Nyhedsbrev 2016 nr. 3

Udgivet 17. marts - læs her om:

 1. Næste medlemsmøde 9. april: skåle-/skolekøkken
 2. Kort om medlemsmødet 16. marts: ølrafling
 3. Lokalafdelingens kommende aktiviteter
 4. Ølfestival (R) 2016 - frivillige søges stadig
 5. Annonce - smag på øl fra Thisted 31. marts

1. Skåle-mad i skole-køkkenet 9. april

Som de senere år inviterer lokalafdelingen hermed til et arrangement med mad med øl, eller måske rettere med meget mad med meget øl, både i og til. 

Skålekøkkendagen holdes lørdag den 9. april fra kl. 12 til 22, hvor deltagerne skal kreere og siden spise en masse retter tilberedt med øl, alt udvalgt af lokalformand Kim Danø, der er ved at planlægge menuen, som bl.a. vil bestå af gueuze-marineret ørred, portermarineret lammekølle + også noget godt! :o)

Arrangementet vil foregå på Frydenhøjskolen i Hvidovre og vil koste 250 kr. pr. person. 

Bemærk: i første omgang skal du kun tilmelde dig til lokalafdeling.roedovre@remove-this.ale.dk senest 31. marts, husk at oplyse navn og medlemsnummer. Der er kun plads til 25 deltagere, så være rap på tasterne, hvis du vil med.

Betal IKKE nu, men først, når du har modtaget bekræftelse på tilmelding fra Kim Danø, som samtidig vil oplyse reg- og konto-nr., hvortil betaling skal ske. 

Frydenhøjskolens adresse er Egevolden 106, Hvidovre. Ifølge Rejseplanen er der cirka 700 meter til nærmeste offentlige transport Avedøre S-station.

2. Kort om medlemsmødet 16. marts, hvor terningerne blev kastet

Der var en liflig raslen og klukken, da en trofast og tørstig forsamling på 15 glade ølentusiaster mødtes i spejderhytten i Hvidovre.

Hver deltager havde medbragt (mindst) 2 øl samt raflebægere med indhold, og det blev en fornøjelig aften med langt over 30 forskellige øl at smage. 

Claus fra bestyrelsen havde indkøbt Skovlyst PåskeBryg, så ingen tørstede inden løjerne gik i gang.

To del-konkurrencer blev gennemført  og smagt, og der blev løjet på livet løs inden præmierne blev uddelt til de tre største løgnhalse.

3. Lokalafdelingens kommende aktiviteter

Lokalafdelingens bestyrelse holdt møde 15. marts for blandt andet at lægge foreløbige planer for resten af året - der er lige nogle ting, vi skal have på plads før de kan offentliggøres i næste nyhedsbrev, der forventes at udkomme i april. Indtil da se lokalafdelingens Arrangement-kalender, der jævnligt opdateres.

 • lørdag den 9. april: skole-/skålekøkken (i år på Frydenhøjskolen, nær Avedøre Station)
 • lørdag den 18. juni: øl og grill i formandens have (eller hus, i tilfælde af regn)

Indimellem er der i øvrigt årets Ølfestival (R) 19.-21. maj i Lokomotivværkstedet - læs om den her og har du lyst til at være frivillig, så læs endelig videre i næste punkt.

Hvor der foregår hvad og hvornår i de andre lokalafdelinger i Region København kan man nemt få overblik over i regionens Arrangement-kalender

4. Ølfestival (R) 2016 - frivillige søges stadig

Måske du har deltaget som gæst i en ølfestival (R) eller to og synes godt om det - at deltage som frivillig vil imidlertid give dig en helt anderledes oplevelse og indblik i hvor meget der faktisk sker bag kulisserne.

Og hvad kræver det så af dig:

 1. du skal være medlem af Danske Ølentusiaster
 2. du skal vælge mindst to vagter á 4 timer (i løbet af de tre dage)

Hvad får du så ud af det:

 • armbånd, der giver adgang til festivalen i hele åbningstiden
 • et måltid mad per vagt
 • poletter for de timer du er på vagt
 • sjove oplevelser og
 • nye venner

Tilmeld dig her på ale.nemvagt.dk.

PS: flere i Lokalafdeling Rødovres bestyrelse har været frivillige og ser frem til at være det igen. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.

5. Annonce: smag på øl fra Årets danske Bryggeri 2015 Thisted Bryghus

Rødovre Lokalafdeling har flere gange med fornøjelse holdt arrangementer hos Marineforeningen i Brøndby, senest juleølsmagningen med Carsten Berthelsen i november 2015. Derfor bringes her, undtagelsesvis, en reklame for et arrangement, som de holder og beskriver således:

Torsdag den 31. marts 2016 afholder Brøndby Marineforening, Sognevej 35, 2605 Brøndby ølforedrag m/spisning. Ligger lige ved siden af Brøndby Rådhus og buslinje 13, 130, 166 og 500S holder nær ved.

Det er lykkedes at lave en aftale med Thisted Bryghus *), som vil præsentere nogle af bryggeriets produkter.

Der vil blive serveret noget passende smørrebrød til denne event.

Arrangementet starter kl. 18:30 og pris pr. deltager vil være 175 kr.

Bindende tilmelding og betaling kan foretages til Erik Tofte, 51 18 12 61 eller e-mail erik.barmand@remove-this.gmail.com, konto-nr. 5033-0001316187.

Sidste frist for tilmelding er onsdag den 23. marts 2016.

Der er åben i vores specialølbar Toften på 1. sal fra kl 16.00. Alm. øl 15 kr., specialøl op til 48 kr. 

Vi ses

Erik Tofte

*) det kan tilføjes, at Marineforeningen indgik aftalen, før Thisted Bryghus på Danske Ølentusiasters generalforsamling 12. marts 2016 blev kåret som ÅRETS DANSKE BRYGGERI 2015 - læs mere her.

Udvalgte fotos fra

Øl-rafling 16. marts 2016