Nyhedsbrev 2017 nr. 2

Udgivet 21. februar - læs her om:

  1. DM i Blindsmagning for hold lørdag den 11. marts
  2. Generalforsamling på Dalum Landbrugsskole lørdag den 25. marts
  3. Skålekøkken lørdag den 8. april
  4. Ølfestival – bliv frivillig
  5. Lidt om Gæt en øl tirsdag den 7. februar
  6. Journalistbesøg
  7. Årets Danske Ølnyhed(er) – afstemning
  8. Aktiviteter i og omkring din lokalafdeling

1. DM i Blindsmagning

Landets heldigste, modigste, dygtigste og lykkeligste ølsmagere mødes til en hyggelig dyst i den specielle ”idrætsgren” BLINDSMAGNING – og der er også plads til dig!

Lørdag den 11. marts 2017 mødes Danmarks bedste/heldigste blindsmagere til DM i Blindsmagning for 3-mandshold. Arrangementet foregår i Telefonfabrikken, Telefonvej 8, 2860 Søborg.

Som tidligere år består konkurrencen af en ”tipskupon”, hvor holdene skal gætte, hvilken af 3 mulige øl man får i glasset – efter forskellige kriterier – og man må IKKE helgardere!

Med andre ord skal alle tilmeldte hold igennem 13 forskellige smagsprøver fordelt på to halvlege. Der er 10 minutter til at smage og bedømme/gætte hver øl, og efter de 7 første smagsprøver bliver der en pause, hvor ”halvlegsresultatet” bliver afsløret.

Efter de sidste 6 smagsprøver bliver svarene på disse afsløret og et vinderhold skal kåres. Hvis flere hold står lige, har vi et ”wildcard”, som man ingen informationer får om, men hvor der skal gættes på fx alkoholstyrke, land, bryggeri osv. Der er selvfølgelig flotte præmier til årets Danmarksmestre, og holdets lokalafdeling får æren af at arrangere næste års DM.

Der er mulighed for at stille med mere end ét hold pr. lokalafdeling. Tidligere har der deltaget blandede hold med deltagere fra forskellige afdelinger, og det er også muligt denne gang – dog kræver det, at man på holdet bliver enige om at repræsentere én lokalafdeling!

Smagningen starter præcis kl. 13.00. Mødetiden for deltagere er senest kl. 12.30, så velkomst, regler og andre praktiske informationer kan overstås inden løjerne går i gang. Tilskuere er meget velkomne, og hvis man ønsker det, kan man tilmelde sig ”Passiv Smagning”, hvor man smager de samme øl som konkurrencedeltagerne og kan gætte med, men uden at deltage i selve konkurrencen.

Deltagelse i DM i Ølsmagning for hold 2017 koster kr. 600,- pr. hold og inkluderer 13 smagsprøver og lidt brød/snacks mellem de forskellige øl. Bindende tilmelding skal ske ved at indbetale deltagerbetalingen (samlet) til lokalafdeling Rødovres konto reg.nr. 1551 kontonr. 10136520 med angivelse af navne og medlemsnumre på holdets deltagere. Samtidig skal der sendes en mail til lokalafdeling.roedovre@remove-this.ale.dk med samme oplysninger – skriv ”Tilmelding til DM” i emnefeltet. Absolut seneste tilmeldingsfrist er søndag den 26. februar kl. 23.59.

For tilskuere, som ønsker at deltage i ”Passiv Smagning” er prisen kr. 200,- pr. person. Bindende tilmelding skal ligeledes ske ved at indbetale deltagergebyret til lokalafdeling Rødovres konto reg.nr. 1551 kontonr. 10136520 med angivelse af navn og medlemsnummer. Der skal ligeledes sendes en mail til lokalafdeling.roedovre@remove-this.ale.dk med samme oplysninger – skriv ”Passiv Smagning” i emnefeltet.

Der er adgang for tilskuere fra kl. 12.30, og der er gratis adgang.

2. Generalforsamling på Dalum Landbrugsskole

Lørdag den 25. marts afholder Danske Ølentusiaster den årlige generalforsamling, og du kan se detaljer om arrangementet ved at klikke på dette link: http://www.ale.dk/foreningen/generalforsamlinger/generalforsamling-2017 

Der arbejdes i øjeblikket på at arrangere fælles bustransport til generalforsamlingen. Når detaljerne er på plads, kommer der en mail ud vedr. tilmelding osv.

3. Skålekøkken

Som traditionen byder inviterer lokalafdelingen hermed til et arrangement med mad med øl, eller måske rettere meget mad med meget øl, både i og til. 

Skålekøkkendagen holdes lørdag den 8. april fra kl. 12 til 22, hvor deltagerne skal kreere og siden spise en masse retter tilberedt med øl, alt udvalgt af lokalformand Kim Danø, der er ved at planlægge menuen, som først afsløres på dagen. Dog kan sløret løftes lidt for nogle af ingredienserne, som bl.a. vil omfatte kanin, lam, hestefilet og andre dyrearter, og mon ikke der bliver serveret noget madlavningsøl i løbet af dagen?

Arrangementet vil foregå på Frydenhøjskolen i Hvidovre (Avedøre) og vil koste 250 kr. pr. person alt inkl. 

Bemærk: I første omgang skal du kun tilmelde dig til lokalafdeling.roedovre@remove-this.ale.dk senest 26. marts, husk at oplyse navn og medlemsnummer. Der er kun plads til 25 deltagere, så være rap på tasterne, hvis du vil med.

Betal IKKE nu, men først, når du har modtaget bekræftelse på tilmelding fra Kim Danø, som samtidig vil oplyse reg- og konto-nr., hvortil betaling skal ske. 

Frydenhøjskolens adresse er Egevolden 106, Hvidovre. Ifølge Rejseplanen er der cirka 700 meter til nærmeste offentlige transport Avedøre S-station. Der kan arrangeres transport fra og til Avedøre Station for gangbesværede.

4. Ølfestival® 2017

Ingen ølentusiast uden Ølfestival®! 18.-20. maj mødes 12-15.000 glade ølsmagere i Lokomotivværkstedet til årets største ølbegivenhed i Danmark.

Du kan allerede nu købe din billet og poletter her: http://www.ale.dk/index.php?id=731 

Du har også mulighed for at opleve ølfestivalen på en anden og meget hyggelig måde ved at melde dig som frivillig. Du får ekstra smagepoletter og gratis adgang til festivalen som frivillig, og du finder flere oplysninger om, hvordan du tilmelder dig lige her: http://www.ale.dk/index.php?id=750 

5. Seneste lokalarrangement – ”Gæt en øl” den 7. februar

Vores seneste smagning foregik som en slags ”udtagelsesmesterskab” forud for DM i Blindsmagning (se længere oppe i nyhedsbrevet).

15 lokale ølnydere var mødt op på Marinegården til en smagning, hvor sanserne (inkl. huskesansen) skulle i brug. Deltagerne blev delt op i 3-mandshold, som sammen skulle finde de 10 rigtige svar på de finurlige muligheder, som den onde, onde lokalformand havde stillet op på aftenens tipskupon.

Med brød og forskellige pølser som tilbehør blev deltagerne – med formandens hustru som tjenende ånd – ført gennem konkurrencen, hvor man fx fik serveret en belgisk trappist og skulle gætte, om det var Rochefort 8, Westmalle Tripel eller Chimay Tripel. Ikke nogen nem opgave, men der blev snakket, smagt, husket og argumenteret livligt ved bordene, og da aftenen var slut, var der flere der ville bruge konceptet næste gang de får ølinteresserede gæster.

Nå ja, der blev også kåret et vinderhold, som skal repræsentere lokalafdeling Rødovre ved DM i Blindsmagning 11. marts: Grethe og Bjarne Nielsen var sammen med Michael Andersen de bedste/heldigste smagere med imponerende 8 rigtige svar! Stort tillykke med sejren – og præmien, som udover gratis deltagelse i DM bestod af en rigtig sjældenhed: En Trappist Imperial Stout fra det nye, amerikanske trappistbryggeri, Spencer. Efter sigende er de tre dygtige medlemmer på holdet ”Vestegnens Helte” allerede gået i en skarp træningslejr, så de er klar til at svinge med Rødovrefanen til DM!

6. Journalistbesøg

Ved Bambergsmagningen i januar deltog journaliststuderende Solveig Autzen, som arbejdede på en opgave, der skulle omhandle emnet ildsjæl/passion.

Opgaven kom til at handle om din lokalformands interesse for øllets verden, og du kan se resultatet her: https://youtu.be/F2ZM_jS9-y0  

7. Årets danske Ølnyhed 2016

http://www.ale.dk/aktiviteter/aarets-danske-oelnyhed/aarets-danske-oelnyhed-2016 kan du bag login måneden ud være med til at afgøre hvilke øl, der skal bære titlen Årets danske Ølnyhed 2016.

Den afsluttende afstemning løber i hele februar.

8. Aktivitet i og omkring din lokalafdeling

Første halvår af 2017 ser lige nu således ud:

11. marts – DM i blindsmagning for hold
25. marts – Generalforsamling i foreningen
8. april – Skålekøkken
2. maj – overraskelse på vej …
18.-20. maj – Ølfestival
17. juni - Formandsgrill

Andet halvår ser i overskriftsform således ud:

19. august satser vi på bustur i det sjællandske
26. august mødes man måske til Køge Øldag
2. september er det Øllets dag
9. oktober holder vi årsmøde
16. november byder vi på juleølsmagning og
9. december er der julefrokost – måske det igen bliver Brewpub?

Der vil komme nyhedsbrev når vi åbner for tilmelding til arrangementer.

Husk at medbringe smageglas til arrangementer!

- - - - - -

Hvor der foregår hvad og hvornår i de andre lokalafdelinger i Region København kan du se i regionens  Arrangement-kalender

 

 

 

Enkelte udvalgte fotos fra

Gæt en Øl

Se flere på lokalafdelingens facebook-side. Den kan ses selvom du ikke selv bruger facebook. Klik blot på DØE billedet lige herover.

Der varmes op ...

... efter gæt og udpakning ...

... se hvad deltagerne blev udsat for ...

... vinderholdet ...

... vinderkupon ...

... og gevinsten