Nyhedsbrev 2017 nr. 1

Udgivet 20. januar - læs her om:

  1. Gæt en øl tirsdag den 7. februar
  2. Årets Danske Ølnyhed(er) – afstemning – finalesmagning – afstemning
  3. DM i Blindsmagning for hold lørdag den 11. marts
  4. Lidt om Ølrejsen til Bamberg onsdag den 18. januar
  5. Aktiviteter i og omkring din lokalafdeling

1. Gæt en øl – en anderledes smagning

Tirsdag den 7. februar skal du smage øl på en anderledes måde! Sanserne skal i brug når man ikke på forhånd ved hvilken øl man smager, og den oplevelse skal du ikke snydes for.

Arrangementet foregår på Marinegården, Sognevej 35, 2605 Brøndby, og vi starter løjerne kl. 19.00.

Vi skal smage 10 forskellige øltyper, og for hver øl skal man gætte hvilken øl, der er tale om, ud fra 3 muligheder – lidt som en tipskupon - men man må IKKE helgardere:-)!

Deltagerne bliver delt op i hold à 3 personer, som sammen skal finde de rigtige svar.

Med andre ord skal man igennem 10 forskellige smagsprøver fordelt på to halvlege. Der er 10 minutter til at smage og bedømme/gætte hver øl, og efter de 5 første smagsprøver bliver der en pause, hvor ”halvlegsresultatet” bliver afsløret.

Efter de sidste 5 smagsprøver bliver svarene på disse afsløret, og et vinderhold skal kåres. Hvis flere hold står lige, har vi et ”wildcard”, som man ingen informationer får om, men hvor der skal gættes på fx alkoholstyrke, land, bryggeri osv. Der er selvfølgelig præmier til det dygtigste/heldigste hold, bl.a. kommer holdet gratis med til DM i Blindsmagning 11. marts i Søborg – lokalafdelingen betaler for tilmeldingsgebyret.

Du behøver absolut ikke være ekspert eller supertrænet ølnørd for at deltage – alle kan være med! Som nævnt bliver man delt op i 3-mandshold, så hvis I allerede nu er 3, som gerne vil deltage sammen, så er der mulighed for at ”smugtræne” – ellers bliver holdene sammensat på dagen.

Smagningen starter præcis kl. 19.00, men der er adgang til Marinegården fra kl. 18.00, hvor Erik og Frank vil kræse for jer med deres imponerende øludvalg. Kom gerne i god tid, så velkomst, regler og andre praktiske informationer kan overstås inden løjerne går i gang.

Deltagelse i denne smagning koster kr. 100,- pr. person og inkluderer 10 smagsprøver og lidt brød/snacks mellem de forskellige øl. Bindende tilmelding skal som vanligt ske ved at indbetale deltagerbetalingen til lokalafdeling Rødovres konto reg.nr. 1551 kontonr. 10136520 med angivelse af navn og medlemsnummer. Samtidig skal der sendes en mail til lokalafdeling.roedovre@remove-this.ale.dk med samme oplysninger. Absolut seneste tilmeldingsfrist er onsdag den 1. februar kl. 23.59.

2. Årets Danske Ølnyhed

www.ale.dk/aktiviteter/aarets-danske-oelnyhed/aarets-danske-oelnyhed-2016/ kan du bag login måneden ud være med til at afgøre hvilke øl, der skal indgå i den endelige afstemning.

Lørdag den 18 februar fra 13:00 til 20:00 kan du deltage i smagning af finaleøl:

"Vi skal smage på de 9 finalister i Årets danske Ølnyhed 2016, sammen med de andre øvrige lokalafdelinger i Regionen."

Læs mere og tilmeld: www.ale.dk/index.php

Den afsluttende afstemning løber i hele februar.

3. DM i Blindsmagning for hold

Lørdag den 11. marts 2017 mødes Danmarks bedste/heldigste blindsmagere til DM i Blindsmagning for 3-mandshold. Arrangementet foregår i Telefonfabrikken, Telefonvej 8, 2860 Søborg.

Som tidligere år består konkurrencen af en ”tipskupon”, hvor holdene skal gætte, hvilken af 3 mulige øl man får i glasset – efter forskellige kriterier – og man må IKKE helgardere!

Med andre ord skal alle tilmeldte hold igennem 13 forskellige smagsprøver fordelt på to halvlege. Der er 10 minutter til at smage og bedømme/gætte hver øl, og efter de 7 første smagsprøver bliver der en pause, hvor ”halvlegsresultatet” bliver afsløret.

Efter de sidste 6 smagsprøver bliver svarene på disse afsløret og et vinderhold skal kåres. Hvis flere hold står lige, har vi et ”wildcard”, som man ingen informationer får om, men hvor der skal gættes på fx alkoholstyrke, land, bryggeri osv. Der er selvfølgelig flotte præmier til årets Danmarksmestre, og holdets lokalafdeling får æren af at arrangere næste års DM.

Der er mulighed for at stille med mere end ét hold pr. lokalafdeling. Tidligere har der deltaget blandede hold med deltagere fra forskellige afdelinger, og det er også muligt denne gang – dog kræver det, at man på holdet bliver enige om at repræsentere én lokalafdeling!

Smagningen starter præcis kl. 13.00. Mødetiden for deltagere er senest kl. 12.30, så velkomst, regler og andre praktiske informationer kan overstås inden løjerne går i gang. Tilskuere er meget velkomne, og hvis man ønsker det, kan man tilmelde sig ”Passiv Smagning”, hvor man smager de samme øl som konkurrencedeltagerne og kan gætte med, men uden at deltage i selve konkurrencen.

Deltagelse i DM i Ølsmagning for hold 2017 koster kr. 600,- pr. hold og inkluderer 13 smagsprøver og lidt brød/snacks mellem de forskellige øl. Bindende tilmelding skal ske ved at indbetale deltagerbetalingen (samlet) til lokalafdeling Rødovres konto reg.nr. 1551 kontonr. 10136520 med angivelse af navne og medlemsnumre på holdets deltagere. Samtidig skal der sendes en mail til lokalafdeling.roedovre@ale.dk med samme oplysninger – skriv ”Tilmelding til DM” i emnefeltet. Absolut seneste tilmeldingsfrist er søndag den 26. februar kl. 23.59.

For tilskuere, som ønsker at deltage i ”Passiv Smagning” er prisen kr. 200,- pr. person. Bindende tilmelding skal ligeledes ske ved at indbetale deltagergebyret til lokalafdeling Rødovres konto reg.nr. 1551 kontonr. 10136520 med angivelse af navn og medlemsnummer. Der skal ligeledes sendes en mail til lokalafdeling.roedovre@ale.dk med samme oplysninger – skriv ”Passiv Smagning” i emnefeltet.

Der er adgang for tilskuere fra kl. 12.30, og der er gratis adgang.

På vegne af Region København

Kim Danø
Næstformand, Region København
Lokalformand, Lokalafdeling Rødovre

4. Lidt fra Ølrejsen til Bamberg

Onsdag den 18. januar mødtes 25 medlemmer i spejderhytten for at smage på en ølrejse til Bamberg. Vi startede med en sandwich, som blev skyllet ned øl fra Kaiserdom fra Bamberg … Det blev en gemytlig aften med gode øl på trods af, at langt de fleste var over – sågar meget over – sidste holdbarhed. De er forsigtige de tyskere.

Vores rejsende medlemmer, Birte og Preben, havde på forhånd meldt at de godt turde vædde på, at ingen deltagere havde smagt alle øl. Og da vi startede laaaaangt ude på landet var forventningen, at alle allerede var faldet fra efter de første to øl. Men der var en deltager, der havde været på ferie i området for nogle år siden og smagt begge disse. Senere kom vi dog til en øl, der blev brygget første gang i 2012 – der måtte den sidste melde pas. Se billeder fra aftenen her i nyhedsbrevet og på Facebook, som ikke havde live dækning denne gang på grund af sammenfaldende roller.

5. Aktivitet i og omkring din lokalafdeling

Første halvår af 2017 ser lige nu således ud:

7. februar – Gæt en øl
18. februar – Finaleølsmagning med Region København
11. marts – DM i blindsmagning for hold
25. marts – Generalforsamling i foreningen
8. april – Skålekøkken
2. maj – overraskelse på vej …
18.-20. maj – Ølfestival
17. juni - Formandsgrill

Andet halvår ser i overskriftsform således ud:

19. august satser vi på bustur i det sjællandske
26. august mødes man måske til Køge Øldag
2. september er det Øllets dag
9. oktober holder vi årsmøde
16. november byder vi på juleølsmagning og
9. december er der julefrokost – måske det igen bliver Brewpub?

Der vil komme nyhedsbrev når vi åbner for tilmelding til arrangementer.

Husk at medbringe smageglas til arrangementer!

- - - - - -

Hvor der foregår hvad og hvornår i de andre lokalafdelinger i Region København kan du se i regionens  Arrangement-kalender

 

 

 

Enkelte udvalgte fotos fra

Ølrejsen til Bamberg

Se flere på lokalafdelingens facebook-side. Den kan ses selvom du ikke selv bruger facebook. Klik blot på DØE billedet lige herover.

Der indtages fast føde og Kaiserdom inden rejsen ...

... formanden byder velkommen ...

... der var også brezel ...

... vores rejsende medlemmer med ryggen til ...

... øludvalget flankeret af souvenirglas og -krus ...

... og en deltagers "smagekrus"