Nyhedsbrev 2017 nr. 4

Udgivet 29. maj - læs her om:

  1. Formandsgrill – hygge i haven lørdag den 17. juni
  2. Seneste arrangement – besøg på Carlsbergs Forskningscenter
  3. Aktiviteter i og omkring din lokalafdeling

1. Formandsgrill – hygge i haven

Lørdag den 17. juni kl. 17.00 mødes vi i formandens have til en hyggelig aften med masser af herlig mad og drikke. I øjeblikket står en hvid gærspand i Kims badekar og bobler lystigt, og forhåbentlig når denne kemiske proces at blive til en frisk IPA inspireret af Brewdogs Punk IPA.

Hvis du har lyst til at komme tidligere, falder der nok en ekstra forfriskning af – til gengæld bliver du uden tvivl sat i sving med forberedelserne, fx borddækning, salatsnitning, grillrensning eller ølskænkning.

I skrivende stund kendes den præcise menu ikke, men tidligere deltagere kan sikkert genkalde sig lækker grillmad i alle afskygninger, behørigt garneret med lækker øl.

Adressen er Ny Mæglergårds Allé 40, 2660 Brøndby Strand (der kan tilbydes transport fra Brøndby Strand station, hvor S-tog og flere busser har stoppested).

På grund af endnu en generøs donation fra vores trofaste medlem Ejler Larsen kan deltagerprisen holdes helt nede på 100 kr. pr. person ALL INCLUSIVE! Bindende tilmelding pr. mail til lokalafdeling.roedovre@ale.dk og overfør 100 kr. pr. person til ølkontoen reg.nr. 1551 konto-nr. 10136520 senest søndag den 11. juni. HUSK at skrive dit medlemsnummer på indbetalingen!!!

Medbring dig selv og tøj til lejligheden (hvis vejret arter sig, skal vi være udendørs). Det er ikke nødvendigt at medbringe smageglas, men tag gerne en enkelt eller to af dine yndlingsøl med!

Hvis du har spørgsmål – eller har du en leg/opgave/anden aktivitet – eller vil du gerne hentes på Brøndby Strand station – er du meget velkommen til at kontakte formanden på tlf. 20 93 22 93.

Vi håber at se rigtig mange medlemmer – formandens kone sætter dog grænsen ved 30 deltagere, så vent ikke for længe med at tilmelde dig!

Højt sommerskum!
Kim Danø

2. Seneste arrangement – besøg på Carlsbergs Forskningscenter

Tirsdag den 2. maj mødtes 27 forventningsfulde medlemmer til en rigtig spændende rundvisning på Carlsbergs gamle forskningscenter. En yderst entusiastisk og underholdende Dr. Zoran Gojkovic viste rundt i de historiske bygninger og fortalte bl.a. om Rebrew-projektet, som med held har genskabt den originale pilsner, der indeholder den oprindelige gær, som Emil Christian Hansen hjembragte fra Bøhmen i 1883. Denne gær er blevet høstet fra et par flasker, som blev fundet under nedrivningen af nogle gamle bygninger på Carlsberg-grunden. Derudover har Carlsberg fundet 20 korn af den oprindelige bygsort i genbanken på Svalbard og dyrket/reproduceret disse korn på New Zealand, hvorefter byggen er blevet fløjet til Danmark. Stamhumlesorten blev fundet og rendyrket i Slovenien. Selv brygvandet blev tilpasset med den salt- og mineralsammensætning, som ifølge de gamle optegnelser var målt i det oprindelige 1883-vand fra Carlsbergs brøndboring.

Til sidst fik vi lov til at smage 2(!) flasker af det nye/gamle øl – uden tvivl de dyreste dråber, vi nogensinde kommer i nærheden af! Hele Rebrew-arbejdet, som startede med 200 liter øl lagret i en trætønde, kostede et godt stykke over 4 mio. kr., og på grund af en enorm ”Angels’ Share” (som også kendes fra whiskyproduktion), endte det endelige udkomme med blot 10 liter færdig øl. En hurtig udregning viser derfor, at hver 33 cl. flaske har kostet ca. 135.000 kr. at producere! Med andre ord har hver lillebitte smagsprøve på et par centiliter kostet rundt regnet 8.000 kr.

Heldigvis har Carlsberg lavet en efterfølgende version af øllet, som dog ikke er fadlagret. Denne øl fik vi en noget mere rundhåndet smagsprøve af. Alt i alt en utrolig historie om verdens første ”rendyrkede” pilsner, som indeholder stamgæren til hovedparten af hele verdens pilsnerproduktion. Tusind tak til Inge Sommer, som skaffede os kontakten og muligheden for dette enestående besøg!

3. Aktivitet i og omkring din lokalafdeling

Herunder kan du se en oversigt over de arrangementer, som bestyrelsen har planlagt for resten af 2017:

19. august Bustur til Det Lille Bryggeri (med bonusbesøg på endnu et bryggeri)
26. august Køge Øldag
2. september Øllets dag. Vi deltager ved SuperBrugsen i Vallensbæk – og forhåbentlig hos Det Gamle Hundebad i Rødovre
9. oktober Årsmøde – stedet er endnu ikke helt på plads
16. november Juleølsmagning på Marinegården
9. december Julefrokost på Brewpub

Der vil komme nyhedsbrev når vi åbner for tilmelding til arrangementer.

Husk at medbringe smageglas til arrangementer!

- - - - - -

Hvor der foregår hvad og hvornår i de andre lokalafdelinger i Region København kan du se i regionens  Arrangement-kalender

 

 

 

Enkelte udvalgte fotos fra

Carlsbergs Forskningscenter

Se flere på lokalafdelingens facebook-side. Den kan ses selvom du ikke selv bruger facebook. Klik blot på DØE billedet lige herover.

Den pragtfulde guide i det gamle laboratorium ...

... der forskes ...

... lokalwebredaktørens lidt skødesløse omgang med de dyre dråber.