns Arrangement-kalender kan ses de mange andre aktiviteter, der foregår i de nærmeste lokalafdelinger. 

Og så ikke at forglemme: årets Ølfestival (R) 19.-21. maj i Lokomotivværkstedet - læs alt om den her.

 

Fotos fra julefrokosten 2015

Fotos fra julefrokosten 2015