Nyhedsbrev 2016 nr. 2

Udgivet 24. februar - læs her om:

 1. Næste medlemsmøde 16. marts: øl-rafling
 2. Kort om seneste smagning af Vinterøl
 3. Årets danske Ølnyhed 2015 - husk at stemme!
 4. DM i Blindsmagning 5. marts i Roskilde
 5. Aktiviteter i Lokalafdeling Rødovre og omegn
 6. Ølfestival (R) 2016 - frivillige søges

1. Næste medlemsmøde 16. marts: øl-rafling

Hermed invitation til årets andet medlemsmøde, der holdes onsdag den 16. marts (OBS: ændret dato, tidligere annonceret bl.a. i ØlentusiasteN som 8. marts).

Modsat årets første arrangement bliver der ikke mange nyheder. Dels holdes mødet samme sted, dvs. i spejderhytten på Hvidovre Strandvej 13 (se mere her: https://www.facebook.com/hvidovresyd ), dels er mødet en gentagelse af et succesrigt arrangement for cirka et år siden. 

Vi starter kl. 18:30 med regelforklaring og holdopdeling, og så går det ellers løs med rafling, smagning og en masse gode løgnehistorier, leveret af bl.a. Torben Nielsen.  

Alle deltagere skal medbringe følgende:

 • ET RAFLEBÆGER INKL. 5 TERNINGER
 • to øl efter eget valg *)
 • et smageglas
 • en 20-er til arrangørernes indkøb af lidt chips mv.
 • evt. småpenge til indkøb af lidt ”start-øl”, som arrangørerne har til salg

*) de 2 øl får man ikke nødvendigvis selv lov til at smage. Alle medbragte øl bruges som ”præmier”, som de enkelte hold skal smage sammen.  

Af praktiske årsager vil vi gerne vide hvor mange deltagere der kommer, så tilmeld dig ved at sende en mail til lokalafdeling.roedovre@ale.dk senest 10. marts med angivelse af navn og medlemsnummer.

2. Det første møde med smagning af vinter-øl

Den 20. januar 2016 mødtes 30 medlemmer et sted, vi ikke har været før, i Spejderhytten på Hvidovre Strandvej 13. Aftenens tema var ”Vinterøl”, men inden vi kastede os over det/dem kunne deltagerne nyde en sandwich fra Slagter Bob, ledsaget af enten egen medbragt madøl eller et eksemplar fra samlingen, som arrangørerne havde til salg for en rund ti’er.

Afbrudt af en pause ca. midtvejs, og en masse snak, smagte vi os gennem ni mere eller mindre kendte øl – og det var faktisk lykkedes at fremskaffe enkelte, som ingen af deltagerne før havde smagt:

 • Amager Bryghus, Vinter Porter 6 %
 • Amager Bryghus, Vinter IPA 6 %
 • Schiøtz, Mørk Vinter Bock 6 %
 • Amager Bryghus, Winter in Bangalore 6 %
 • Humleland, Vinter 6,3 %
 • Birkerød Bryg, Vinter Ale 6,4 %
 • BeerHere / Midtfyns Bryghus, Vinter Porter 6,7 %
 • Stevns Bryghus, Stevnsk Vinter 7 %
 • Skovlyst, NytårsBryg 8 %

Se fotos af flere af de deltagende samt de dejlige vinter-øl andetsteds i nyhedsbrevet.

3. Årets danske Ølnyhed 2015 - husk at stemme!

På ale.dk eller her kan du inden månedens udgang stemme på dine favoritter blandt de 10 øl, som fik flest stemmer i den indledende runde, hvor over 1.200 nye øl var i konkurrence! 

Er du blandt de medlemmer, som er tilmeldt Region Københavns finalesmagning i Søborg den 27. februar (organiseret af Lokalafdeling København Nord), så skynd dig bagefter hjem og stem på dine favoritter.

Vinderne af de to kategorier (under 6 % samt 6 % og derover) offentliggøres på foreningens generalforsamling i Odense den 12. marts 2016 (tilmeldingsfrist 24. februar).

4. DM i Blindsmagning 5. marts i Roskilde

Arrangementet foregår lørdag d. 5. marts kl. 13:00 til 17:00 (dørene åbner kl. 12.00) med Carsten Berthelsen som konferencier. Stedet er Roskilde Gymnasium, Bondetinget 1, 4000 Roskilde.

Deltagerne i hold på op til tre personer skal smage sig igennem 13 øl i forskellige kategorier. Enkeltpersoner kan også deltage, og vil blive sat sammen i hold på op til tre. 

Deltagerbetaling: 200 kr. pr. person.

Tilmelding absolut nødvendig her senest 25. februar.

5. Aktiviteter i Lokalafdeling Rødovre og omegn

En lovet årsplan er desværre stadig ikke klar. I stedet er her en kort oversigt over de indtil videre planlagte aktiviteter i det næste ½ år. Se også lokalafdelingens Arrangement-kalender, der jævnligt opdateres.

 • lørdag den 9. april: skole-/skålekøkken (i år på Frydenhøjskolen, nær Avedøre Station)
 • lørdag den 18. juni: øl og grill i formandens have (eller hus, i tilfælde af regn)

Indimellem er der i øvrigt årets Ølfestival (R) 19.-21. maj i Lokomotivværkstedet - læs om den her og har du lyst til at være frivillig, så læs endelig videre i næste punkt.

Hvor der foregår hvad og hvornår i de andre lokalafdelinger i Region København kan man nemt få overblik over i regionens Arrangement-kalender.

6. Ølfestival (R) 2016 - frivillige søges

Måske du har deltaget som gæst i en ølfestival (R) eller to og synes godt om det - at deltage som frivillig vil imidlertid give dig en helt anderledes oplevelse og indblik i hvor meget der faktisk sker bag kulisserne.

Og hvad kræver det så af dig:

 1. du skal være medlem af Danske Ølentusiaster
 2. du skal vælge mindst to vagter á 4 timer (i løbet af de tre dage)

Hvad får du så ud af det:

 • armbånd, der giver adgang til festivalen i hele åbningstiden
 • et måltid mad per vagt
 • poletter for de timer du er på vagt
 • sjove oplevelser og
 • nye venner

Tilmeld dig her på ale.nemvagt.dk.

PS: flere i Lokalafdeling Rødovres bestyrelse har været frivillige og ser frem til næste gang. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.

 

 

Udvalgte fotos fra

Vinter-øl smagning 2016