Nyhedsbrev 2018 nr. 4

Udgivet 19. marts - læs her om:

 1. Skålekøkken - lørdag den 21. april 12:00
 2. Seneste arrangementer - Dansk Ølmærke til Det Gamle Hundebad & 
 3. Dansk Ølmærke til Maltbazaren
 4. Aktiviteter i og omkring din lokalafdeling

   1. Skålekøkken

   Vi holder fast i en efterhånden mangeårig tradition og inviterer lokalafdelingens medlemmer til et arrangement med mad med øl, eller måske rettere meget mad med meget øl, både i og til.

   Skålekøkkendagen holdes lørdag den 21. april fra kl. 12 til 22, hvor deltagerne skal kreere og siden spise en masse retter tilberedt med øl, alt udvalgt af lokalformand Kim Danø, der så småt er ved at planlægge menuen, som først afsløres på dagen. Den hårde tjans som planlægger kræver bl.a. en studietur til Tyskland, Holland og Belgien i påsken, hvorfra der muligvis bliver indkøbt ingredienser til dagens festmåltid.

   Dog kan sløret løftes for et par af retterne: Ølkogte og grillede spareribs samt ”Porter-/chokoladesuppe med ølferskener”. Vi lander formentlig igen i år på 10-12 retter inden vi er færdige, og mon ikke der bliver serveret noget madlavningsøl i løbet af dagen?

   Arrangementet vil foregå på Frydenhøjskolen i Hvidovre (Avedøre) og koster 250 kr. pr. person alt inkl.

   Bemærk: I første omgang skal du kun tilmelde dig til lokalafdeling.roedovre@remove-this.ale.dk senest 8. april, husk at oplyse navn og medlemsnummer. Der er kun plads til 25 deltagere, så være rap på tasterne, hvis du vil med.

   Betal IKKE nu, men først, når du har modtaget bekræftelse på tilmelding fra Kim Danø, som samtidig vil oplyse reg- og konto-nr., hvortil betaling skal ske.

   Frydenhøjskolens adresse er Egevolden 106, Hvidovre. Ifølge Rejseplanen er der cirka 700 meter til nærmeste offentlige transport Avedøre S-station. Der kan arrangeres transport fra og til Avedøre Station for gangbesværede.

   2. Danske Ølmærke til Det Gamle Hundebad

   En større flok tørstige medlemmer mødte fredag eftermiddag op på Det Gamle Hundebad på Rødovrevej 79 for at overvære formanden overrække lokalafdelings første Danske Ølmærke i sin histore.

   Det Gamle Hundebad fik foreningens kvalitetsmærke som et godt udskænkningssted med et bredt og hyppigt skiftende sortiment og et godt kendskab til øl, hvis man er lidt i tvivl om hvad man vil smage. Denis brygger oven i købet selv øl til udskænkning, men man skal være hurtig ved hanerne for at smage.

   Har du ikke besøgt stedet endnu, så kom en fredag eftermiddag / aften og nyd en god øl - eller flere. Se mere om dette hyggelige og usnobbede vandhul på www.detgamlehundebad.dk 

   3. Dansk Ølmærke til Maltbazaren

   10 medlemmer - nogle gengangere, nogle nye - fandt lørdag formiddag vej til Maltbazaren for igen at høre formanden overrække lokalafdelingens første Danske Ølmærke ... hvordan nu det? Jo, denne gang for at være et godt indkøbssted. Både i form af et interessant udbud af øl, man ikke ser andre steder, og så selvfølgelig alle råvarer, bryganlæg og remedier til hjemmebryggeren.

   Efter overrækkelsen blev der taget et par gode Hoppe.beer-øl ned fra hylden, så vi kunne skylle ganen. Den ene øl var meget ivrig for at komme ud af flasken, men det lykkedes at redde det meste. Se mere om Maltbazaren på www.maltbazaren.dk 

   4. Aktivitet i og omkring din lokalafdeling

   Resten af første halvår af 2018 ser lige nu således ud:

   21. april - Skålekøkken
   5. maj - Beerwalk i København
   31. maj - Ølfestival
   16. juni - Formandsgrill

   Andet halvår ser i overskriftsform således ud:

   25. august mødes man måske til Køge Øldag
   1. september er det Øllets dag
   22. september satser vi på bustur i det sjællandske
   ?. oktober holder vi årsmøde
   ?. november byder vi på juleølsmagning og
   8. december er der julefrokost – måske det igen bliver Brewpub?

   Der vil komme nyhedsbrev når vi åbner for tilmelding til arrangementer.

   Husk at medbringe smageglas til arrangementer!

   - - - - - -

   Hvor der foregår hvad og hvornår i de andre lokalafdelinger i Region København kan du se i regionens  Arrangement-kalender

    

    

    

   Enkelte udvalgte fotos fra

   Overrækkelser af Dansk Ølmærke

   Se flere på lokalafdelingens facebook-side. Den kan ses selvom du ikke selv bruger facebook. Klik blot på DØE billedet lige herover.

   Det Gamle Hundebad

   Maltbazaren