Nyhedsbrev 2016 nr. 4

Udgivet 5. juni - læs her om:

  1. Næste medlemsmøde 18. juni: formandens sommergriller
  2. Kort om medlemsmødet 9. april: skålekøkkenet
  3. Din lokalafdeling er nu også på facebook
  4. Bustur til Hornbeer - hvem vil med?
  5. Lokalafdelingens kommende aktiviteter

1. Sommergriller i formandens have 18. juni

Som traditionen byder, starter sommeren officielt med en hyggelig aften i formandens have – og i godt selskab. 

Kl. 17.00 går løjerne for alvor i gang med masser af god mad, øl, lege og quiz. Vi skal tilberede aftenens måltid, og undervejs vil der være kølige forfriskninger fra flaske og fad.

Som en lille appetitvækker kan afsløres Limfjordsporter og Gambrinus Dark fra fad, ligesom formanden har brygget en IIPA specielt til lejligheden, også direkte fra tønden. Madmæssigt er der stadig flere ideer i spil, men de garvede deltagere vil formentlig allerede have små fugtige perler i mundvigene – det skal nok blive guf!

Hvis man har lyst til at komme tidligere, falder der nok en ekstra forfriskning af – til gengæld bliver man uden tvivl sat i sving med forberedelserne, fx borddækning, salatsnitning, grillrensning eller ølskænkning.

Adressen er Ny Mæglergårds Allé 40, 2660 Brøndby Strand (der kan tilbydes transport fra Brøndby Strand station, hvor S-tog og flere busser har stoppested).

Prisen er 100 kr. pr. person. I dagens anledning har vi indført begrebet ALL INCLUSIVE!

Medbring dig selv og tøj til lejligheden (vi skal forhåbentlig være udendørs). Det er ikke nødvendigt at medbringe smageglas!

Tilmelding pr. mail til lokalafdeling.roedovre@ale.dk og overfør 100 kr. pr. person til ølkontoen reg.nr. 1551 konto-nr. 10136520 senest tirsdag den 14. juni. HUSK at skrive dit medlemsnummer på indbetalingen!!!

Hvis du har spørgsmål – eller har du en leg/opgave/anden aktivitet – eller vil du gerne hentes på Brøndby Strand station – er du meget velkommen til at kontakte formanden på tlf. 20 93 22 93.

Vi håber at se rigtig mange medlemmer – formandens kone sætter dog grænsen ved 30 deltagere, så vent ikke for længe med at tilmelde dig!

Højt sommerskum!

Kim Danø

2. Kort om skåle-/skolekøkkenet 9. april

En af lokalafdelingens traditionelle årlige aktiviteter foregik en solrig lørdag kl. 12 til 22, hvor 14 glade ølentusiaster tilberedte lækker mad med øl, eller rettere ... rigtig meget god mad med meget godt øl, både i og til. 

Det blev for første gang holdt på Frydenhøjskolen i Hvidovre, i skolekøkkenenet, der viste sig at være mindst ligeså godt som Holmegårdskolens skolekøkken, som tidligere har dannet rammen om arrangementet.  

De fremmødte blev delt op i fire hold, der hver fik udleveret to opskrifter, fremfundet til lejligheden af Kim Danø. I perioder blev der virkelig arbejdet igennem, men heldigvis var der indimellem også tid til at smøre ganen med kølende væsker fra fad ... først en Gambrinus Dark fra Hancock og senere, kort før - og til - maden, blev der slået hul på en tønde Limfjordsporter, så det blev en ganske hyggelig eftermiddag.  

Resultatet af kokkenes anstrengelserne i køkkenet blev en usandsynligt lækker menu med otte retter, som alle blev præsenteret kort før serveringen. Hvilke retter der var tale om, og fotos af dem, kan du se via linket nedenfor.

Alle blev mere end mætte, ligesom ingen vist gik tørstige hjem. 

Til slut en stor tak til lokalafdelingens medlem Ejler Larsen, som havde doneret et ikke uvæsentligt beløb til indkøbene, hvilket betød at der kunne bydes både på førnævnte drikkevarer samt en skøn whisky til desserten - kort sagt noget udover det sædvanlige.  

3. Nu er Rødovre lokalafdeling også på facebook

https://www.facebook.com/DOEroedovre/

Her kan du nu bl.a. se flere fotos af de lækre retter, der blev kreeret under skåle-/skolekøkkendagen.

Facebooksiden opdateres af bestyrelsesmedlem Preben Bensen, som løbende vil tilføje nyt om lokalafdelingens aktiviteter mv., nogen gange "live", mens de pågår.

Kommentarer om aktiviteterne, samt ønsker og forslag om samme, er meget velkomne.

4. Bustur til Hornbeer - vil du med?

Vi besøger Hornbeer lørdag den 24. september fra kl. 13-15, hvor vi får en rundvisning og garanteret også flere smagsprøver på det gode øl, for kun 150 kr.

Dertil kommer bustransport, hvis pris bestemmes af hvor stor en bus vi får brug for, hvilket igen afhænger af hvor mange som vil med. Først når vi kender deltagerantallet kan vi oplyse den samlede pris for at deltage.

Vil du med, så giv besked i en mail til Kim senest 1. juli. 

Det vil være muligt at købe øl med hjem fra Hornbeer til favorable priser.

Busafgang bliver muligvis fra Rødovre Station ca. kl. 12, og vi vil på hjemvejen prøve at få bussen til at køre os til et interessant udskænkningssted somewhere. 

5. Din lokalafdelings aktiviteter resten af året

Rødovre Lokalafdelings bestyrelse holdt møde 2. juni, og lagde her en plan for resten af året - sæt allerede nu kryds i kalenderen ved disse datoer:

18. juni formandens sommergriller 

20. august fælles tur via Fermentoren til Køge Øldag

3. september Øllets Dag, foreløbig ved Superbrugsen ved Vallensbæk Torv

24. september bustur til Hornbeer

13. oktober årsmøde

17. november juleølsmagning

10. december julefrokost

- - - - - - 

Hvor der foregår hvad og hvornår i de andre lokalafdelinger i Region København kan man nemt få overblik over i regionens Arrangement-kalender

 

 

 

Udvalgte fotos fra

skåle-/skolekøkkenet 9. april